1.12.2022 Uutiskirje 28/2022

Talvi on tullut Räyskälään, ja lumipeite on maisemoinut tienoon jouluasuun. Vääriä alkaa olla jäässä, ja motellin pihapiiriä koristaa epäilemättä lähialueen upein jouluvaloin koristeltu kuusi, joten tervetuloa tunnelmallista hämärän aikaa viettämään vaikka ihan muuten vaan. Meno vilkastuu, kun naiset beagle -koirineen saapuvat mittelemään ajotaitojaan. Tämä ajometsästyksen kilpatapahtuma aiheuttaa pieniä muutoksia sauna- ja evästelyasioihin.

Naisten Ajovoittaja 2022
Tulevana viikonloppuna 2.-4.12. Räyskälän lähimaastoissa kilvoitellaan Naisten Ajovoittaja 2022 -tittelistä, ja tämä näkyy motellilla tavallista hiljaiseloa reippaampana majoitustoimintana. Varattuna on useita huoneita, vaan majoitustilaa on myös vapaana. Iso luokka on varattu ryhmän käyttöön perjantaista sunnuntaille, ja myös pikku luokka on kisaorganisaation käytössä.

Lauantaina 3.12. n klo 12.00-16.00 ilmailuväen lounasruokailu ja muu evästys tapahtuu takakeittiössä, jonne kulku ns. takaoven kautta. Pikkuluokka toimii tuomarointitilana, ja tällä menettelyllä annetaan kilpailutuomareille työrauha. Ryhmän iltaeväitä valmistellaan lauantaina saunan keittiötilassa.

Sauna-asioita
Perjantaina saunavuorot saunotaan normaalisti. Lauantaina 3.12. saunavuorot aloitetaan normityyliin naiset klo 17-19 ja miehet klo 19-21. Näiden vuorojen jälkeen klo 21-23 on vielä matti- ja maijamyöhäisille ns. vapaavuoro, joten myöhäisetkin maastosta tulijat ehtivät lauteille.

Palovaroitin -asioita
Talvikaudella vaunuilu on vähemmällä, mutta sopivin väliajoin kannattaa käydä tarkistamassa
vaunun palovaroittimien tilanne. Hiljaisuus vallitsee vaunualueella, vaan vaimea piip-piip sieltä ja täältä kertoo patterien jo uupuneen. Jos tarvetta varoittimelle talvikaudella ei ole, niin varoittimen voinee riipiä talven ajaksi pois piippaamasta. Samalla retkellä tulee tutkittua lumirasite vaunun ja muun sitä ympäröivän rakenteen osalta.

Kylältä kuultua
Kahvila Perunakuoppa avaa ovensa Joulupuotina 10.-11.12. ja ja 17.-18.12., aukiolot mainittuina päivinä klo 10-15. Myynnissä on laaja valikoima myös pukinkonttiin sopivaa lähituotetta; villaista, havukransseja, piparimökkejä, säilykkeitä, joululaatikoita ja leivonnaisia. Uutuutena oman savustimen savulihaleikkeet. Katso myös Kuopan kotisivut; nyt kannattaa tulla läheltä ja kaukaa!

Mukavaa alkutalven tunnelmaa kaikelle väelle.

Terveisin Anu

Scroll to Top