17.4.2019 Uutiskirje 4/2019

Tervehdys Räyskälästä,

Pääsiäistä pukkaa ja kentän kevätkunto näyttää ainakin nyt oikein hyvältä. Hinauksia saa viikonloppuisin ja pyhäpäivisin ja arkihinausmahdollisuuksiakin kannattaa kysellä. Maajoukkue saapuu jälleen Räyskälään pitämään harjoitusleiriänsä, joten päivittäisiä hinauksia on saatavilla 27.4.-5.5.
Ravintola palvelee jo päivittäin ja perjantaina avaa uusi kyläkauppias kaupan ovet. Nämä meille niin arkiset ja totutut palvelut ovat kuitenkin melkomoisen harvinaista herkkua harrastelentokentillä, muistetaan siis hyödyntää tarjontaa, että sitä meillä jatkossakin on.

Hallien talvisäilytyksen purkaminen
Koitetaan saada porukalla hallit tyhjiksi pääsiäisen aikana. Pari moottorikonetta jää huhtikuun loppuun saakka II-hallin ison päädyn perälle, mutta muuten talvisäilytys päättyy pääsiäiseen.

Maajoukkue harjoittelee
Maajoukkue järjestää perinteisen kevään harjoitusleirin Räyskälässä 27.4.-5.5.

Päävalmentaja Simo Kettunen kirjoittaa asiasta lisää: Harjoitustilaisuudet ovat avoimia ja muillakin kilpalentäjillä on mahdollisuus osallistua ja päästä harjoittelemaan sekä valmistautumaan kesän kisoihin maajoukkueen kanssa. Mukana ovat kaikki ensi kesän EM-kisojen edustusjoukkueiden pilotit sekä maajoukkueen harjoitusringin pilotteja.
Päivittäin pidetään normaali briefing, jonka jälkeen harjoitteluun osallistuville on tehtävä briefing, jossa käydään läpi päivän harjoitus ja tavoitteet harjoitukselle sekä tarkempi sääennuste tehtäväalueelle. Harjoitteluun osallistuville muodostetaan päivittäin oma gridi. Harjoituspäivän päätteeksi pidetään vielä debriefing, jossa käydään läpi päivän harjoitus ja analysoidaan lentoja yhdessä SeeYou:n avulla.
Osallistumisesta peritään kulujen kattamiseksi osallistumismaksu 10 e/pvä.
Maksut tilille: Finnish Gliding team Ry, FI15 2059 1800 0190 30
Ilmoittautuminen mukaan harjoitteluun 25.4.19 mennessä, simo.kettunen(at)outlook.com

Lyhty
2019 Lyhtynä toimii jo kannuksensa tässä hommassa ansainnut Jorma Länsirinne, tuntee myös lempinimen Kessu. Jorma aloittaa toukokuun alusta ja lyhtyilee aina elokuun loppuun saakka. Tervetuloa Jorma jälleen kesäksi Räyskälään!

Huvitoimikunta HUTTU

Kenttäkeskusteluissa ja nuotioilla on jo jonkin aikaa käyty keskustelua sikabileiden järjestelyvastuun raskaudesta. Järjestysvuorot ovat tihentyneet joka 5. vuodesta joka 3. vuoteen ja samalla juhlijamäärät ovat pienentyneet, mikä on aikaansaanut järjestäville kerhoille taloudellista tappiota. Hallitus keskusteli edellisessä kokouksessa asiasta ja päätti perustaa kaikille avoimen Räyskälän huvitoimikunnan! Hutun toiminta ei tietenkään rajoitu ainoastaan lentokauden päättäjäisjärjestelyihin, jos hyviä huvitteluideoita syntyy.
HUTTUun voi ilmoittautua mukaan Ilmailukeskuksessa toimivat henkilöt, tähän ei vaadita ilmailun lupakirjoja… Mukana hutunkeitossa on jo minun lisäkseni hallituksesta Paula Borkowski. Tästä tulee hauskaa!

Hinaajapalaveri
Pidetään keväinen hinaajapalaveri pääsiäislauantaina 20.4. alkaen klo 10 pikkuluokassa.

Hinausliput
Viimevuotiset hinausliput toimivat hinauskoneissa ihan normaalisti huhtikuun ajan. Jäljelle jääneet viimevuotiset liput päivitetään tämänvuotisiin toukokuun ajan joko minun tai Lyhdyn kanssa.

Kuppilalta saa edelleen ostettua hinaus- ja konevuokralippuja, mutta muistakaa, että maksutapana näissä ostoksissa käy ainoastaan korttimaksu. Mikäli haluat hankkia hinaus- ym lippuja käteisellä, niin käänny minun puoleeni. Hinauslippuja saa minulta ostettua Smartumin lisäksi myös Edenred:n ja e-passin liikunta/virike seteleillä, korteilla ja mobiilina.

ilmaillaan ihmiset -mari-