16.3.2024 Uutiskirje 3/2024

Kevät on edennyt jo pitkälle, ja paksukin hanki tottelee keväistä vesisadetta hupenemalla hyvää vauhtia. Kauden avaus alkaa olla käsillä, ja tänä vuonna aikainen Pääsiäinen aiheuttaa melkein kiireen tuntua vuotuisiin kaudenaloitusaskareisiin. Liiton kokouksessa  tutut henkilöt saivat ansionsa mukaan!

Suomen Ilmailuliiton kevätkokouksen antia
Ilmailuliiton hallitus on palkinnut Esko Lehtosen ja Hannu ”Wille” Halosen Kultaisilla ansiomerkeillä. Kultainen ansiomerkki annetaan tunnustuksena Suomen siviili-ilmailun hyväksi suoritetusta työstä tai saavutuksesta. Iso kiitos pitkän linjan tekijämiehille ja lämpimät onnittelut; nyt meni oikein!

Kalustoa kasaan
Viimevuotiseen tapaan säätiön kaksikoista toinen (OH-817) kasataan jo ennen Pääsiäistä la 23.3., ja ryhmänjohtajana tässä talkoossa toimii Riku Rissanen. Varsinaiseen työhön arvellaan päästävän n klo 10, vaan sitä ennen sijoitellaan laitteita sopivasti tilan tekemiseksi III-halliin. Hankeen ei mitään työnnellä, lunta siirrellään tarpeen mukaan ja kaikki tämä hyvää järkeä käyttäen. Tällä hetkellä haittana on kaivuutöiden jäljiltä jääneet kasat III-hallin edustalla, tasoitustyötä ei vielä ole päästy tekemään.

Hallien purku
Halleja tyhjennetään isommin la 30.3. n klo 9 alkaen. Mauri vetelee putkia ja muuta kalustoa säätiön Valmetilla sopiviin paikkoihin, mutta muitakin henkilöitä toivotaan mukaan puuhaan, luvassa reipas ulkoilupäivä! Tämä aikataulu elää lumitilanteen mukaan, ja muutoksista tiedotetaan, jos takatalvi tärvelee suunnitelman. Kuten edellisinä vuosina, vesikoneita jää II-hallin pursipäätyyn vielä toviksi.

Hinauslentoteoriat
Lauantaina 23.3. opiskellaan hinauslentoasioita isossa luokassa klo 12-16. Oppia saamaan mahtuu vielä henkilöitä, joten jos asia tuntuu ajankohtaiselta; lämpimästi tervetuloa mukaan.

Pääsiäisen saunavuorot
Juhlapyhät aiheuttavat ilmailuväen saunavuoroihin lisäystä ja avantovuoroon pientä liikettä:

Lisävuorot:
Kiirastorstai 28.3. ja 1. Pääsiäispäivä su 31.3. (ei avantovuoroa)
Naiset klo 17-19
Miehet klo 19-21

Pe-la normivuorot

Avantovuoro ma 1.4.
sekasauna, uimapukukoodi
klo 14-19

Saunalle tulee muistin tueksi aikatauluopasteet.

Ravintola Huhkajalampi
Varmaakin varmempi keväänmerkki on ravintolan avautuminen, ja se tapahtuu pe 5.4. klo 11. Alkuun lähdetään uudistetun listan annoksilla ja keittolounailla, noutopöydän ääreen pääsee to 11.4. alkaen. Tervemenoa kaikki tutustumaan uuden listan antiin.

Kelirikko
Perinteisessä kohtaa I-hallin nurkalla lainehtii, eli tie on veden vallassa ja myös veden alla olevat jääkerroksen jäänteet haittaavat kulkua. Nyt kannattaa käyttää vaihtoehtoista reittiä II-hallin takaa leirialueelle, ja toinen, ns. intin portti on avattu Räyskäläntielle kulkua varten. Verkkoaitaa sivuavalle normireitille on asetettu puomit merkiksi kelirikosta.

Kevät keikkuen tulevi, vaan nyt on oiva tahti päällä!

Kevätterveisin,
Anu

Scroll to Top