23.6.2023 Uutiskirje 8/2023

Kesän helein hetki on jälleen käsillä, ja kaunis, aurinkoinen sää kruunaa tämän mittumaarin. Lentotoiminnan osalta kesä on edennyt hienosti, toimintaluvut ovat hyvällä tasolla. SM – Räyskälä Masters -kisa sujui säätä myöten kaikilta osin erinomaisesti; upea suoritus koko kisaorganisaatiolta! Kisapäiviä kertyi kaikki tarjolla olevat, eli säätermeistä tuttu 8/8 toteutui komeasti. Palkintojen jaossa kuultiin iloista kilinää, kun luokkavoittajiksi lentäneiden kaulaa komisti useampi mitali; Suomen Mestari avoimessa luokassa ja Masters Openin voittaja Juha Sorri, Suomen Mestari racing luokassa ja Masters Racingin voittaja Kristian Roine, ja Masters Club luokan voittaja Sakari Pyörre. Tästäpä Sakarin oppilaille lentämisen mallia isolla kauhalla! Lämpimät onnittelut voittajille ja muille mitalisteille, hieno kisa!

Juhannus
Pitkään jatkunut hellekausi rutikuivasi maaston siinä määrin, että juhannuskokkoa ei tänä vuonna päästä polttamaan. Metsäpalovaroitus on Kanta-Hämeen alueella voimassa 24.6. klo 0.00 saakka, joten muistutellaan tässä kohtaa vielä, että kaikenlainen avotulenteko on kielletty. Sen sijaan avotulta eivät edusta maapohjasta eristetyt grillit ja tiilistä tai kiviaineksesta valmistetut tulisijat, joten juhannusherkkuja sopii paistella kerhojen grillipaikoilla tuttuun tapaan. Ravintola Huhkajalampi palvelee pitkälle iltaan, mitään erityisiä ohjelmanumeroita ei ole suunniteltuna, vaan tarjolla on parhautta; leppoisaa kesäillan viettoa maistuvien tarjoomusten äärellä hyvästä seurasta nauttien.

Jannen kisat
Jannen kisaa kokoonnutaan tänä vuonna lentämään 40. kerran 9.-15.7. Tiedossa on mukava lentotapahtuma ja matalan kynnyksen kisa, jossa pääsee harjoittelemaan kisalentämistä sopivan mittaisilla tehtävillä. Mukaan ehtii vielä aivan mainiosti, joten jos loma sattuu sopivasti kohdalleen niin sekaan vaan!

Pilvilentokurssin lento-osa
Keväällä opiskeltiin pilvilennon teoriaa, ja nyt oppilaat pääsevät tosi toimiin. Lento-osa toteutetaan Jannen kisan aikana 9.–15.7., ja kurssin käyttöön on varattu säätiön OH-817.

Ajotoimintaa
Juhannuksen jälkeisellä viikolla tapahtuu ajoharjoittelua, ja keskiviikkona 28.6. ajetaan normaalia laajemmin; kenttä on suljettu lentoliikenteeltä klo 6.30–9.00 SA, ja niinpä koneiden siirto starttipaikalle tehdään vasta klo 9 alkaen.

Kylältä kuultua
Kyläkaupan toiminta laajenee, ja uuden terassin avajaisia vietettiin kuluvalla viikolla iloisella joukolla. Päiväaikaan terassi palvelee kahvittelijoita, ja illalla tarjolla on hyvä valikoima erilaisia virvokkeita anniskeluoikeuksin. Legendaarinen herkkukeidas, kahvila Perunakuoppa avautuu juhannuspäivänä 24.6. klo 10 ja on avoinna klo 15 saakka. Heinäkuun ajan herkkujen ääreen pääsee myös sunnuntaisin.

Ja nyt: Unohda työ, löysennä vyö, herkkuja syö, onhan yötön yö – Hyvää Juhannusta!

Keskikesän terveisin,
Anu

Scroll to Top