25.3.2020 Päivittyvä poikkeustiedote

Päivittyvä poikkeustilanne-tiedote

25.3.2020

Seuraamme tarkasti epidemian tilannekuvan muuttumista ja viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeistusta sen johdosta. Noudatamme tilanteessa terveysviranomaisten ohjeita ja suosituksia. Varotoimenpiteenä suljemme kaikki Räyskälä-Säätiön yhteiskäytössä olevat tilat ke 25.3. lähtien. Kaikki wc:t ja suihkutilat ovat pois käytöstä kuten myös vaunujen wc-säiliön tyhjennyspaikka. Vaunuilla oleskelua ei suositella/tulee välttää. Lentokonehallit, tankkausasema ja lentokenttä toimivat normaalisti.
Seuraamme tilannetta ja puramme sulkua heti kun se on olemassa olevien tietojen perusteella käyttäjien terveydelle turvallista.
Päätös oli raskas Räyskälä-Säätiön hallitukselle, joka pahoittelee tästä aiheutuvaa harmia. Toivotaan tilanteen normalisoituvan pian.

Tutustu THL:n ohjeisiin:

THL:n ohjeita kansalaisille

 

22.3.2020

Poikkeustilanne vaatii poikkeuksellisia toimia

Valtakunnallisen koronavirustilanteen vuoksi joudutaan Räyskälässäkin sulkemaan tiloja pois käytöstä. Saunat jo ovat viikonlopun olleetkin kiinni ja tästä päivästä eteenpäin on myös motelli suljettuna ja lukittuna. On tärkeää, että motellin tiloja ei käytetä eikä läpikulkua tehdä. Siivoojat tekevät huoneisiin, käytäville, aulaan ja luokkaan tehostetun perussiivouksen ja tilat jäävät odottamaan sovittua poliisikoulutuksen yksityiskäyttöä.

Motellirakennuksen alakerta, pikkuluokka ja vanha siipi ovat edelleen käytettävissä kuten myös ison saunan leirintää palveleva pääty. Keskitämme resurssimme ja toteutamme tehostettua siivoamista pikkuluokassa ja leirintää palvelevissa vessa-/suihkutiloissa. Sanomattakin lienee aika selvää, ettei nyt ole oikea hetki asettua vaunuilemaan sankoin joukoin. Palvelut ovat minimissä ja kokoontumisrajoitus koskee meitä kaikkia.

Suunnitelmissa on purjelentokauden aloitus ja talvisäilytyksen purkaminen 4.- 5.4, mutta tämän osalta seurataan epidemiatilanteen kehittymistä sekä valtiovallan ja viranomaisten kehotuksia ja käskyjä.
Ravintoloitsija seuraa tilannetta tietysti myöskin ja tekee omat päätöksensä ravintolan kesäkauteen avaamisesta.

Räyskäläkin hiljenee pakon edessä tässä maailmanlaajuisessa kriisissä. Nyt on hyvä hetki hankkia ”vapaavaltion valuuttaa”, eli Räyskälän hinauslippuja tulevia kesän lentoja silmällä pitäen.
Maksuvälineinä käy tässä tilanteessa laskutuksen lisäksi e-passin ja Smartumin mobiilimaksut ja liput kulkevat sitten joko perinteisen postin matkassa tai odottavat tilanteen normalisoiduttua noutajaansa toimistolla. Tee lipputilaus: office(at) rayskala.fi

Tiedotan muutoksista ja tilanteen mahdollisesti vaatimista uusista toimenpiteistä.

Toivon teille kaikille terveenä pysymistä. Tehdään yhdessä erikseen kaikkemme, ettemme omalla toiminnallamme pahenna tilannetta. Mitä kuuliaisemmin nyt toimimme, niin sitä nopeammin tilanne tulee normalisoitumaan.

-mari-