6.7.2022 Uutiskirje 16/2022

Suviseurat -tapahtuma on päättynyt, ja kuntokatselmuksen jälkeen kenttää vielä viimeistellään lentotoiminnan aloitusta varten. Isommat kaivanteet on täytetty korjaussuunnitelman mukaan, ja pienempien, mutta laskukiidossa harmillisten ja haitallisten kuoppien osalta korjaus vielä jatkuu yötä myöten. Kenttä avautuu lentotoiminalle torstaina 7.7. Taktinen ryhmä Kirsi-Marja ja Markku Rissanen kävivät kentän järjestelmällisesti läpi merkiten montut, tekninen apu ja merkintälaitteet Esko Lehtosen käsialaa. Hienoa ja äärimmäisen tärkeää talkootyötä!

Briefing
Ensimmäinen varsinainen briefing säätietoineen ja lentoaluetiedotuksineen on perjantaina 8.7. klo 9.15 ravintolan takasalissa. Torstaina 7.7. voimme istua aamukahville samaan aikaan kuulumisia vaihtaen, ja sää todetaan ikkunasta katsomalla.

Lennokkikisat 9.-10.7.
Vapaasti lentävien lennokkien Yökisat lennetään tulevana viikonloppuna 9.-10.7. Tänä vuonna ns. pikku luokkien (liidokit, kuminoottorilennokit ja ritsaliidokit) lisäksi mukana myös osa Suomen EM- kisoihin matkaavasta joukkueesta, joten taivaalla nähdään myös isoja kansainvälisten luokkien liidokeita F1A, kumimoottoreita F1B ja polttomoottorilla kokkeja F1C. Harjoitukset alkavat lauantaina 9.7. klo 18.00 muun ilmaliikenteen sallimalla alueella. Kilpailut alkavat klo 20.00 ja jatkuvat tarpeen mukaan sunnuntaiaamuun klo 9.00 saakka. Kilpailulennot (3 kpl) saataneen lennätettyä puoleen yöhön mennessä. Osanottajia on arvioitu olevan kymmenkunta, mahdollisesti enemmänkin. Lauantain briefingissä Teppo Sarpila kertoo lisää tapahtumasta, joten kannattaa olla paikalla kuulemassa. Tervetuloa katsomaan kisaa!

Lentotoiminta
Lentoleireiltä palaillaan ja lentotoiminta normalisoituu sujuvaan tahtiin. Säätiön hinauskone OH-PDW odottaa vielä tarkempaa diagnoosia moottorihäiriölle, asiasta tiedotetaan erikseen. Kone ei ole vaurioitunut. OH-PEW ja OH-817 palaavat kotipesään torstaina sään salliessa, OH-546 on uinunut III-hallissa tapahtuman ajan.

Saunat
Tavalliseen palataan 7.7. myös saunavuorojen osalta eli iso sauna naiset klo 18-20, miehet 20-22 ja pikku sauna miehet klo 18-20, naiset klo 20-22.

Jannen Kisat 16.-23.7.
Mukaan mahtuu vielä; luvassa mukavaa lentämistä riittävän haastavilla reiteillä, hyvää saunomista ja laadukasta, ilmailuhenkistä seuraa, joten kannattaa tulla kauempaakin.

Tästä alkaa Räyskälän kesän toinen osa, ja toivottavasti vilkas sellainen!

Terveisin,
Anu

Scroll to Top