21.9.2023 Uutiskirje 13/2023

Uskomattoman lämmin sää on tuonut viime päiviin kesän tuntua, vaan perinteiset kauden päätöstapahtumat ovat nyt käsillä. Tulevasta viikonlopusta on tulossa todella vilkas; maastopyöräilyä, patikointia, sarkalaskuja ja esittelylentoja. Lauantaille suunnitellut lentoaktiviteetit siirtynevät sään vuoksi sunnuntaille, joten samalle päivälle sattuu paljon toimintaa, mutta meilläpä on iso kenttä.

Lentokauden päättäjäiset I-hallissa
Lentokauden päätöstä kokoonnutaan juhlimaan lauantaina 23.9. I-halliin. Juhlapaikan sijainnissa oli hieman huojuntaa, mutta osallistujien ilahduttavan suuren määrän vuoksi palattiin alkuperäiseen sijaintiin. Hinauskoneet hajasijoitetaan muualle perjantaina, ja hallia varustellaan juhlaa varten siitä alkaen. Tervetuloa mukaan somistamaan!

Sisään pääsee klo 18.00 alkaen ja juhla alkaa aterialla klo 19, johon osallistuvat ovat lunastaneet illalliskorttinsa etukäteen. Illallinen alkaa olla loppuunmyyty, mutta kortteja voi vielä kysyä Rosa Jokelaiselta. Ruokatarjoilusta ja anniskelusta vastaa ravintola Huhkajalampi, illalliskortti tulee olla mukana aterialle mentäessä. Juhlatunnelmaan pääsee mukaan myös ilman illalliskorttia ostamalla ovelta pääsylipun hintaan 5 €. Ennen musiikkipitoista ohjelmaa on vuorossa lyhyet toiminnanjohtajan terveiset ja pari kiitoksen sanaa. Illan muikeasta menosta vastaa Hot Flyers Flying To Mars, ja avaruusmatkalle singahdetaan n klo 20.30 alkaen.

Poronpolunpolkaisu 23.9. ja Poronpolku 24.9.
Lauantaina 23.9. poljetaan Hämeen järviylängön maastoissa Poronpolunpolkaisu, johon tänä vuonna osallistuu n 450 maastopyöräilijää. Ilmailukeskus toimii tapahtumapaikkana näille molemmille, ja varsinkin sunnuntai 24.9. tulee olemaan vilkas päivä, tapahtumaan odotetaan n 2500 kävelijää. Patikoitsijat kuljetetaan reitin alkuun ja sieltä pois busseilla, ja tämä odotusparkki on ns. ravintolan männikön vierellä.

Lentotoimintaan sunnuntain patikka vaikuttaa siten, että 30R/L ja 12R/L on suljettu ja on Poronpolun käytössä pysäköintialueena la 23.9.2023 klo 18.00 – ma 25.9.2023 klo 08.00 SA välisen ajan. Lentotoimintaan osallistuvat tutustuvat notamiin, jossa tarkemmat tiedot. Väki kulkee pysäköintialueelta kohti bussiparkkia valvotusti ja merkittyä reittiä pitkin, paikalla on järjestyksen valvojia varmistamassa sujuvaa liikkumista kenttäalueella. Iso sauna on varattu tapahtuman osallistujille lauantaina klo 13-17.30 ja sunnuntaina klo 12-18.30. Päivävuoroilla sekasaunotaan uimapukukoodilla, ja pukuhuoneina toimivat päädyn suihkutilat.

Saunat
Päättäjäislauantaina 23.9. ensimmäisiä saunavuoroja on aikaistettu puoli tuntia; Iso sauna naiset klo 17.30-20, miehet klo 20-22 ja pikku sauna miehet klo 17.30, naiset klo 20-22. Sunnuntaina 24.9. isolla saunalla saunotaan vielä seuraavasti: naiset klo 18.30-20, miehet klo 20-22., sitten siirrytään talviaikaan; iso sauna ke, pe-la naiset klo 17-19, miehet klo 19-21. Näillä vuoroilla 1.10. asti. Pikku sauna jää talviunille.

Hallien pakkaus
Päättäjäisviikonlopun jälkeen kausi jatkuu vielä hetken, säätiön kaluston lentovakuutus päättyy lauantaina 30.9. Toinen kaksikko puretaan huoltoa varten jo päättäjäisviikonloppuna, mutta OH-817 on käytössä tappiin saakka. Kalustoa pakataan talviteloille lauantaina 7.10., ja paikalle toivotaan väkeä runsain määrin, niin saadaan urakka rivakasti maaliin. Talvisäilöön tulevat vesikoneet pakataan tuttuun tyyliin takimmaisiksi, joten vesikoneiden on hyvä olla siihen mennessä paikalla. Kisatoimisto toimii taukotupana, ja siellä talkooväelle on tarjolla kahvia ja särvintä.

Ravintola Huhkajalampi
Ravintolan kesäkausi päättyy tähän tapahtumaviikonloppuun, ja ovia availlaan sitten taas huhtikuun alussa. Säätiö ja koko Räyskälän ilmailuväki kiittävät kuluneesta kaudesta, keväällä jatkuu.

Kylältä kuultua
Myös kyläkauppa sulkee ovensa talveksi, ja tämän kauden viimeinen kauppapäivä on tuleva sunnuntai 24.9., jolloin kauppa palvelee klo 18 saakka. Lämmin kiitos kauppiaalle ja kaupan henkilökunnalle hyvästä palvelusta ja mukavista tapahtumista, jäämme odottamaan ensi kauden kujeita!

Tulossa on puuhakas viikonloppu, sekä mukava ja mutkaton päättäjäisjuhla hyvällä kokoonpanolla, tervetuloa kaikki väki!

Terveisin,
Anu

Scroll to Top