30.4.2024 Uutiskirje 4/2024

Takatalvet ovat toivottavasti nyt takana ja lentotoiminta pääsee normivauhtiinsa. Kentän jyräys oli jo saatu alulle vaan viimeinen tuisku esti homman etenemisen, työtä jatketaan ja laskualueet tehdään ensimmäiseksi. Pehmeitä paikkoja varmasti vielä on.

Briefingit
Maajoukkue leireilee parhaillaan, ja briefingit pidetään joukkuevetoisesti päivittäin klo 10 ravintolan takasalissa. Aamunavaukseen on tervetullutta myös muu lentoväki.

Räyskälä Open
Kauden ensimmäinen kisa Räyskälä Open lennetään 4.-11.5. ja briefingien osalta remmiin astuu Räyskälä Openin organisaatio, joten laadukasta tiedotustarjontaa on saatavilla myös leiriviikon jälkeen. Kisan avajaiset pidetään la 4.5. klo 10 ravintolan edustalla, jonka jälkeen briefing ravintolan takasalissa. Kisaan on ilmoittautunut aimo joukko lentäjiä ja takasalin tilat ovat rajalliset, mutta seisomapaikkoja toki riittää muillekin lentotoimintaan osallistuville. Lisää tietoja löytyy kisan sivuilta, joille johtaa linkki www.rayskala.fi etusivun yläosassa.

Leirintä
Kausi pääsee vauhtiin myös leirinnän osalta, ja jälleen joka vuotinen muistutus satunnaisesti vieraileville ilmailijoille; muistakaahan ilmoittaa saapuminen ja poistuminen, mikäli vuosipaikkaa ei ole hankittuna. Aluevalvontaakin tehdään, mutta suositeltavampi tapa on ilmoittautua itse leirintään ja menettelystä joko s-postitse office@rayskala.fi tai puhelimitse 0400921260.

Hinausliput
Hinauslippuja kauden värisävyssä voi lunastaa ravintolalta, vanhojen lippujen vaihtokaupat ja koululippujen osto onnistuu toimistolta; henkilökunnan paikallaolo kannattaa varmistaa etukäteen 0400921260.

Lyhty
Lyhdyn tehtävään tulee tuttu Immolan mies; Timo Pankka aloittaa kesäkuussa juhannuksen tietämillä pestin ja jatkaa elokuun puoliväliin saakka. Tervetuloa Timo!

Vakihinaaja
Alkaneelle kaudelle saamme hinaustiimiin jälleen kansainvälistä väriä eli tämän kesän lautturiksi saapuu Monsieur Baptiste Amans Ranskasta. Baptiste aloittaa lentotyönsä kesäkuun alussa hyvän perehdytyksen jälkeen. Bienvenue Baptiste!

Saunat
Kevät on edennyt talvikelistä kesäiseen vauhdilla ja pikkusauna saadaan tulille Vapun kunniaksi 30.4. Saunavuorot ovat perinteiset:

Iso sauna
Naiset klo 18-20
Miehet klo 20-22

Pikkusauna
Miehet klo 18-20
Naiset klo 20-22

Muita kesäasioita vielä odotellaan, eli kenttä- ja leirivesiä ei ihan vielä pystytetä toimintaan.

Ravintola Huhkajalampi
Ravintola palvelee keskiviikkona 1.5. klo 10–17 ja tarpeen mukaan pidempäänkin. Perinteinen ja runsas Vappubrunssi katetaan noutopöytään klo 11–14, tervemenoa herkuttelemaan!

Teltta tienvarteen
Räyskäläntien ja leirialueelle vievän tien välissä on kunnostettu alue, johon tullaan pystyttämään suurehko väliaikainen teltta n vuoden ajaksi. Telttaan säilötään seuraavan kesän suurtapahtuman tarvikkeita. Alueelta on poistettu pintamaata asfaltointia varten, ja pintamaakasasta voi maksutta hakea täyttömaata omiin tarkoituksiin eli peräkärry mukaan ja kasalle. Asfaltointi tehdään torstaina 2.5.

Kylältä kuultua
Kylän keidas eli kyläkauppa aukeaa palvelemaan asiakkaita talvitauon jälkeen perjantaina 3.5. Sitä ennen voi käydä virkistäytymässä terassin tarjoomusten äärellä; Jussin terde on auki 30.4.–1.5. klo 13 alkaen. Vappuherkkujen äärelle pääsee Perunakuopalla, joka palvelee Vapunpäivänä 1.5. klo 10–15.

Näillä eväillä lähdetään kohti kesää, vaan nyt serpentiinit kaulaan ja sokerimunkkien syöntiin, hauskaa Vappua!

Terveisin,
Anu

Scroll to Top