26.4.2023 Uutiskirje 4/2023

Talvi sinnitteli läsnäolollaan varsin pitkään, vaan nyt kevät vaihtuu jo kovaa vauhtia alkukesäksi alkavan toukokuun myötä. Joka keväinen jyräystoiminta on puuttunut maisemasta traktorin remontin vuoksi, mutta sitäkin työtä yritetään vielä suorittaa, kun valmet saadaan riviin. Halleja tyhjennettiin vaiheittain huhtikuun alussa, kiitos kaikille osallistujille. Lentotoiminta pyörähti käyntiin pääsiäisenä reippaaseen tahtiin; Riku Rissaselle iso kiitos tarkastuslentourakoinnista ja erityiskiitos Maciej’lle III-hallin imuroinnista. Likainen työ, vaan tuli tehtyä! Kevään edetessä mennään kesän aikatauluihin ja menettelyihin tutulla kaavalla sekä saunojen, että lentotoiminnan osalta.

Saunat
Pikkusaunan toimivuus on varmistettu, ja päivittäiset saunavuorot alkavat torstaina 27.4. Samalla saunavuorojen kellonajoissa siirrytään kesämuotoon eli Pikkusaunalla ensin miehet klo 18–20, ja sitten naiset klo 20–22. Myös iso sauna lämpenee torstaista 27.4. lähtien kesäiseen tapaan; naiset klo 18–20 ja miehet klo 20–22.

Sekajätelava
motellin takapihalle on tulossa lähipäivinä sekajätelava, johon voi tuoda sekalaista tavaraa ja romua, vaan ei vaarallisia jätteitä, joiden aiempi nimitys oli ongelmajätteet. Vaarallista jätettä ovat mm. kemikaalit, loisteputket, jääkaapit, akut ja patterit; lisätietoa näistä löydät helposti osoitteesta www.hsy.fi/jatteet-ja-kierratys/lajittelu/vaarallinen-jate/. Nyt kannattaa tehdä vaunuympäristön tehosiistintä, peräkärryllä kaatopaikalle kuljettaen sekin huvi on maksullista. Lava on paikallaan, kunnes se saadaan täyteen.

Vedet
Kenttävedet on kytketty ja käytettävissä, leirivesiä vielä hetki odotellaan eli kesätiskille ei ihan vielä pääse.

Hinausliput
Viimevuotiset hinausliput ovat kelvollisia toukokuun loppuun asti, jonka jälkeen lippujen päivitys tapahtuu maksamalla väliraha 2 €/lippu. Vaihtoaikaa on 11.6. saakka. Jos haluat maksaa lippusi kulttuuri/liikunta-eduilla, niin tämä onnistuu toimistolla; varmista henkilökunnan paikallaolo puhelimitse (0400921260) etukäteen.

Hinaustoiminta
Arkipäivät ovat tässä kohtaa kevättä vielä lentotoiminnan osalta hieman hiljaisia, mutta hinauksia on kuitenkin saatavilla tarpeen mukaan. Vuorossa olevat hinaajat on merkitty www.rayskala.fi -sivun kalenteriin. Suositeltavaa olisi, että hyvällä keskinäisellä yhteydenpidolla saadaan lentäjät ja hinaaja aiheutettua samaan paikkaan samaan aikaan, lisätietoja tulevien päivien lentotoiminnasta saa myös numerosta 0400921260.

Maajoukkueen leiri 29.4.–7.5.
Maajoukkue kokoontuu harjoittelemaan viikolla 18, ja vetää leiriviikolla briefingit ravintolan takasalissa päivittäin klo 9.30, ja muukin Räyskälän lentoväki on erittäin tervetullutta kuulolle.

Lyhty
Timo Pankka aloittaa lyhtyilyn 19.6., ja siihen asti lyhtytoimet hoidetaan säätiövetoisesti ja soveltuvilta osin talkoomuodossa. Jos kuitenkin kiinnostus alkukesän lyhtytehtäviin heräsi, niin ota yhteyttä 0400921260, niin räätälöidään sopiva kuvio.

Lentokaluston sijoittelu III-hallissa
Säätiön koulukoneet ovat ahkerassa käytössä, ja tämän takia niiden paikka on ensimmäisinä hallin etuosassa. Perimätieto kertoo, että kyseinen sijoittelu on jo aiemmin mietitty, sovittu ja toimivaksi todettu, joten palautetaan tämä hyvä menettely näin kauden alussa.

Autojen pysäköinti halliaukealla
Hinauskoneet tarvitsevat esteettömän kulun tankkauspaikalle myös infokopin editse, joten pidättäydytään pysäköimästä autoja infokopin ja tankkauspisteen välille. Myös muulla halliaukean alueella pysäköinti tehdään hinauskoneiden rullaus ja purjekoneiden maakuljetus huomioiden.

Ravintola Huhkajalampi
Ravintolan perinteisen runsas vappubrunssi on tarjolla maanantaina 1.5. klo 11–14, varmistakaa paikkanne tarjoomusten äärellä ja tehkää pöytävaraukset jo vaikka heti. Äitienpäivälounas on vuorossa 14.5., kellonaika ja menu tulossa ravintolan facebook-sivulle lähipäivinä.

Kylältä kuultua
Räyskälän kyläkauppa heräilee talviuniltaan, ja avaa ovensa toukokuun puolivälissä. Valikoimaan tulossa hyvä kattaus peruselintarvikkeita ja käyttötavaraa.

Erinomaista lentokesän alkua kaikelle kansalle!

Terveisin,
Anu

Scroll to Top