12.9.2019 Uutiskirje 9/2019

Todentotta: totta se on!

Räyskälän lentopaikka on saanut uudet pinnat kaikille kiito- ja rullausteille sekä halliaukiolle. Reunojen hipistelytyöt jatkuvat vielä ensi viikolla mm halliaukiolla ja osa merkintätöistä tehdään joko myöhemmin syksyllä tai vasta keväällä. Reuna-alueiden kanssa kannattaa olla edelleen tarkkana, vaikka pahimmat kohdat onkin jo tasoiteltu. Ensi viikon (vko 38) aikana osa kiitoteistä on ajoittain suljettuna edellä mainittujen töiden vuoksi.

Lentokauden päättäjäisiä juhlitaan lauantaina 28.9. Nyt koeponnistetaan kaikkien kentän toimijoiden yhteisen huvitoimikunnan (HUTTU) aikaansaannosta. Saunavuorot siirtyvät talviaikaan (klo 17->) ja juhlatilana toimivan I-hallin ovet aukeavat klo 19. Tiedossa on erityisen hyvää seuraa, ruokaa ja juomaa, ilmailuaiheinen visailu, musiikkia ja tanssia sekä illan artistina itse Artisti & co. Asu on vapaaehtoinen (suositellaan kuitenkin jonkinlaista verhoilua) ja paras solmio palkitaan. Janoa saa sammuteltua euron kolikoilla ja toki OMP. Sisäänpääsy 15 eur (alle 12v 8 eur) sisältää ruoan, tervetulomaljan ja ohjelman.

Suosittu Poronpolku-tapahtuma käynnistyy tänäkin vuonna ilmailukeskuksesta. Lauantaina 28.9. pyöräillään Poronpolun polkaisu ja sunnuntaina 29.9. on vuorossa jalankulkijat. Sunnuntaina kiitotiealue 12/30 Pilhuhallilta Särkjärven rantaan on varattu tapahtuman pysäköintiä varten, eli kiitotiet 12L/30R ja 12R/30L on suljettu ilmaliikenteeltä 27.9. klo 19.00-30.9. klo 09.00 välisen ajan.

Leirinnän sähköt
Leirinnän sähkömittarilukemansa voi ilmoittaa osoitteeseen office@rayskala.fi. Tästä toimenpiteestä seuraa kiitoksena laskupostia Säätiöltä. Mittarilukemat tulee ilmoittaa marraskuun loppuun mennessä. Arviolaskutus käynnistyy sitten joulukuun aikana, mikäli lukemaa ei ole ilmoitettu.

Talvisäilytyskausi
Hallien talvipakkaaminen tehdään tänä vuonna viikonloppuina 28.-29.9. ja 5.-6.10. Perimmäiseksi II-hallissa laitetaan ne moottorikoneet, joilla ei talven aikana lennetä. Putket, jotka halutaan II-halliin talvisäilytykseen tulee siirtää II-hallin pitkälle seinustalle tai ainakin ilmoittaa minulle, jos ei itse pääse/ehdi putkeaan siirtelemään. III-hallin pakkaaminen tehdään II-hallin jälkeen.

Asfaltin lumoissa -mari-