Purjelennon SM-kilpailut 2022 Räyskälä

26.5.-4.6.2022

Jo keväällä alkoi pieni innostus tämän kisan ympärillä. Jos katsot päiviä, huomaat että kisa on yli viikon mittainen. Joskus kauan sitten ”vanhaan hyvään aikaan” SM-kisat olivat yleensä kahden viikon mittaisia. Vuosien tauon jälkeen yritetään uudestaan. Organisaatio on erittäin kokenut, kokemusta on yhteensä varmaan sadoista kisoista, ellei jopa tuhansista kun ottaa huomioon että kilpailunjohtajana on Jarmo Forsstén.

Avajaiset pidettiin perinteisen kaavan mukaan kentän ravintolan edessä sijaitsevalla lippuaukiolla. Suomen Ilmailuliiton puheenjohtaja Timo Hyvönen piti lyhyen ja innostavan puheen sekä avasi kilpailut juhallisesti.

Seremonioiden jälkeen oli aika siirtyä kilpailun ensimmäiseen briefingiin, joka pidettiin perinteisesti I-hallissa. Briefingiin ovat tervetulleita kaikki jotka ovat kiinnostuneita kisapäivän kulusta; esimerkiksi minne tehtävät suuntautuvat sekä tietysti päivän säästä. Räyskälässä pidetään lentokauden aikana päivittäin briefing, jossa kerrotan mm. päivän sää ja toimintaan vaikuttavat seikat, mutta kisojen ajan voimme nauttia hieman laajemmasta briefingistä. Onhan näissäkin kisoissa kertomassa päivän säästä YLE:n kanavilta tuttu meteorologi Tapio Tourula.

Mutta ennen kuin päästiin itse asiaan, oli aika hiljentyä hetkeksi. Ensimmäisen briefingin alussa koko kisaväki piti hiljaisen hetken Pääsiäisenä yllättäen menehtyneen Juha Silvennoisen muistoksi.

Sitten puhuttiin hetki yleisistä käytännön asioista, jonka jälkeen Meteorologi-Tapio nousi podiumille. Poikkeuksellisesti hänellä ei ollut meille diaesitystä, vaan hän näytti tutkakuvaa kännykän näytöltä ja kertoi että ulkona sataa. Tehtävää ei siis annettu, ja näytti siltä että vasta sunnuntaina päästäisi lentämään kunnolla.

Juttu ja kuvat: Katja Soikkeli

Scroll to Top