3.4.2019 Uutiskirje 3/2019

Tervehdys Räyskälästä,

Kentän käyttötilanne
Runsaiden lumien nopea sulaminen on aikaansaanut jälleen vesipuiston Räyskälään. Etenkin 26/08 kiitoteillä ja reuna-alueilla on vielä paljon vettä, mikä estää niiden käytön. Veden määrä vähenee onneksi vauhdilla ja voimme olettaa, että jo viikonloppuna tilanne on parempi. 12L/30R on tällä hetkellä käyttökuntoinen. Kiitoteiden reuna-alueet, koneiden pysäköintialueet niin halliaukiolla kuin kentälläkin ja laskualueet (alueen tiestöstä puhumattakaan) ovat kuitenkin vielä pehmeinä ja todennäköisesti pehmenevät vielä lisää ennen kuin kovettuvat käyttökelpoisiksi. Tulevan viikonlopun isoimmat ilmailuinnot kannattaa siis padota odottamaan seuraavaa viikonloppua.
Muistakaa myös, että kaikki operointi, myös koneiden maakäsittely, tulee tapahtua asvalteilla. Etenkin maakäsittelyssä renkaiden pehmeään maahan jättämät syvät urat ovat kenttäalueella jopa hengenvaarallisia ja halliaukiolla aiheuttavat herkästi kalustorikkoja. Ei siis tehdä niitä. Ja jos uria vahingossa kuitenkin syntyy, niin lapioidaan maa omilta jäljiltä tasaiseksi heti.

Hallien talvisäilytyksen purkaminen
Hallien tyhjennys talvisäilytyksestä käynnistyy heti, kun maapohjan käyttötilanne sen sallii. Kuten yllä kerroin, vielä ei kannata koneita halleista ulos riuhtoa. Kakkoshallin pääty kuivuu kyllä nopeasti, kunhan kuivuminen käynnistyy. Tilannetta seurataan päivittäin ja tyhjennys käynnistyy heti, kun se on mahdollista.

Poliisien kevätkausi käynnistyy
Poliisien harjoittelu- ja koulutuskausi käynnistyy tulevalla viikolla. Ajokoulutus tapahtuu pääsääntöisesti ajoharjoitteluradoilla, vain muutamana päivänä on tarvetta rullaustien käyttöön. Turvallisuuden vuoksi on poliisien varikon aitaan tehty syksyllä uusi portti ja kulku sen kautta käynnistyy nyt keväällä täysipainoisesti. Portti on III-hallin vieressä, halliaukean puolella. Huomatkaa tämä kun puratte halleja, ei tukita poliisien kulkuväylää.

Kahvila-ravintola Huhkajalampi
Tutut ravintoloitsijat jatkavat Ilmailukeskuksen ravintolan pitämistä, mikä on hieno asia. Ravintola avaa ovensa tulevana viikonloppuna. Aukiolo pe-su 5.-7.4. klo 9-16 ja siitä eteenpäin päivittäin. Nähdään kuppilalla!

Sauna-ajat
Iso sauna lämpiää päivittäin 6.4. alkaen. Saunavuorot: naiset klo 17-19, miehet klo 19-21.
Pikkusaunan käyttöönotto voidaan tehdä, kun luvassa ei enää ole yöpakkasia. Saunojen osalta kesäaikatauluihin siirtyminen tulee tapahtumaan toukokuulla, ilmoittelen siitä sitten lähempänä.

Hinaajapalaveri
Pidetään keväinen hinaajapalaveri pääsiäislauantaina 20.4. alkaen klo 10 pikkuluokassa.

Hinausliput
Viimevuotiset hinausliput toimivat hinauskoneissa ihan normaalisti huhtikuun ajan. Jäljelle jääneet viimevuotiset liput päivitetään tämänvuotisiin toukokuun ajan joko minun tai Lyhdyn kanssa.

Kuppilalta saa edelleen ostettua hinaus- ja konevuokralippuja, mutta muistakaa, että maksutapana näissä ostoksissa käy ainoastaan korttimaksu. Mikäli haluat hankkia hinaus- ym lippuja käteisellä, niin käänny minun puoleeni. Hinauslippuja saa minulta ostettua Smartumin lisäksi myös Edenred:n ja e-passin liikunta/virike seteleillä, korteilla ja mobiilina.

Pyyhkeitä, ei paperia
Pääsemme koko Räyskälän porukka tekemään ympäristötekoja. Ensimmäisenä korvaamme käsipaperit kankaisilla pyyhkeillä kaikissa Säätiön ylläpitämissä pesutiloissa. Paperien kulutus ja käyttötavat ovat olleet huiman ylenpalttisia. Nyt käsienpesualtaiden välittömässä läheisyydessä on naulakoissa käsipyyhkeitä käsien kuivaamista varten. Monet jo käyvätkin pesulla omien pyyhkeidensä kanssa, toivotaan, että loputkin ottavat uuden tavan omakseen. Käsipaperijätteestä eroon pääseminen tarkoittaa, että tuottamamme jätevuori kutistuu useammalla jätesäkillisellä viikossa!

ilmaillaan ihmiset -mari-