3.8.2023 Uutiskirje 9/2023

Heinäkuu lennettiin vauhdilla maaliin, ja nyt elokuun ensi päivinä sallittakoon vielä pieni vilkaisu taustapeiliin. Ällistyttävä onni kisasäiden suhteen jatkui; Jannen Kisassa myös täyskäsi eli kaikkina päivinä lennettiin. Palkintopallille kiipesi Jannen Kisa/PIK luokassa samojen vanhojen sekaan myös nuoria ja uskomattoman nopeita lupauksia; Voittaja Kim Toppari, 2. sija Sakari Pyörre ja 3. sija Juuso Sipilä. Kuuman ryhmän mitalisteina sen sijaan hymyilivät tutut naamat; voittaja Tapio Tourula, 2. sija Aku Jaakkola ja 3. sija Team Sucksdorff Martti ja Petri. Onnistunut hyvänmielen kisa kaikin puolin, turvallista lentämistä ja riittävän haastavia tehtäviä. Kompakti organisaatio Ken Eklöfin johdolla piti paketin kasassa oivallisella tavalla. Upeaa työtä!

Ravintola Huhkajalampi
Pienen ehostuksen jälkeen ravintola avaa ovensa perjantaina 4.8. klo 11. Ravintola palvelee lauantaisin klo 9-18, sunnuntaisin klo 9-16 ja arkisin klo 8-19. Pieni tauko aukiolossa todisti kuinka tärkeä viihtyvyystekijä ravintola on, joten käyttäkäämme tarjolla olevia palveluita kiitollisena siitä, että niitä on.

Ajoharjoittelutoimintaa
Elokuu tuo tullessaan vuotuiset ajoharjoittelukurssit alkaen maanantaina 7.8. Ajoharjoittelurata on arkisin päivittäisessä käytössä, ja radalle suuntaava ryhmä kulkee kouluttajan johtamana harjoituspaikalle. Osa harjoitteista tehdään sovitusti lentotoiminnan sallimalla rullaustiellä, ja tieto tällaisesta harjoittelusta välitetään välittömästi Lyhdylle ja päivän hinaajille yleensä jo briefingissä.

Motelli
Tulevana viikonloppuna 4.-6.8. motelli on täyteen varattu, ja ympäristössä liikkuu näkörajoitteisia henkilöitä opaskoirineen. Myös iso ja pikku luokka on varattu tämän ryhmän käyttöön, väkeä on liikkeellä varsin runsaasti. Sopu antaa kuitenkin sijaa, joten evästelyä ja ruuan lämmitystä voi tehdä normaaliin tapaan. Kaikki mahdollinen jääkaappitila tarvitaan kuitenkin nyt käyttöön, ja niinpä päiväysvanhat elintarvikkeet poistetaan kaapeista ilman armoa tämän ja huomisen päivän aikana.

Hinaustoiminta
Vakihinaajamme Tim Cooken viimeinen työpäivä oli tiistaina 1.8., ja kesän saldona Timille kertyi hinauksia huikeat 894. Kiitos Tim! Tästä eteenpäin hinaillaan oman hinaajatiimin voimin, ja tähän tiimiin saimme uuden kasvon; Aku Antman veti ensimmäiset Pawnee vetonsa 30.7. Kesä kääntyy syksyä päin myös hinaustoiminnan osalta, kun lentäminen arkisin harvenee lentäjien palaillessa työn äärelle. Kalenteriin merkitään vuorossa oleva hinaaja, ja varsinkin elokuun alkupuoliskolla tarjolla on hinauksia hyvin myös arkipäivinä. Mikäli suunniteltuna lentopäivänä kalenterista puuttuu lautturin nimi, niin ei lannistuta, vaan soitto 0400921260, niin järjestellään.

Räyskälän ilmailupäivä 13.8.
Perinteinen ilmailupäivä on jo ovella, ja ohjelmaa ilmailusta kiinnostuneille on tarjolla tuttuun tyyliin. Tyhjin vatsoin ei tänäkään vuonna tarvitse talkoilla, vaan muonitusta on tarjolla infokopilla. Käytössä on ruoka- ja kahviliput, jotka jaetaan ilmailupäivän briefingissä klo 8.30 ravintolan takasalissa. Tehtäviä on tarjolla monenlaisia, ja tiedossa on mukavan puuhakas päivä yhteisen asian äärellä. Jos et vielä ole ilmoittautunut mukaan, niin hyvin ehtii ja se käy helposti soittamalla tai viestillä 0400921260. Ilmoittautuneille on tulossa sähköpostia menettelyistä ja tehtävistä.

GP-kisa
Vielä on kesää ja kisoja jäljellä, eli GP-kisaa lennetään 4.-6.8. ja 18.-20.8. Mukaan ehtii vielä lähettämällä sähköpostitse tiedon osallistumisesta office@rayskala.fi. Kisainfon löydät www.rayskala.fi sivun yläpalkista.

Kylältä kuultua
Elokuun myötä kahvila Perunakuopan aukiolo muuttuu, legendaarinen herkkukeidas on avoinna lauantaisin klo 10–15. Kyläkauppa pitää ovensa auki päivittäin klo 9–18. Matkustavaisille tiedoksi; kyläkaupan yläkerrassa on mukava huoneisto, jota vuokrataan sopuhintaan, lisätietoja voi kysellä 0505050235 / Jani Tuki.

Tim ja Laurel
Tim ja Laurel esittivät lämpimät kiitoksensa mukavasta vastaanotosta, hienosta kesästä ja toivottivat kaikelle Räyskälä väelle oikein hyvää loppukesää. Viihtyminen tuntui olevan sitä tasoa, että toivo seuraavasta kerrasta elää voimakkaana, sitä hartaasti toivokaamme!

Sateinen jakso säässä aiheuttaa aikaistunutta syksyn tunnetta, mutta oikeasti kesää on vielä hyvin jäljellä ja termiikkiäkin käyttämättä monen monta metriä, eli hyvää lentämistä tiedossa. Kehnommalla kelillä sienten ystävien kannattaa suunnata mestoilleen, kanttarellit ja kehnäsienet ovat jo topakan kokoisia, myös tatteja bongattu!

Elokuun terveisin,
Anu

Scroll to Top