25.8.2022 Uutiskirje 20/2022

Räyskälän ilmailupäivä oli jälleen menestys; sää suosi ja väkeä oli liikkeelle odotetun mukaisesti. Päivän aikana lennettiin hyvällä tahdilla esittelylentoja purjekoneilla, moottorikoneella ja moottoripurjehtijalla, DC-3 lensi 2 jäsenlentoa, lennokkipajalla valmistui n 30 Dart -lennokkia. Viiman ja YAK:n lennot rytmittivät päivää, upeaa katsottavaa ja kuunneltavaa, kiitos Phil! Päivä onnistui osaavan talkooväen ansiosta, iso kiitos teille kaikille osallistumisesta ja tapahtuman mahdollistamisesta.

Ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Juha-Pekka Keränen kävi tutustumassa Räyskälän ilmailutoimintaan, purjelentäminenkin saatiin toteutettua ja komentaja pääsi kokeilemaan vieläkö on taito tallella. Suomen Ilmailuliiton tervehdyksen toi Timo Hyvönen, mainio ja hyödyllinen katsaus meille muillekin. Hieno päivä! Kiitos Team EX, Hämeenlinnan Ilmasilta, Suomen Ilmailuliitto ja toimintaansa esitelleet mp-kouluttajat.

Tapahtumarikas elokuu alkaa lähestyä loppuaan, vaan vielä tapahtuu!

Vintage Aerobatics
Viikonloppuna 26.-28.8. Räyskälässä lennetään taitolentoa, vaan suunniteltu kalusto on hieman supistunut ja kuvioita taivaalle tehdään lähinnä purjekoneilla. Lauantaina on mahdollisuus päästä kokeilemaan liikehdintää kaksikkokyydillä, joten asiasta kiinnostuneet; olkaa paikalla lauantaina 27.8. briefingissä klo 9.15. Lisätietoa viikonlopun kattauksesta antaa Harri Janakka p. 0408600559.

Laskuvarjohyppääjät Räyskälässä – Dinomeeting 27.8.
Räyskälässä toimineet laskuvarjohyppääjät kokoontuvat muistelemaan menneitä lauantaina hyppykerholle, ohjelmassa ei tämän hetken tiedon mukaan ole hyppytoimintaa. Lauantain saunavuoro isolla saunalla on pidennetty, ns. laajakirjoinen vuoro klo 22-24.

Harrastemessut
Räyskälä-Säätiö esittelee lentokeskuksen ilmailutoimintaa harrastemessuilla lauantaina 27.8. klo 10-13 Lopen kirkonkylällä koulukeskuksen ulkoalueella. Tilaisuudessa on mukana n 30 yhdistystä ja muuta paikallista toimijaa, ja toivottavasti myös runsaasti ilmailusta tosimielellä kiinnostuneita ihmisiä.

Leirintä
Asuntoauton tai -vaunun kera saapuvia ilmailijoita pyydetään ilmoittamaan tulostaan tekstiviestillä tai soittamalla p. 0400921260, niin saamme leirinnän tiedot pysymään näppärästi ajan tasalla.

Ravintola Huhkajalampi
Ravintolan aukioloaikoja on päivitetty; avoinna arkisin klo 8-18, lauantaisin klo 9-18 ja sunnuntaisin 8-16. Tulevana lauantaina ohjelmassa on karaokea, joten nyt pääsee laulamaan! Mj Murmeli kannustaa väkeä klo 21.00-1.30.

Ajotoimintaa kentällä
Riverside Cruisers kellottaa aikoja parikiihdytyksin lauantaina 3.9. käyttäen pääkiitotietä 30/12 n klo 10 alkaen, kiitotie vapaa klo 19 mennessä. Ajanottolaitteistoa rakennetaan ja testataan jo perjantaina 2.9. klo 18 alkaen, joten kiitotie notamilla suljettu 2.9. klo 18 – 3.9. klo 19.

Lentokauden päättäjäiset
Perinteikkään lentokauden päätösjuhlan järjestää tänä vuonna ravintola Huhkajalampi 24.9., paikkana ravintolan tilat. Ohjelmasta ja muista tärkeistä asioista tiedotetaan vielä erikseen.

Poronpolku ja Poronpolkaisu
Koronatauon jälkeen pääsee jälleen patikalle tai pyöräilemään; Poronpolkaisu 24.9., ja Poronpolku 25.9. Räyskälä toimii lähtöpisteenä molempina päivinä, tapahtumatiedote aluekarttoineen tulossa. Piha-alueella on myynnissä syksyn satoa monessa muodossa, kannattaa käydä ostoksilla.

Hyviä kelejä tulee vielä, joten runsasta lentämistä kaikille!

Terveisin,
Anu

Scroll to Top