12.5.2020 Päivittyvä poikkeustiedote

Päivittyvä poikkeustilanne-tiedote

12.5.2020

Paluu kohti normaalimpaa tapahtuu myös Räyskälä-Säätiön tilojen käytön osalta. Pikkusauna aukeaa päivittäisille normaaleille saunavuoroille ma 1.6. ja Iso sauna la 6.6. alkaen.

Kaikki Räyskälä-Säätiön tilojen käyttöä koskevat rajoitukset poistuvat 6.6.2020. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö varovaisuutta pitäisi silti noudattaa. Hyvästä käsihygieniasta pitää huolehtia ja toiset tulee huomioida riittävin turvaetäisyyksin. Oirehtivana ei ole mitään asiaa yhteisiin tiloihin. Kun jokainen kantaa vastuunsa, niin tilojen käyttö on kaikille mahdollisimman miellyttävää ja turvallista.

Säätiön kaksikot ovat käytettävissä normaalisti. Kaksikoiden käyttö on käyttäjien harkinnassa ja vastuulla. Alaikäisillä tulee olla huoltajan suostumus ennen kertaus-, koulu- tai muuta kaksin tehtävää lentoa. Koneiden kosketuspinnat tulee puhdistaa ennen käyttöä.

 

17.4.2020

Tulevana viikonloppuna on hinauksia saatavilla ja talvisäilytystä pääsee purkamaan. Mauri jyrää parhaillaan halliaukiota tasaiseksi ja aloittaa myös kentän keväisen jyräämisen. Tulevalla viikolla 20.-24.4. on kiitotie 08L/26R suljettuna puolustusvoimien maatoiminnan käyttöön. Motelli, iso sauna (pl leirinnän pääty) ja pikkuluokka ovat edelleen suljettuina ja ainoastaan poliisikoulutuksen käytössä.

Suviseurat siirtyivät vuodella eteenpäin, sillä tämänvuotiset seurat jouduttiin perumaan. Räyskälän Suviseurat pidetään siis vuonna 2022.

Vaunualue tai sen ympäristö ei täytä karanteeninomaisten olosuhteiden vaatimuksia. Henkilöt, joiden kuuluu olla karanteeninomaisissa olosuhteissa eivät voi alueella olla. Lisäksi suositellaan, että vaunualueen käyttäjät harkitsevat tarvettaan oleskella vaunualueella.
Ison saunan päädyn WC- ja suihkutilat avataan käyttöön ja niitä pyritään pitämään tehostetusti puhtaina. On silti huomattava, että jokainen käyttää yhteisiä sosiaalitiloja omalla vastuullaan ja harkintansa mukaan.

 

2.4.2020

Räyskälä-Säätiö seuraa tarkasti epidemiatilannetta. Säätiön hallitus noudattaa poikkeustilanteessa asetettuja määräyksiä ja niitä suosituksia, jotka toimintaamme koskevat ja edellyttää samalla kaikilta alueen käyttäjiltä tilanteen vaatimaa huolellisuutta, harkintaa ja vastuullista toimintaa. Kaikkea turhaa liikkumista ja kanssakäymistä tulee välttää.

Kevät saapuu lentokentälle Koronasta huolimatta. Purjelentokauden avaaminen on kalenteroitu tulevaan viikonloppuun. Näillä näkymin pääsemme aloittamaan hinaukset lauantaina 4.4, mikäli säät, hinaajat ja poikkeustilanteen määräykset ovat toiminnallemme suosiollisia. Tilannetta seurataan ja mikäli esteitä ei ilmene, niin viikonloppuna lennetään.
Tässä kohtaa voi sanoa, että onneksi purjelento on pääsääntöisesti itsekseen puuhaamista varsin hyvillä turvaväleillä. Kuten golffaajat, niin purjelentäjätkin pääsevät tilanteesta huolimatta aloittamaan harrastuskautensa. Säätiön kaksikkoja ei oteta vielä käyttöön. Viimevuotiset hinausliput toimivat huhtikuun loppuun saakka, kuten ennenkin. Koska ravintola on kiinni, ei lipunmyyntiä ole fyysisesti kentällä. Lippuja saa ostettua laskulla office(at)rayskala.fi ja poikkeuksellisesti tulevan viikonlopun ajan hinaukseen pääsee ilman lippua, laskutustiedot hinaajalle kertomalla.
Suuri osa Räyskälän ilmailijoista on nyt suljettuna Uudellemaalle. Toivomme, että epidemiatilanne rauhoittuu ja pääsemme palaamaan normaaliin tilaan mahdollisimman pian. Vaikka lentokauden aloittaminen kuumottaa mieltä, niin on tärkeää muistaa Suomen valtionjohdon viesti: Rajoitukset on tehty ihmisten suojelemiseksi, eikä kenenkään tulisi pohtia, miten linjauksia voi kiertää.

Kokouksessaan 1.4. Räyskälä-Säätiön hallitus päätti tilojen käytön suhteen seuraavaa:

Toistaiseksi edelleen pois käytöstä on molemmat saunat, pikkuluokka, ison saunan takkahuone ja kisatoimisto. Poliisien yksityiskäytössä ja lukittuna on motelli ja ison saunan pesuhuone. Alakerta on ainoastaan Säätiön omassa käytössä. Toimistoissa voi olla ainoastaan yksi henkilö kerrallaan.

Vanhan siiven kerhokämpät ja niiden käyttö on ne vuokranneiden kerhojen vastuulla ja harkinnassa.

Käyttöön avataan Ison saunan leirintää palvelevan päädyn wc:t ja suihkut. Kulku näihin wc-tiloihin tehdään ainoastaan päädyn ovien kautta, välikäytävä kuuluu poliiseille turvattuun alueeseen. Lentokonehallit ovat edelleen avoinna ja käytössä kuten tähänkin asti.

Vaunualue: Vaunualue tai sen ympäristö ei täytä karanteeninomaisten olosuhteiden vaatimuksia. Henkilöt, joiden kuuluu olla karanteeninomaisissa olosuhteissa eivät voi alueella olla. Lisäksi suositellaan, että vaunualueen käyttäjät harkitsevat tarvettaan oleskella vaunualueella.
Ison saunan päädyn WC- ja suihkutilat avataan käyttöön ja niitä pyritään pitämään tehostetusti puhtaina. On silti huomattava, että jokainen käyttää yhteisiä sosiaalitiloja omalla vastuullaan ja harkintansa mukaan.
Talvisäilytyskautta jatketaan 19.4. saakka niiden koneiden osalta, joita ei tilanteesta johtuen päästä siirtämään.

Epidemiatilanteesta johtuvia rajoituksia, kieltoja ja suosituksia pääsee ajantasaisesti seuraamaan THL:n ja Valtioneuvoston sivuilla.

25.3.2020

Seuraamme tarkasti epidemian tilannekuvan muuttumista ja viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeistusta sen johdosta. Noudatamme tilanteessa terveysviranomaisten ohjeita ja suosituksia. Varotoimenpiteenä suljemme kaikki Räyskälä-Säätiön yhteiskäytössä olevat tilat ke 25.3. lähtien. Kaikki wc:t ja suihkutilat ovat pois käytöstä kuten myös vaunujen wc-säiliön tyhjennyspaikka. Vaunuilla oleskelua ei suositella/tulee välttää. Lentokonehallit, tankkausasema ja lentokenttä toimivat normaalisti.
Seuraamme tilannetta ja puramme sulkua heti kun se on olemassa olevien tietojen perusteella käyttäjien terveydelle turvallista.
Päätös oli raskas Räyskälä-Säätiön hallitukselle, joka pahoittelee tästä aiheutuvaa harmia. Toivotaan tilanteen normalisoituvan pian.

Tutustu THL:n ohjeisiin:

THL:n ohjeita kansalaisille

 

22.3.2020

Poikkeustilanne vaatii poikkeuksellisia toimia

Valtakunnallisen koronavirustilanteen vuoksi joudutaan Räyskälässäkin sulkemaan tiloja pois käytöstä. Saunat jo ovat viikonlopun olleetkin kiinni ja tästä päivästä eteenpäin on myös motelli suljettuna ja lukittuna. On tärkeää, että motellin tiloja ei käytetä eikä läpikulkua tehdä. Siivoojat tekevät huoneisiin, käytäville, aulaan ja luokkaan tehostetun perussiivouksen ja tilat jäävät odottamaan sovittua poliisikoulutuksen yksityiskäyttöä.

Motellirakennuksen alakerta, pikkuluokka ja vanha siipi ovat edelleen käytettävissä kuten myös ison saunan leirintää palveleva pääty. Keskitämme resurssimme ja toteutamme tehostettua siivoamista pikkuluokassa ja leirintää palvelevissa vessa-/suihkutiloissa. Sanomattakin lienee aika selvää, ettei nyt ole oikea hetki asettua vaunuilemaan sankoin joukoin. Palvelut ovat minimissä ja kokoontumisrajoitus koskee meitä kaikkia.

Suunnitelmissa on purjelentokauden aloitus ja talvisäilytyksen purkaminen 4.- 5.4, mutta tämän osalta seurataan epidemiatilanteen kehittymistä sekä valtiovallan ja viranomaisten kehotuksia ja käskyjä.
Ravintoloitsija seuraa tilannetta tietysti myöskin ja tekee omat päätöksensä ravintolan kesäkauteen avaamisesta.

Räyskäläkin hiljenee pakon edessä tässä maailmanlaajuisessa kriisissä. Nyt on hyvä hetki hankkia ”vapaavaltion valuuttaa”, eli Räyskälän hinauslippuja tulevia kesän lentoja silmällä pitäen.
Maksuvälineinä käy tässä tilanteessa laskutuksen lisäksi e-passin ja Smartumin mobiilimaksut ja liput kulkevat sitten joko perinteisen postin matkassa tai odottavat tilanteen normalisoiduttua noutajaansa toimistolla. Tee lipputilaus: office(at) rayskala.fi

Tiedotan muutoksista ja tilanteen mahdollisesti vaatimista uusista toimenpiteistä.

Toivon teille kaikille terveenä pysymistä. Tehdään yhdessä erikseen kaikkemme, ettemme omalla toiminnallamme pahenna tilannetta. Mitä kuuliaisemmin nyt toimimme, niin sitä nopeammin tilanne tulee normalisoitumaan.

-mari-