18.6.2024 Uutiskirje 8/2024

Juhannusviikko etenee aurinkoisessa säässä, eikä sateita ole lähipäivinä odotettavissa. Vallitseva sää ilahduttaa ilmailijoita, mutta typistää juhannuksen perinneohjelmasta kokon pois. Aurinkoinen juhannus on jo juhlan aihe sinänsä, joten parempaa pihviä grilliin ja kivennäisvettä päälle!

Räyskälä wifi
Ilmailukeskuksen alueen wifi -tukiasemien nimet muuttuvat ja jatkossa on vain yksi EFRY-wifi, salasana säilyy ennallaan. Vikoja on korjattu ja lisää palikoita asennettu, joten nyt hitaus ja pätkiminen lievittyy.

Räyskälän lentopaikan liikenneilmoitukset
Tänäkin kesänä Räyskälän jaksolla kuullaan suomen kielen lisäksi englantia tai jopa ranskaa, mutta epäselvyyksien välttämiseksi kaikki liikenneilmoitukset tehdään suomeksi. Hinaajan kanssa voi sitten käydä keskustelua esim. vesiballastin määrästä tai toivotusta hinaussuunnasta englanniksi tai ranskaksi. Laskuilmoitusten osalta on vahvasti suositeltua ilmoittaa 26R:lle laskeuduttaessa myös finaali, kun muu lentotoiminta on pääosin 26L:lla.

Räyskälän ilmailukeskuksen juhannus
Kanta-Hämeen alueella on voimassaoleva maastopalovaroitus 21.6. 00:00 – 22.6. 00:00, joten juhannuskokkoa ei valitettavasti päästä keskikesän kunniaksi ihailemaan. Ravintola Huhkajalampi palvelee aattona vähintään klo 19 saakka, ja tarpeen mukaan pidempäänkin. Mietinnässä on herkullisia ideoita, joten seuratkaa ravintolan fb-sivua.

Kokon puuttuessa voi muistella muita juhannusperinteitä ja kokeilla vaikka taikoja. Vaunualueella on muutama ihan merkittävä muurahaiskeko, joten semmoisen äärellä voi yrittää turvata voivarannot seuraavalla tavalla: ”Juhannusyönä oli tapana entisajan ämmien mennä kirnuamaan vettä muurahaispesän viereen paita hampaissa, että olisivat saaneet hyvän voi-onnen.” (Kuhmoinen)

Tinderin sijaan sulho tai morsian saattaa löytyä vaikkapa näin: ”Kun juhannusaattona menee lakaisemaan portaita ihan alasti, niin tuleva aviopuoliso tulee portaille vastaan.” Virrat

Jos juomat uhkaavat juhlapöydästä loppua, niin paikallistuntemuksesta voi olla hyötyä, sillä ”Juhannusyönä on luonnonlähteen vesi viinaa kello kaksitoista yöllä.” – Tammela.

Hyvää Juhannusta kaikelle väelle!

Keskikesän terveisin,
Anu

Scroll to Top