1.7.2019 Uutiskirje 7/2019

Tervehdys Räyskälästä,

Alkukesä on ollut mukavan puuhakasta aikaa kentällä. Hinausmäärät huitelevat yli 1,5K:ssa ja kurssilaisia on ollut jo koulutuksessa hyvä määrä. Onnea kakkoskurssilaisille Viivi, Martta, Otto ja Joona: Muutama kuukausi ikää lisää ja sitten lupakirjatarkkarille! Kiitos Jukalle ja Rikulle tehokkaasta opettamisesta.

Viikon mittainen tutustumiskurssi päättyi sunnuntaina. Kurssilla oli 7 innokasta osallistujaa, jotka lensivät kelien salliessa päivittäin ja tymäpäivinä kuulivat luentoja mielenkiintoisista aiheista kuten sää ja ihmisen fysiologia. Räyskälän saunat ja nuotiopaikat ja moni vakiräyskäläläinenkin tulivat jo tutuiksi. Kurssilaiset kotiutuivat tänne niin hyvin, että loppuviikosta ei heitä enää erottanut muusta Räyskäläporukasta. Tutustumisviikolta ollaan jo ilmoittauduttu lento-opintoja jatkamaan 14.7. alkavalle peruskurssille, niin se Räyskälä ja purjelento tarttuu ihmiseen nopsasti. Iso kiitos Jukalle, Outille ja Kessulle kurssin vetämisestä, kuten myös Paavalille ja Kristianille luennoista! Tämä tutustumisviikko oli ensimmäinen laatuaan, mutta hyvästä palautteesta ja kurssilaisten innostuksesta johtuen tulee olemaan jatkossa jokavuotinen juttu.

Internet otti ja lähti karkumatkalle, mutta saatiin onneksi kiinni jo ja palautettiin hyväkuntoisena takaisin Räyskälään. Webkamerakuvista ja OGN:stä pääsee töiden lomassa jälleen kateellisena katselemaan, kun muut lentävät.

Uusia toiminta-aikarajoituksia on nyt noudatettu kuukauden päivät. Aamuisin on kurssilaiset päässeet aloittamaan lento-opiskelunsa jo aikaisemmin ja uudet aikarajoitukset ovat mahdollistaneet myös iltatoiminnan etenkin kurssilaisille ja töissäkäyville harrastajille.

Vaunualueelle, tarkemmin Varjokuja yhteen, on pysäköity väliaikaissijoitukseen talovaunu, kuten olette jo varmasti ehtineet havaitakin. Jari ilmoitteli Facebookin Räyskälä-ryhmässä juhannuksen alla vaununsa avoimista ovista ja on jatkossakin luvannut esitellä vaunua uteliaille paikallaollessaan.

Viikolla 29 (15.-21.7.) on naapurissa, Panssariprikaatin alueella partiolaisten MELSKE-leiri. Leirin järjestäjien kanssa on suunniteltu tutustumiskäyntejä ilmailukeskukseen ja moni leiriläisistä on jo ilmoittanut halukkuutensa päästä lentämään.

Lauantaina 20.7. järjestetään Teppo Sarpilan johdolla vapaastilentävien lennokkien yökisa. Tepolta saa aiheesta lisätietoja: puh 0440 1663 313.

Jannen kisat starttaavat lauantaina 6.7. Kisat lennetään Kenin varmakätisellä johdolla tuttuun tapaan kahdessa eri luokassa. Kisoihin on mielestäni ilmoittautunut hämmästyttävän vähän osallistujia. Vielä toki ehtii mukaan! Tietysti mitä vähemmän osallistujia, niin sitä varmemmin saa paremman sijoituksen ja pääsee palkinnoille ???? Lisää Jannen kisoista: https://www.rayskala.fi/jannenkisat/index

Avoimen- ja Racing-luokan Suomenmestaruuksista taistellaan 27.7.-3.8. Räyskälän Ilmailukerhon järjestämissä kilpailuissa. Kisojen johtajaksi on houkuteltu Esko Lehtonen. SM-kisojen ilmoittautuminen on vielä auki perjantaihin 5.7. saakka normaalihintaisena. Jälki-ilmoittautumisia vastaanotetaan aina 26.7. saakka. Lisää kisoista: https://www.rayskala.fi/smkisat/index

Ilmailuviikonloppua vietetään Räyskälässä 17.-18.8. Laita päivät jo kalenteriisi ja tule mukaan kertomaan ilmailun hienoudesta! Talkoolaisille on luvassa hyvän mielen lisäksi Anun parempaa hernesoppaa. Ohjelmarunko on jo perinteinen, jotain uuttakin mahtuu toki aina mukaan. Mieti mikä olisi juuri sinulle mieluisin homma ilmailuviikonlopussa ja kerro se minulle: mari.heikkila(at)rayskala.fi tai 0400-921 260.

Poliisien syksyn koulutuskausi käynnistyy tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin Suomen EU-puheenjohtajuuskauden mukanaan tuomien töiden vuoksi. Koulutuskausi alkaa elokuun alkupäivinä ja kestää noin kuukauden.

Kiihkeästi odotettu kentän uudelleen päällystys käynnistyy viikolla 34 (19.-23.8.) tehtävillä pohjatöillä ja muilla valmisteluilla, jotka eivät estä lentämistä, mutta todennäköisesti rajoittavat käyettäviä alueita jossakin määrin. Kenttä on ilmaliikenteeltä kiinni ma 26.8. – pe 30.8. sekä ma 2.9.-pe 6.9. Väliviikonloppuna on mahdollista ilmailla joltakin kentän kiitotieltä, tästä ilmoitan tarkemmin lähempänä.

-ilmaillaan ihmiset- mari