Purjelentokurssi – varaa paikkasi ohjaamossa nyt

Purjelentokurssi on helppo askel ilmailun maailmaan. Purjelennon opiskelu Räyskälän kokeneiden lennonopettajien ja hyvän koulutuskaluston ansiosta on mukavaa ja sujuvaa. Kokeneet opettajat avaavat mielellään purjelennon maailmaa myös kurssimateriaalin ulkopuolelta. 

Peruskurssin sisältö

Purjelentokurssi koostuu kahdesta moduulista. Voit lentää koko kurssin kerralla tai moduuli kerrallaan. Kurssimaksuun sisältyy lennot ja henkilökohtainen lentopäiväkirja, sekä  mahdolliset tarkastuslennot.

Hinnat 2024

  • Moduuli I - Purjelennon perusteet, lennot 1-25 1400 €

    Tutustumismoduulissa pääset ohjaamaan opettajan kanssa purjekonetta, saat kunnon purjelentoelämyksen ja kattavan käsityksen purjelentämisestä. Tätä moduulia varten et tarvitse hyväksytysti suoritettuja teoriaopintoja etkä lääketieteellistä kelpoisuustodistusta eli medikaalia.

  • Moduuli II - Purjelennon lupakirja, lennot 26-50 1500 €

    Moduuli tähtää purjelentäjän lupakirjan saavuttamiseen. Moduulin aikana lennetään myös oppilaan yksinlennot ja lupakirjaan vaadittava lentokoe tarkastuslentäjän kanssa. Yksinlentoja varten vaaditaan ilmailulääkärin myöntämä medikaali (lääkärintarkastuksessa tulee käydä hyvissä ajoin ennen tämän moduulin aloittamista) ja ennen tarkastuslentoa on teoria oltava suoritettu ja kokeet tehty hyväksyttävästi.

  • Purjelennon peruskurssi 2800 €

    Kurssimaksu yhdellä kertaa maksettuna, sisältää yllä mainitut moduulit I ja II

Peruskurssin lisäkustannukset ovat teoriaopinnot, lääkärintarkastus ja viranomaismaksut

Lääkärintarkastuksen hinta on paikasta riippuen noin 100-200 euroa. Lisäksi Trafi perii lupakirjasta ja medikaalista omat lunastusmaksut.

INFO

Kurssille ilmoittautumiseen tarvitaan

Tulevat Purjelennon peruskurssit

Purjelentokurssit sisältävät vain lento-osuuden ellei toisin ole mainittu.

Purjelennon teoriaopinnot

Jos haluat edetä yksinlentovaiheeseen, tarvitset myös purjelennon teoriaopinnot. Teoriaopinnot voit suorittaa esimerkiksi verkossa itsellesi sopivana ajankohtana. Verkkoteorioita järjestää mm. Suomen Urheiluilmailuopisto. Teoriaopinnot kannattaa aloittaa ajoissa, lentämisestä saa enemmän irti ja lentämisen oppiminen nopeutuu, kun asiat tietää jo teoriassa.

Ennen purjelentokurssia

Ennakkoilmoittautuminen

Täytä ilmoittautumislomake sekä Lentokoulutuksen vakuutusturva ja vastuunrajoitus-kaavake. Lähetä ne joko sähköpostilla office@rayskala.fi tai postilla. Vahvistamme kurssille hyväksymisen ennen kurssin alkua. 

Räyskälä-Säätiö
Räyskäläntie 311
12820 Räyskälä

Jos lähetät kaavakkeet sähköpostilla, ota alkuperäiset mukaan kurssin aloitustilaisuuteen.

Suomen ilmailuliiton jäsenyys

Kurssille osallistuvan tulee liittyä Suomen Ilmailuliiton ja/tai jonkin ilmailukerhon jäseneksi. Ilmailuliiton jäsenmaksuun sisältyy tapaturmavakuutus joka kattaa kaikki ilmailulajit.

Lisätietoja Suomen Ilmailuliittoon liittymisestä ja jäsenmaksuista saat joko Ilmailuliiton kotisivuilta www.ilmailu.fi kohdasta ”Jäsenasiat” tai puh. (09) 350 9340. Jos olet liittynyt jonkin ilmailukerhon jäseneksi, yleensä olet automaattisesti liittynyt samalla Ilmailuliiton jäseneksi.

Ilmailulääkärin tarkastus

Jos haluat lentää lupakirjakurssin, muista käydä  ilmailulääkärissä.

Lääkärintarkastuksessa on hyvä käydä hyvissä ajoin,  jotta ehdit saada lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen eli medikaalin Traficomista ennen yksinlentojen alkua. Lisätietoja Traficomin verkkosivuilla. Löydät samalta sivulta listan valtuutetuista lääkäreistä ja lääkärikeskuksista. Vantaanportin Lääkärikeskus antaa ilmailijoille alennusta laboratoriomaksuista.

Huom! Mikäli lennät vain moduulikurssin ensimmäisen tai kaksi ensimmäistä osaa, et tarvitse medikaalia.

Purjelentokurssin aikana

Kurssin lento-osan aikana vietetään paljon aikaa lentokentällä. Normaalisti koulutus tapahtuu kahdella kaksipaikkaisella koulukoneella (enintään 4 oppilasta/kone). Jos kurssi on täynnä, saatat joskus joutua odottamaan maassa pitkiäkin aikoja jotta pääset itse lentämään. Kentältä löytyy yleensä seuraa ja tekemistäkin varsinkin vilkkaina päivinä.

Pakkaa mukaasi hyvät aurinkolasit, auringolta suojaava hattu ja vaatteita joka säälle.

Majoitus
Pidemmille lento-osuuksille kannattaa kysyä majoitustarjousta Räyskälä-Säätiön toimistosta. Voit myös majoittua asuntovaunussasi vaunualueellamme.

Ruokailut
Ruokailut tapahtuvat omalla kustannuksella. Voit valmistaa ruokaa itse tai syödä Ilmailukeskuksen mukavassa ravintola Huhkajalammessa.

Leirialueella on myös grillikatoksia joissa päivän lennot ”lennetään” illalla uudestaan ja valmistetaan omia iltapaloja. Motellirakennuksessa sijaitsevassa Pikkuluokassa on vapaassa käytössä oleva pieni keittiö astioineen. Varustuksesta löytyy mm jääkaappeja, mikrouuni, kahvin- ja vedenkeitin sekä hella ja uuni.

Purjelentokurssin jälkeen

Räyskälä on hauska paikka, ja tekemistä löytyy koko perheelle. Kentällä toimii useita kerhoja, jokaisessa kerhossa on omanlaisensa meininki. Viimeistään kurssin jälkeen kannattaakin liittyä johonkin ilmailukerhoon.

Ilmailukerhon jäsenenä saat lentää kerhon purjekoneilla ja löydät samanhenkisiä ystäviä. Jotta löydät itsellesi sopivan kerhon, tutustu muihin lentäjiin jo kurssin aikana. Jos käyt ilmailukerhon järjestämällä teoriakurssilla talven aikana, saat varmasti mahdollisuuden liittyä kerhon jäseneksi. Voit ottaa kerhoihin myös itse yhteyttä. Räyskälässä toimivien kerhojen kotisivuja

Lisätietoja: Riku Rissanen rikurissanen@hotmail.com
Ilmoittautumiset ja majoitusvaraukset: Räyskälä-Säätiö office@rayskala.fi

Tervetuloa Räyskälän taivaalle

Scroll to Top