Jannen Kisat | SM-kilpailut | GP-kisat

27.2.2019 Uutiskirje 2/2019

Tervehdys Räyskälästä,

Maaliskuu on alkamaisillaan ja kentällä on lumikerros ohentunut mukavasti. Ahkeria hiihtäjiä on kiertänyt kenttää pitkin talvea ja mikäs on ollut kiertäessä; Mauri on huolehtinut latujen ylläpidosta tomerasti. Viime viikolla saimme nauttia latukahvilan herkuista, suurensuuri kiitos Räyskälän Kyläyhdistykselle!

Alakerran huoltotilassa on tapahtunut pitkin talvea monenmoista. Teknisille kursseille on ollut hurja kysyntä ja jokainen kurssi on ollut täynnä. Kurssien ja muiden varausten lisäksi Suomen Purjelentokonehuolto on paiskinut alakerrassa hommia ja onpa Säätiön lentokalustokin kokenut kaikenlaista pienempää ja isompaa laittoa. ASK:t saivat ne kauan toivotut sähköiset variometrit muutamilla optioilla ja uudet mittaritaulut valmistuvat Tiklin taitavissa käsissä paraikaa. ASKien kabiinitilat kokevat myös uudistuksia. EW:n moottori purettiin syksyllä ja osat tarkastettiin. Jonkin verran tarvitaan uusia, ilmailuhintaisia osia, mutta sittenpä Kantojärven Jonen ja Tiklin osaavissa käsissä EW saa entistä ehomman moottorin jo kauden alkuun.

GoExpo – Suomen suurin ulkoilu- ja urheiluareena on Helsingin Messukeskuksessa 15.-17.3. Suomen Ilmailuliitolla on Goexpossa osasto ja Räyskälän Ilmailukeskus pääsee osastolle markkinoimaan purjelentoharrastusta.
NYT TARVITAAN esittelijöitä. Ota esittelyvuoro, vaikka puolikas päivä ja katsasta messutarjonta samalla. Purjelennon peruskursseilla on vielä tilaa.

Purjelentokursseille innostaminen on meidän kaikkien yhteinen, tärkeä asia. Kun nyt saadaan asfaltoitua kaikki kiito- ja rullaustiet sekä halliaukion väylät tuleville ilmailusukupolville, niin olisihan se hyvä, että niitä kentän käyttäjiä myös olisi.

Ilmoittaudu esittelijäksi: mari.heikkila(at)rayskala.fi tai 0400-921 260.
Esittelyhommissa ei todellakaan tarvitse olla kaikentietävä, tärkeintä on jakaa innostus upeaan harrastukseen ja auttaa kiinnostuneita pääsemään taivaalle!

Tulevana Lauantaina on pari huomioitavaa asiaa:

Lauantaina 2.3. on isolla saunalla kinkerit klo 13 alkaen. Iso sauna on varattuna tapahtumalle klo 17.30 saakka. Saunavuorot siirtyvät hieman: naiset klo 17.30-19.30 ja miehet klo 19.30-21.30.

Opepalaveri pidetään  klo 11 alkaen poikkeuksellisesti SIL-luokassa. Tervetuloa mukaan!

Maaliskuussa kannattaa huomata myös nämä kaksi tilaisuutta:

SIL:n purjelentotoimikunta järjestää perinteisen purjelentokerhojen päivän Tampereella Lauantaina 23.3.  Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!

Räyskälän tähtiharrastajat tarjoavat meille nyt sitä kauan odotettua herkkua: Lauantaina 30.3. kaikille halukkaille järjestetään Räyskälän oma tähtinäytös! Kokoonnutaan illan pimennyttyä klo 20 pääportin pysäköintialueella, mihin pitää viimeistään jättää myös autot. Siitä eteenpäin mennään tähtiharrastajien johdolla. Toivottavasti taivas on pilvetön ja pääsemme kiikaroimaan (varmasti väärä termi, pahoittelut siitä) taivaalle. Mikäli pilvet tulevat meidän ja tähtien väliin, niin luvassa on sisätiloissa pidettynä esitelmä aiheesta. Kaikki mukaan!

Traktorin käyttö on hinnoiteltuna hinnastoon. Mikäli sinulla on tarvetta siirtää vaunua/konetta tms tai käyttää traktoria muuhun, kuin ilmailukeskuksen töihin niin se onnistuu kyllä. Traktori ja tarvittaessa Mauri ovat erikseen sovittuina käytettävissä vuokra-alueemme sisällä 50 euroa/tunti hinnalla, minimiveloituksen ollessa puoli tuntia. KAIKESTA traktorin käytöstä sovitaan Maurin kanssa ENNEN KUIN lähdetään ko laitteen kanssa puuhaamaan. Traktorissa on ajopäiväkirja, johon tulee jokaisen merkitä omat ajonsa selkeästi.

Melkein kevät! -mari-

Close Menu