24.2.2024 Uutiskirje 2/2024

Helmikuu kurvaa jo finaaliin saaden tänä vuonna karkauspäivän verran pituutta lisää. Vanhaa kansanperinnettä tuntevat henkilöt varautuvat mm. hamekankailla tähän joka neljäs vuosi ilmenevään ilmiöön. Kansanperinteeseen liittyy tämänkin päivän teema; tänään on vietetty Matin päivää, ja tässäpä sananen päivän merkityksestä: ”Matin päivää 24. helmikuuta, »Kevät-Mattia» eli »Talvi-Mattia», on sanottu ensimmäiseksi kevätpäiväksi. Talven selkä on taittunut ja se näkyy luonnon vilkastumisena. Matti heittää kuuman kiven avantoon, koskeen tai kaivoon, eli uutta jäätä ei enää muodostu veden liikkumapaikoille. Aurinko alkaa sulattaa lunta mustien rikkojen ympäriltä: Matista rikka sijansa syö.” Sanonta tuntuu pitävän paikkansa, vettä sataa solkenaan ja hanget häviävät kovaa vauhtia; ihan kohta päästään taas lentämään!

Vesivuoto II
Kuukausi sitten havaittu vesivuoto on paikannettu ja korjattu. Vuotokohta sijoittui III-hallille menevän asvalttitien ja I-hallin välille, ennallistus- ja tasoitustyöhön ryhdytään heti, kun sää sallii.

Teoriakoulutusta Räyskälässä
Alkanut kevät on varsin vilkas, erilaisia teoriakoulutuksia on kolmena viikonloppuna. Pilvilennon teoriaa opiskellaan 9.-10.3., hinauslennon teoriaopinnot ovat vuorossa 23.3. ja huhtikuun alussa 6.-7.4. syvennytään matka- ja hieman myös kilpalentämisen saloihin. Lento-osat toteutetaan yhteistyössä säätiön ja Räyskälässä toimivien kerhojen kesken. Lisätietoa näistä teoriaopinnoista löytyy www.rayskala.fi -sivulta, ja kursseille ehtii vielä ilmoittautua mukaan.

Peesarien kevätpatikka
Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna patikoidaan perinteinen Peesarien kevätpatikka. Motellin iso ja pikku luokka ovat varattuna tälle ryhmälle, ja ympäristössä liikkuu opaskoirakoita ohjaajineen; muistetaan alueen nopeusrajoitus sitä noudattaen, ja alueella liikkuvat erityisen hyvin huomioiden. Hiekoituksesta huolimatta jäiset väylät voivat olla liukkaita ja aiheuttavat haasteita kaikille kulkijoille, liukuesteet on erinomainen varuste näillä keleillä.

Kuvaustoimintaa isolla saunalla
Ison saunan tilat on varattu sunnuntaina 25.2. klo 13-14 kuvaustoimintaa varten; Visit Riihimäen ryhmä kuvaa avantouintia. Normaali avantovuoro alkaa aikataulun mukaisesti klo 14.

Pikkuluokka
Pikkuluokan wc on korjattu ja käyttökuntoon saatettu. Wc:n viereinen varastotila on niin ikään kunnostettu, maalattu ja lattian pintamateriaali uusittu. Pikkuluokan käyttäjiltä toivotaan tämän kunnostetun tilan käyttöönottoa esim. kuivamuona -tyyppisten ruokatarvikkeiden säilytykseen, jolloin keittiön kaapistot vapautuvat yhteiskäytössä olevien astioiden ja ruuanlaittovälineiden säilytykseen.

Alkukevään terveisin,
Anu

Scroll to Top