14.5.2019 Uutiskirje 5/2019

Tervehdys Räyskälästä,

Kevät on hyvällä mallilla, moni on jo avannut lentokautensa ja nauttinut hienoista ilmailukeleistä. Hallintoneuvosto kokoontuu kevätkokoukseensa tiistaina 28.5. Nyt on siis hyvä hetki kertoa terveisensä kokousta varten hallintoneuvoston edustajille. Viihtyisyys-projekti etenee: Roska-aitauksessa on metalliromua varten keräysastia ja tuttuihin sekajäteastioihin voi laittaa kaiken muun nurkkiin kerääntyneen ryönän, poislukien tietysti ongelmajätteet. Pidetään nurkat siisteinä.
Toinen viihtyisyyteen merkittävästi vaikuttava uudistus on tupakointipaikat motellin ja saunojen yhteydessä. Tupakointi motellin ja saunojen sisäänkäyntien edessä sekä katosten alla on kielletty. Tupakointipaikat merkitään näkyvin kyltein: Motellin alueella tulee olemaan kaksi tupakointipaikkaa (Pikkusaunan edessä ja ”poliisien päädyssä”) sekä molempien saunojen yhteydessä omansa. Tupakointipaikat rakentuvat tässä toukokuun aikana.

Saunat
Saunoilla siirryttiin kesäaikaan. Molemmat saunat lämpiävät päivittäin seuraavasti:
Iso sauna                                    Pikku sauna
naiset klo 18-20                        miehet klo 18-20
miehet klo 20-22                      naiset klo 20-22

RC-kopterien leiri 16.-19.5.
Isot RC-kopterit tulevat jälleen Räyskälään pitämään kevätleiriään. Luvassa on siis hienoa katseltavaa kaikille. Kopterien lennätysalue määritetään Lyhdyn toimesta päivittäin lentokäytössä olevan kiitotiesuunnan mukaan. Lennätys tapahtuu joko ”12:n Särkkärin päädyssä” tai ”08:n Lentolaakson päädyssä”. Olemme myös keskustelleet hetkellisestä lennättämisestä Kuppilan edessä. Lyhty kertoo ilmailijoille tarkemmat speksit aamuisissa (klo 09.30) briefingeissä. Kopterilennättäjät majoittuvat motellissa ja vaunualueella, joten myös saunoilla pääsee kyselemään lennättämisen saloista.

Räyskälä Open 25.-31.5.
Vesis Openin sijaan järjestetään nyt Räyskälässä keväinen purjelentokilpailu Nuorisoilmailijoiden toimesta. Kisailu tapahtuu kahdessa luokassa, Jannen kisoista tutulla formaatilla: Open-luokka, jonka tehtävät ovat riittävän vaativia kovimmille kisapiloteille ja Kerholuokka, jossa tehtävät pyritään asettamaan niin, että läpi lentäminen on mahdollista kisan pienimmän tasoituskertoimen koneelle. Nyt on hyvä tilaisuus hioa itsensä kisakuntoon kesän koitoksia silmälläpitäen!

Jannen kisat 2019
Jannen kisat lennetään 6.-13.7. Ken Eklöfin johdolla. Ilmoittautuminen on auki ja jatkuu normaalihintaisena 1.7. saakka.  Jannen Kisoissa lennetään kahdessa luokassa. Kilpailija päättää ilmoittautumisensa yhteydessä itse kummassa luokassa haluaa lentää. Tänä vuonna Jannen Kisat lennetään ennen Avoimen ja 15m Racing luokan SM-kisoja, joten kisoissa on oiva mahdollisuus harjoitella suomenmestaruustaistoja varten!

Kilpailuluokat ovat:
Jannen Kisa-luokka
Jannen Kisa-luokan tehtävät on suunnattu vähemmän kilpailleille ja osallistuminen ei ole kalustosta kiinni. Jannen Kisa-luokkaan osallistuville on tarjolla normaalin kisabriefingin jälkeen päivän sään ja tehtävän syvempi analysointi sekä edellisen päivän läpikäyminen. Jannen Kisa-luokan tehtävät ovat kevyempiä kuin Kuuman ryhmän. Luokka sopii hyvin myös niille, jotka arvostavat valmiita tehtäviä, mutta eivät halua tiukkaa kisavääntöä. Luokkien tehtävät pyritään suuntaamaan eri alueille, joten Jannen Kisa-luokalla ei ole pelkoa isoista keoista.

Kuuma Ryhmä-luokka
Kuuma ryhmä tulee saamaan omat tehtävänsä, jotka tarjoavat haasteita osaavimmille piloteille. Tehtävät tulevat olemaan sään mahdollistamissa rajoissa vähintään SM-tasoisia. Tarkoitus on kuitenkin päästä kotiin.

Matias Viitasen muistorahasto
Suomen Ilmailuliiton tukisäätiö tukee nuoria (alle 25v) Jannen kisoihin osallistuvia purjelentäjiä maksamalla suoraan 100 € osallistumismaksusta. Räyskälä-Säätiö tukee niin ikään Jannen kisoissa nuorten purjelentäjien kilpauraa edullisemmilla kisahinauksilla.

Lisätietoja Jannen kisoista löytyy osoitteesta: https://www.rayskala.fi/jannenkisat/index
Ilmoittaudu: https://www.rayskala.fi/ilmoittaudu/jannenkisat/

Hinauslippujen päivitys toukokuun aikana
Viimevuotiset liput vaihdetaan toukokuun aikana tämänvuotisiin. Hinauskoneisiin viime vuoden mallit eivät enää kelpaa. Lippuja saa vaihdettua joko minun tai Lyhdyn kanssa.

Ilmaillaan ihmiset! -mari-