Purjelennon Grand Prix-kilpailu 2021

RÄYSKÄLÄ GP-kilpailu järjestetään jälleen Räyskälässä 6.-8. ja 13.-15.8.2021

Ilmoittautumislomake

Kilpailukutsu

Osallistumismaksu on 50 eur. Kilpailijoilta vaaditaan lupakirja ja medikaali, sekä vähintään yhden kilpailun kokemus. Hinaukset 500 metriin hoidetaan Räyskälän hinauslipuilla ja normaalien hinausten välissä. Osallistumismaksu on maksettava viimeistään 6.8.2021 FGT:n tilille OP FI66 47300010518339

Rekisteröityminen suoritetaan ensimmäisenä kilpailupäivänä briefingin jälkeen kahvilalla, jonka yhteydessä on täytettävä lomake jossa annetaan vakuutus koneen ja omien asiakirjojen kunnossa olemisesta. Kilpailussa käytettävistä loggereista tulee lähettää esimerkkitiedosto ennen kilpailun alkua osoitteeseen hnpilot(at)phnet.fi

Kilpailuluokat ja -säännöt

Kilpailu lennetään yhdistetyssä luokassa, johon hyväksytään kaikki kerho-, vakio-, 15m- ja 20m-luokan koneet. Kilpailu lennetään ilman tasoituskertoimia, mutta maksimisiipikuormaa tullaan rajaamaan laipallisten koneiden osalta loppuliukujen tasoittamiseksi. Tavoite ei ole luoda täydellistä tasoitusta eri koneiden välille vaan lentää kilpaa, pitää hauskaa ja oppia uutta. Siipikuormaraja laipallisille koneille on 48 kg/m² ja laipattomille 50 kg/m².

Mahdollisia kilpailupäiviä on kuusi, kahtena perättäisenä viikonloppuna + molempien viikonloppujen perjantaina.

Kilpailu lennetään kansainvälisten GP-sääntöjen mukaisesti, muutamin muutoksin maatoimintaa ja kilpailujärjestämistä koskien. Säännöt löytyvät FAI:n sivuilta eli täältä. Muutoksina mm. hinausten salliminen jo aamupäivästä, jos osallistujilla on haluja lentää muuta lentoa ennen tehtävälle lähtöä. Maatoiminnassa noudatetaan Räyskälän pysyväismääräyksiä, hinausjärjestelyjä ja maaliintulokuvioita päivittäin ilmoitetulla tavalla soveltaen. Kilpailuun voi osallistua myös joukkueella, joten pilottia voi vaihtaa vapaasti kisapäivien välillä. Lentäminen, pisteenlasku ja rangaistukset noudattavat kansainvälisiä sääntöjä.

Kilpailussa käytetään viimeisiä julkaistuja käännepisteitä. Ilmatilana käytetään vapaata ilmatilaa. Purjelennolle varattuja D-alueita (esimerkiksi Hyvinkää) ei käytetä.

Kilpailu ja osallistujat lisätään Soaring Spottiin mahdollisimman pian.