29.4.2020 Uutiskirje 5/2020

Tervehdys Räyskälästä,

Kevät on saapunut Räyskälään ja purjelentotoiminta on jo pienissä määrin alkanutkin. Kaikkeen on vaikuttanut ja vaikuttaa edelleenkin määräämättömän ajan koko maailmaa riivaava pandemia.

Ilmailussa on totuttu toimimaan aina vastuullisesti ja turvallisuushakuisesti. Tästä syystä meidän on erityisen helppo jatkaa tutulla turvallisuus edellä-ajattelulla Koronan mukanaan tuomin muutamin lisämaustein. Olemme myös mestareita toimimaan valtavan määräys-, säädös-, asetus- ja ohjeistusviidakon vaatimalla tavalla. Sami Rissasen ansiokkaasti tuottama toiminta- ja turvallisuusohje Koronaepidemian aikana on erittäin tervetullut lisä viitoittamaan jokaisen ilmailijan tietä tässä epidemiatilanteessa. Ohjeeseen on sitoutunut Räyskälä-Säätiön lisäksi kaikki Räyskälän isot kerhot. Toivon painokkaasti, että jokainen Räyskälän toimija lukee ohjeen ja sitoutuu sitä noudattamaan; olemmehan etuoikeutetussa asemassa harrastamamme lajin lähtökohtaisesta yksinpuuhaamisesta ja luontaisista turvaväleistä kentällä.

Ohjeen pääsee lukemaan klikkaamalla rayskala.fi-etusivulta kohtaa Oletko tulossa Räyskälään? Lue ohjeet turvalliseen toimimiseen kentällä ja vaunualueella tai suoraan tästä linkistä: https://www.rayskala.fi/toimintaohje-koronaviruksen-aikana/

Hinausliput ja hinaukset

Hinauksia on vappuviikolla saatavilla päivittäin. Jatkossa, kuten muinakin keväinä, arkihinauksista kannattaa kysyä minulta, viikonloppuisin hinauksia on tietysti saatavilla.

Pari sanaa hinauslipuista tässä poikkeustilanteessa:

Hinauslippujen hankinta:
Tilaa lippuja osoitteesta office(at)rayskala.fi. Maksun voi suorittaa joko laskulla tai virike/liikuntaseteli-mobiilisovellusten välityksellä. Kentällä ei ole lippuja myytävänä, joten ne kannattaa mahdollisimman pian tilata office-osoitteesta.
Hinausjonossa:
Vuoden 2019 hinausliput käyvät suoraan toukokuun loppuun saakka. Vappuviikonlopun yli voit poikkeuksellisesti ottaa hinauksia myös laskutuksella, kunhan varmistat, että hinaaja saa nimesi ja koneen tunnuksen ylös.

Tilaussaunat
Leirinnän päädyn suihkuissa on ollut jo viime viikonloppuna ruuhkaa ja jonoja on ulos syntynyt. Hallitus päätti ruuhkien helpottamiseksi, että vuokraamme kohtuullisella hinnalla pikkusaunaa yksityistilaisuuksiin.
Nyt tehdään ensin kahden viikonlopun mittainen kokeilu alkaen pe 8.5. ja mikäli homma toimii hyvin, niin edetään viikonloppu kerrallaan, kunnes koronarajoitukset sallivat normaalit saunavuorot. Nämä tilaussaunomiset on tarkoitettu ainoastaan vaunualueen käyttäjille.

Pikkusaunalla on nyt Maurilla käynnissä pesuhuoneen lattian kunnostus, joka valmistuu käyttökuivaksi vasta viikon kuluttua. Tästä syystä vappuviikonloppu ollaan vielä suihkujen varassa.

Tilaussaunatunti maksaa 40 euroa ja ajankohta varataan minulta (mari.heikkila(at)rayskala.fi). Saunominen on mahdollista pe, la, su.

Tilaussaunan varaamalla sitoudut seuraaviin kohtiin:
– Oma porukka, esim. perhe ja hlömäärä alle 10.
– Ennen saunomista: saunalla on käytettävissä desinfiointiainetta ja kertakäyttöliinoja kosketuspintojen pyyhkimistä varten.
– Saunomisen jälkeen: siivotaan omilta jäljiltä, vesipata täyteen, tulet padan alla palamassa.
– Saunominen toteutetaan omalla harkinnalla ja vastuulla, Säätiön toimesta ei tehdä tilaisuuksien väleissä siivousta/desinfiointia.

Kilpailut
Tämän kesän piti olla kaikkien aikojen kilpailullisin kesä ikinä ja kuinkas kävikään. Raskain mielin jouduimme jatkamaan Räyskälä Mastersien ilmoittautumisaikaa ensi vuoden maaliskuun loppuun saakka. Kisat siis siirtyivät vuodella Uppsalan ilmailukerhon ymmärtäessä tilanteen hyvin. Kaikkien luokkien SM-kilpailut saimme siirrettyä PT:n myötävaikutuksella pidettäväksi Jannen kisojen yhteydessä. Nyt odotamme ensi maanantaita (3.5.) ja sen mukanaan tuomana luvattua Suomen hallituksen tiedotusta tulevan kesän rajoituksista kokoontumisille. Mikäli rajoitukset sallivat kilpailun pitämisen, niin kutsu lävähtää eetteriin välittömästi. Lisätietoja luvassa siis heti kun valtionjohto antaa uutta tietoa loppukesälle.

Tupakointi
Lopuksi toistan jälleen hyvin tuttua asiaa. Tämä pitäisi olla jo ihan kaikille selkeää. Tupakointi sisätiloissa ja ovien edustoilla/välittömässä läheisyydessä on lainvastaista. Räyskälä-Säätiön hallitus edellyttää, että tupakointi tapahtuu Räyskälä-Säätiön hallinnoimalla alueella ainoastaan sille osoitetuilla paikoilla. Kiellon rikkominen on typerää ja se osoittaa kummallista piittaamattomuutta kanssaihmisiä kohtaan. Mur.

-mari-