21.8.2023 Uutiskirje 10/2023

Sään haltijat ovat olleet tänä kesänä puolellamme oikein toden teolla; ilmailupäivän sää oli kesäisen aurinkoinen, ja väkeä liikkeellä suorastaan yllättävän runsaasti. Tapahtuman perinteiset vetonaulat DC-3 ja Viima keräsivät maaesittelyssä ympärilleen innokkaan joukon, ja jälleen mukaan riviin saatu Zlin toi hyvää jyrinää taivaalle taitolentoharjoituksen muodossa. Taivaalla nähtiin myös Bücker Bestmann / Gomhouria M.k. 6, joka vietti tämän kesän Räyskälässä. Päivän aikana lennettiin 19 tutustumislentoa purjekoneilla, mittava määrä lennätyksiä moottorikoneella ja moottoripurjehtijalla, lennokkipajalla valmistui n 40 balsaliidokkia, pikkuväkeä viihdyttivät jälleen pikkuponit ja mukana myös Teppo-lammas sekä Kaverikoirat. Onnistunut päivä, paljon hienoja ilmailukokemuksia ja hyvää ilmailuviestiä kaikelle kansalle. Iso kiitos talkooväelle, niin lentäjille kuin kenttähenkilöille; ihan kaikille teille, jotka jälleen mahdollistitte tämän tapahtuman. Hyvänmielen päivä, erinomaista yhteisen asian eteen tekemistä!

Hinaustoiminta
Elokuu painuu loppupuolelleen, ja lentotoiminta keskittyy viikonloppuihin. Viikolla on rajoitetusti tarjolla hinauksia, ja on suositeltavaa, että lentämään pyrkijät pitävät yhteyttä toisiinsa erilaisin viestimuodoin, ja muutaman päivän varoitusajalla ennen suunniteltua lentopäivää ilmoittavat aikeistaan viestillä tai soitolla 0400921260. Kevytbriefingit pidetään lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9.30 ravintolan takasalissa, ja näiden sisältönä on lähinnä sään toteaminen, käytettävän starttipään valinta ja muut esiin tulevat asiat.

Leirintä
Syyssateet tuovat vaunuilijoiden aatoksiin katokset ja muut säältä suojaavat rakenteet. Tässä kohtaa on hyvä muistaa kohtuuden periaate katoksen koon ja kattavuuden suhteen, ja jos suunnitelman mittasuhteet mietityttävät, niin opastusta ja tukea mietintään saa numerosta 0400921260. Otsikon alle sopii myös muistutus vaunuvieraiden maksuista; hinnastosta löytyy taksa sekä satunnaisille saunojille että vaunun tai asuntoauton kanssa saapuneelle tuttavalle. Hyvä ja suositeltava menettely on ilmoittaa vierailijan tulosta säätiön numeroon 0400921260 tekstiviestillä rekisterinumeron kera.

Ajotoimintaa
Tiistaina 22.8. tehdään yhden moottoripyörän voimin jarrutustestejä lentotoiminnan sallimalla rullaustiellä klo 16–19 välisenä aikana.

Lentokauden päättäjäiset
Sikajuhlat eli lentokauden päätöstilaisuus järjestetään tänä vuonna I-hallissa säätiön ja ravintola Huhkajalammen yhteistyönä lauantaina 23.9. Ohjelma on varsin perinteinen ja sisältää mm. elävää musiikkia, palkitsemisia ja hyvää ruokaa, sekä tietysti tärkeänä osana ilmailuhenkistä vapaata seurustelua. Lisätietoja tulossa!

Lahjoituksia vastaanotetaan
Jos tarpeettomia esineitä on kertynyt, niin säätiö ottaa mielellään lahjoituksena vastaan hyväkuntoisen lasten matkasängyn, toimivan ja siistin mikron sekä pienen pakastimettoman jääkaapin. Mainitut tavarat pääsevät yhteishyödylliseen käyttöön ja voidaan noutaa Räyskälästä katsoen kohtuullisen etäisyyden päästä. Lisätietoja tarjolla olevista tavaroista voi antaa numeroon 0400921260.

Kylältä kuultua
Kahvila Perunakuoppa on avoinna tälle kesälle vielä yhden kerran; tulevana lauantaina 26.8. klo 10–15 ehtii vielä suussa sulavien leipomusten äärelle. Valikoimassa on myös kesän satoa purkitettuna eri muodoissaan, ja tietysti perunaa. Kyläkauppa ja Räyskälän kyläyhdistys järjestävät yhteisen kesäkauden päättäjäisjuhlan kyläkaupalla la 2.9. Ohjelmassa on musiikkia, hyvää ruokaa ja mukavaa yhdessäoloa, sekä ilotulitus klo 22. Lipun tapahtumaan voi lunastaa haltuunsa kyläkaupalta hintaan 20 €, ja niitä on myynnissä kyläkaupalla 31.8. asti.

Meillä on vielä hetki kesää, ja syksyn kuulaus edessä. Mukavaa loppukesää!

Terveisin,
Anu

 

Scroll to Top