20.8.2019 Uutiskirje 8/2019

Tervehdys Räyskälästä,

Kiitos hienosta ilmailuviikonlopusta!
Kävijöitä oli runsain mitoin, lauantaina oikein ruuhkaksi saakka. DC-3 toimi hyvän sään lisäksi taatusti voimakkaana vetonaulana. Sunnuntainakin kiinnostuneita riitti mukavasti, vaikka aamun sää olikin sateinen.
Talkooporukkaa oli paikalla riittävästi, mikä mahdollisti myös hyvin toimineet kuljetukset 12 lentopäähän. Ilmailuväki paiski hommia urakalla ja kaikki toimi moitteettomasti. Asiakaspalaute on jälleen ollut todella positiivista. Lentämään pääsi tänäkin vuonna reilusti yli sata innokasta vierasta, osa purjekoneella ja osa moottoroiduilla ilma-aluksilla. DC-3 lensi jäsenlentojaan ja oli mukava nähdä muitakin yhdistyksen räyskäläläisiä jäseniä nauttimassa nostalgisesta kyydistä.

I-hallin lennokkipaja toimi kuin rasvattuna, lennokkeja valmistui jotakuinkin 70 kappaletta! Fougan ohjaamo kiinnosti kävijöitä suuresti, eikä vähiten asiantuntevan esittelykaartin johdosta.
Maanäyttelyssä koneiden ympärillä parveili porukkaa ja piloteilla riitti vastailtavaa lukuisiin kysymyksiin. Purjekoneen kasausnäytös kiinnosti ja poliisimoottoripyörät piiritettiin heti, kun parkkiin pääsivät. Kaiken kaikkiaan ihan loistava viikonloppu, ISO kiitos vielä kerran kaikille puuhaamassa olleille!

Asfalttityöt
Tällä viikolla kentällä tehdään valmistelevia töitä, kiito- ja rullausteiden halkeamia putsataan ja tehdään uuden rullaustien pohjatyöt. Kiitotiet ovat ruksittuina poissa käytöstä lyhyitä hetkiä, ajantasaisen tiedon saa Lyhdyltä puh 040 173 2331.

Päällystystyöt alkavat maanantaina 26.8. Kenttä on kiinni 26.-30.8. ja 2.-6.9.

Viikonloput ennen, välissä ja jälkeen kenttä on ilmaliikenteen käytössä. Väliviikonloppuna rajoitetusti, mutta kuitenkin.

Hyppyleiri
Hämeen laskuvarjourheilijat tulevat hyppäämään Räyskälään tulevan viikonlopun ajaksi. WiskiWiski saapuu perjantaina 23. pv ja lähtee pois sunnuntaina 25. pv. Viikonloppuna on tärkeää, että KAIKKI, jotka aikovat ilmailla tulevat aamubriefingiin. Tarkempia lisätietoja mm hyppysektorista ja muusta saa Lyhdyltä 040 173 2331.

Lyhty
Syksyn tullen Lyhdyn pesti päättyy tältä kaudelta syyskuun alkuun. Jorma Länsirinne on nyt kolmena vuonna ansiokkaasti toiminut ilmailukeskuksen kesäsesongin ajan lentopuolen yhteyshenkilönä. Vahvalla rutiinilla ja hyvällä huumorilla varustettu Lyhty on pitänyt tämänkin kauden kentän toiminnot turvallisina ja sujuvina. Kiitos Kessu että jälleen kestit meitä koko kesän! Kauden 2020 Lyhdyn pestistä kiinnostuneet voivat jo ilmoittautua minulle.

Ilmailukeskuksen ravintola on asfalttitöiden aikana avoinna suppeammilla ajoilla, ravintola sulkee ovensa klo 17 26.-30.8. ja 2.-6.9.

Lopuksi tietovisakysymys:
Mikä luku löytyy liikennemerkistä vaunualueen läpi kulkevan tien molemmista päistä? Jos joudut miettimään vastausta, niin sinun on syytä käydä katsomassa nopeusrajoitusmerkkejä ihan saman tien. Rajoituksen asettamiselle on syynsä ja se ei ole innokkaiden ilmailijoiden kiusaaminen. Kyseessä on ennenkaikkea turvallisuus: vaunualueella tien molemmin puolin ja tiellä sekä saunan parkkipaikalla liikkuu paljon lapsia sekä syvälle ajatuksiinsa vaipuneita insinöörejä. Toinen syy on ollut tien pölyäminen. Pölyämisen estämiseksi tehdään tässä seuraavan kolmen viikon ajan töitä ja toivottavasti siitä ongelmasta päästään nyt eroon lopullisesti.
-mari-

20.8.2019 Uutiskirje 8/2019