Purjelennon Grand Prix kilpailu 2023

Purjelennon GP-kilpailu järjestetään jälleen Räyskälässä 4.-6.8. ja 18.-20.8.2023.

Seuraavat tiedot vuodelta 2022, vuoden 2023 tietoja ei vielä vahvistettu

Osallistumismaksu on 60 eur. Kilpailijoilta vaaditaan lupakirja ja medikaali, sekä vähintään yhden kilpailun kokemus. Hinaukset 500 metriin hoidetaan Räyskälän hinauslipuilla ja normaalien hinausten välissä. Osallistumismaksu on maksettava viimeistään 11.8.2022 Finnish Gliding Team ry:n tilille FI66 4730 0010 5183 39

Kilpailussa käytettävästä loggerista tulee lähettää esimerkkitiedosto 11.8. mennessä osoitteeseen efry.scoring@rayskala.fi

Kilpailuluokat ja -säännöt
Kilpailu lennetään yhdistetyssä luokassa, johon hyväksytään kaikki kerho-, vakio-, 15m-, 18m- ja 20m-luokan koneet. Luokkien välisiä eroja tasoitetaan käännepisteiden kokoa säätämällä luokkakohtaisesti. Maksimi siipikuorma on 50 kg/m². Täydellistä tasoitusta tällä ei saada mutta tarkoitus on pitää hauskaa, lentää kilpaa ja oppia uutta.

Kilpailu lennetään kansainvälisten GP-sääntöjen mukaisesti, muutamin muutoksin maatoimintaa ja kilpailujärjestämistä koskien. Säännöt löytyvät FAI:n sivuilta. Muutoksina mm. hinausten salliminen jo aamupäivästä, jos osallistujilla on haluja lentää muuta lentoa ennen tehtävälle lähtöä. Maatoiminnassa noudatetaan Räyskälän pysyväismääräyksiä, hinausjärjestelyjä ja maaliintulokuvioita päivittäin ilmoitetulla tavalla soveltaen.

Kilpailuun voi osallistua myös joukkueella, joten pilottia voi vaihtaa vapaasti kisapäivien välillä. Lentäminen, pisteenlasku ja rangaistukset noudattavat kansainvälisiä sääntöjä.

Ilmoittaudu kilpailuun tästä

Tervetuloa kisoihin!