5.8.2022 Uutiskirje 19/2022

Elokuu on alkumetreillään, ja vaikka kesä alkaakin kallistua loppupuolelleen, niin edessä on vilkkaita tapahtumaviikonloppuja koko kuukauden ajan. Kentällä tapahtuu sekä maassa että ilmassa, väkeä liikkuu tavallistakin enemmän. Lentoväen kannattaa olla ahkerasti kuulolla briefingeissä, jotta tieto kunkin tapahtuman vaikutuksesta päivän lentämiseen sattuu sopivasti korvaan.

Ilmailupäivä 14.8.
Talkooväkeä on jo mukavasti ilmoittautunut mukaan päivän askareisiin, vaan vielä mahtuu hyvin. Kasausnäytös on tärkeä ohjelmanumero, ja sen osalta lähestyn kerhoja tiedustelulla kaluston käytettävyydestä siihen tarkoitukseen. Koneiden liikutteluun, lennätettävien pakkaamiseen ja köysiä juoksemaan sekä saattajiksi tarvitaan sopivan runsaasti väkeä, jotta tauot saadaan rullaamaan hyvin. Osa edellisten vuosien talkoolaisista on tavoitettu sähköpostitse tai puhelimella, mutta kaikkia nimiä ei välttämättä vanhoista listoista löydy. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi toimintaan myös ne henkilöt, joiden yhteystiedot eivät vielä ole säätiön hallussa, reippaasti riviin vaan. Listaus tehtävistä ja aikatauluista tulossa lähipäivinä, tarkkailkaa postianne. Erityisen oivallista olisi, jos mukaan ilmoittautuu henkilöitä, joilla on voimassa oleva järjestyksen valvojan kortti.

Postilaatikot
Motellin parkkipaikan postilaatikkorivistö on hieman kauhtunut, ja se kunnostetaan lähiviikkojen aikana. Postilaatikoiden omistajia pyydetään ilmiantamaan itsensä 16.8. mennessä puhelinnumeroon 0400921260; ylimääräiset postilaatikot poistetaan ja jäljelle jäävät järjestetään uudelleen yhteen riviin. Rakennelman puuosat käsitellään sopivan sävyisellä puunsuoja-aineella.

Toimintaa kentällä – nojapyörät ja Porsche slalom
Nojapyörillä ajetaan kilpaa lauantaina 6.8. klo 10-16 ajoharjoitteluradalla, ja mukana on kymmenkunta pyöräharrastajaa. Porsche slalomille on varattu kiitotie 30/12, joka on kokonaan suljettu lentotoiminnalta klo 8-17 SA. Aamun briefingissä käydään vielä päivän kulku läpi, joten hyvä on tulla kuulolle. Sääennuste on lentämisen suhteen tosin melko pessimistinen ainakin aamupäivän osalta, Porsche -kuskit voivat varautua vesiliirtoharjoituksiin.

Harrastemessut 27.8.
Lopella järjestetään koronatauon jälkeen harrastemessut lauantaina 27.8. klo 10-13, tapahtumapaikkana koulukeskus Lopen kirkonkylässä. Säätiöllä on sinne varattuna esittelystandi, ja kunnianhimoinen pyrkimys on kasata koulun pihalle yksipaikkainen purjekone ja esitellä konkreettisella tavalla hienoa harrastuslajia. Muutama apuhenkilö tarvitaan tähänkin tilanteeseen, ja pieniä puheita onkin jo ollut, lisätietoja saa soittamalla numeroon 0400921260. Mukava muutaman tunnin messuilu tulossa!

Vintage Aerobatics 26.-28.8.
Kaunista liikehdintää lentolaitteilla on tiedossa elokuun viimeisenä viikonloppuna, tästä tiedotetaan vielä erikseen. Varmaa on se, että paikalla kannattaa olla.

Paras keikka on lennetty keikka, vielä ehtii lentämään!

Terveisin,
Anu

Scroll to Top