Räyskälän Ilmailukeskuksen vaunualue ja tilat

Räyskälän Ilmailukeskuksen vaunualue on tarkoitettu ilmailijoille sekä alueen tapahtumiin osallistuville.

Vaunualueella voi majoittua joko teltassa tai asuntovaunussa, sähköä on saatavilla myös asuntovaunun lämmitykseen.

Alueen palveluhin kuuluu mm. wifi motellin läheisyydessä, lasten leikkipaikka, vesipisteitä, yhteiskäytössä oleva keittiö ja jääkaappeja motellin aulassa, pyykinpesukoneet, nuotiopaikka ja paljon muuta.

Saunat

Vääräjärven rannassa on kaksi saunaa; Iso Sauna ja Pikkusauna, molemmissa on omat vuorot naisille ja miehille. Talvisin Isolla Saunalla on avantouintivuorot kahdesti viikossa. Saunavuorot näet Rayskala.fi etusivulta

WC-tilat ja suihkut

WC- ja suihkutilat naisille ja miehille löytyvät Ison Saunan päädystä.

Pyykinpesukoneet ja astioiden pesu

Ison Saunan leirikeittiössä on kaksi pyykinpesukonetta. Leirikeittiö sijaitsee Ison Saunan sisäänkäynnin oikealla puolella. Tiskipaikat ovat myös Isolla Saunalla ulkona ja leirikeittiössä. Myös motellin Pikkuluokassa ja sen yhteydessä olevassa keittiössä eli ns. ”Snadissa” on tiskien pesumahdollisuus.

Kemiallisen wc:n tyhjennyspaikka on Leirikeittiötä vastapäätä, Ison Saunan sisäänkäynnin vasemmalla puolella.

Rannat

Kentän läheltä löytyy useita uimapaikkoja. Helpoin ranta pienille uimareille on Ison Saunan ranta, ja pukuhuoneina toimivat rakennuksen päädyn miesten ja naisten suihkutilat, joten myös peseytymismahdollisuus on tarjolla. Kentän päädystä löytyy Särkijärvi ja pienen kävelymatkan päästä kirkasvetinen Melkutin. Kysy reittineuvoja niin löydät perille!

Metsään vaeltamaan, retkeilyreitit

Räyskälän ympäristössä voit harrastaa melontaa, sienestystä, kalastusta ja sukellusta, lukuisat luontopolut tarjoavat kaikille jotakin, olipa liikkeellä jalan tai pyörällä. Parhaat sienimaastot ovat kuulemma ”kaupan takana”.

Ravintola-kahvila 

Kentällä sijaitsevasta ravintola-kahvilasta löytyy vaihtoehtoja isompaan ja pienempään nälkään, terassilla voit nauttia auringonlaskusta ja vaikkapa huurteisesta juomasta. Aukioloajat löydät Googlesta. Talvikautena kahvila on suljettu muuten paitsi erikoistapauksissa.

Ruoanlaittomahdollisuudet

Motellin siivessä sijaitsevassa Pikkuluokan yhteiskeittiössä on liesi ja uuni, sekä joitakin ruoanlaittovälineitä yhteiseen käyttöön. Saunan leirikeittiössä on myös induktioliesi ja mikroaaltouuni. Lieden käyttöohjeet löydät työtason alla olevasta vetolaatikosta, ja uunia käyttäessäsi ohjeeseen kannattaa tutustua;  ajatustoiminnot ovat moninaiset.

Käytön jälkeen astiat pestään ja siistitään tila seuraavaa käyttäjää varten. Yleiseen käyttöön varattuja jääkaappeja löytyy lisäksi motellin aulasta.

Vesipisteet

Juotavaksi tarkoitettua vettä saat vesipisteistä. Yksi sijaitsee Ison Saunan sisäänkäynnin vasemmalla puolella, toinen leirialueen asvaltoidun päätien vieressä. Lisäksi useita vesipisteitä on vaunualueella. Huomaa! Halliaukiolla ja kentällä olevat vesipisteet on tarkoitettu koneiden pesuun ja tankkaukseen, ja niihin vesi tulee järvestä, joten se ei sovellu juotavaksi. Talvikautena leirialueen ja halliaukion vesipisteet on suljettu.

Ruokakaupat jne.

Räyskälän kyläkauppa palvelee kesäisin päivittäin. Sieltä löydät perusruokatarpeet ja herkut helposti, sekä pienet työkalut ja muut nippelit kuten perinteiseen kyläkaupan tapaan kuuluukin.

Lopella, noin 20 minuutin ajomatkan päässä on lähin ”äsmarket” sekä tietysti Alko. Myös lähin pankkiautomaatti, huoltoasema ja posti löytyvät Lopelta.

Hieman pidemmän matkan päässä (35-45 min.) löytyy shoppailumahdollisuuksia ja nähtävyyksiä hieman vaativampaankin makuun joko Forssasta, Riihimäeltä tai Hämeenlinnasta.

Tervetuloa Räyskälään, ihan koko perhe!

Infokartat

Scroll to Top