24.5.2024 Uutiskirje 6/2024

Sään vaihtelut kuuluvat alkukesään ja tästä saatiinkin äärimmäinen esimerkki, ja pilkkihaalarit vaihtuivat t-paitoihin kertaheitolla. Helteistä keliä näkyy sääkartoilla silmänkantamattomiin, joten muistetaan soveltuva nesteytys; jo 2%:n nestehukka vaikuttaa suorituskykyyn heikentävästi monella tapaa.

Lämmin keli houkuttelee virvoittavien vetten äärelle, ja Särkijärvelle onkin ilmestynyt soutuvene, vaan kenen onkaan tuo valkoinen venho? Tämä tieto on jäänyt unholaan, vaan korjataan tilanne; omistajaa pyydetään ilmoittautumaan nroon 0400921260. Säätiön soutuvene sijaitsee Vääriällä laavun rannassa, ja on sieltä käytettävissä omatoimisouteluun saunavuorojen aikataulut huomioiden.

GP-kisa ja briefingit 25.-26.5.
Lentopäivät lauantaina ja sunnuntaina alkavat briefingeillä klo 10 ravintolan takasalissa. GP-kisaa lennetään tänäkin viikonloppuna, ja briefingit hoituu GP -vetoisesti.

Rc-kopterit leirillä
Alkavan viikonlopun aikana Räyskälän taivaalla nähdään myös miehittämättömien ilma-alusten liikehdintää, kun rc-harrastajat ohjastavat koptereitaan. Lennätys tapahtuu lentotoiminnan sallimalla alueella, joka aamubriefingissä todetaan. Kopteriryhmä on mukana aamunavauksissa, joten tuolloin on sopiva hetki esittää kysymyksiä toiminnan laadusta ja huomioitavista asioista. Lennätystoiminnalla on 100m korkeusrajoitus ja Räyskälän jakso 122,65 Mhz kuuntelulla.

Sekajätelava
Motellin parkkipaikan sivustalle on tuotu sekajätelava, jonne toivotaan täytettä mahdollisimman paljon. Lavalle ei kuitenkaan saa tuoda ongelmajätettä eikä kodinkoneita, joten maalipurkit ja jääkaapit hävitetään toisella tapaa. Jos sekajätteen määritelmä mietityttää, niin asiassa auttaa säätiön talonmies ja hänet tavoittaa nrosta 0453115280. Nyt reippaasti rompetta lavalle, niin jopa somenee omat ja säätiön nurkat!

Lentolaaksosta kuultua
Yak on palannut riviin, ja harjoittelee ennen Vaasan lentonäytöstä muutamia kertoja. Harjoittelutoiminnalle on lupa, ja sitä tehdään rajattuina kellonaikoina toiminta-aikojen puitteissa ennen koulutustoiminnan alkua näillä näkymin klo 9-10 SA välillä. Harjoittelusta tiedotetaan vuorossa olevia hinaajia.

Lentopäiväkirjoja saatavilla
Toimistolta löytyy perusvalikoima lentämisen päiväkirjoja järkevään hintaan, ja niitä sopii kysellä numerosta 0400921260.

Viikon luontohavaintona on paikoittain runsaassa kukassa oleva mustikka, joten sato-odotukset tässä kohtaa kesää ovat vielä korkealla!

Rivakkaa ja turvallista lentotoimintaa kaikille lajeille toivoen,

Kesäterveisin,
Anu

Scroll to Top