13.4.2021 Uutiskirje 5/2021

Lentokausi on avattu

Lentokausi on avattu, tosin toimintaa vaikeuttaa vielä pehmeä maapohja, jonka johdosta lentotoiminnan on tapahduttava asfalttialueita käyttäen. Edellä mainitusta syystä johtuen autoilla ajoa nurmialueilla tulee ehdottomasti välttää. Tämä on suositusluonteinen määräys.
Hallien purku tehdään 17.4. klo 9:00 alkaen ja jatketaan tarvittaessa 18.4.

PV:n harjoitukset

Kuluvalla viikolla kenttäalueella on puolustusvoimien harjoitukset, jonka johdosta kiitotie 26R/08L on suljettu notamilla 15.4. klo 21:00 (SA) asti, mutta suositellaan, että rullaukset 08R:lle tai 26L:ltä suoritettaisiin sitä pitkin koska 08 rullaustien yli on vedetty kaapeli ja sitä suojaavat yliajosuojat voivat aiheuttaa harmia potkureille.

Saunojen avautuminen

Rajoitusmääräykset estävät meitä käynnistämästä normaaleja saunavuoroja. Tämänhetkisten tietojen mukaan määräykset lievenisivät 30.4. siten että voisimme aloittaa normaalit saunavuorot 1.5. alkaen. Saunojen avautumisesta ja saunavuoroista tullaan ilmoittamaan Säätiön kotisivulla.
Siihen asti vuokraamme pikkusaunaa viimevuotiseen tapaan yksityiskäyttöön. Vastuu saunan käytöstä ja sen siivouksesta ennen saunavuoroa ja sen jälkeen on vuokraajalla. Vuokrahinta on 40 € tunti. Vuokraustoiveet sauna-aikatoiveineen tulee lähettää osoitteeseen office@rayskala.fi.

Uusi talvikeittiö ja vaunuvessojen tyhjennyspiste

Saunan pääoven oikealle puolelle on tehty uusi ovi, joka johtaa talvitiskipaikalle (entinen arkistohuone). Siellä sijaitsee myös kaksi pyykinpesukonetta. Saunan pääoven vasemmalla puolella (entinen pannuhuone) sijaitsee vaunuvessojen tyhjennyspiste. Kesätiskipaikka rakennetaan entiselle paikalleen kevään aikana.

Kesä- ja kenttävedet

Kesä- ja kenttävedet pyritään aukaisemaan 24.4. mennessä, mikäli sääolosuhteet sen sallivat. Jos yöpakkasten vaara on silloin vielä olemassa, vedet aukaistaan vasta Vapuksi.

Hinausliput

Vuoden 2020 hinausliput käyvät vielä toukokuun loppuun. Lippuja voi vaihtaa toimistolla, tai ottamalla yhteyttä allekirjoittaneeseen.
Hinauslippuja saa ostaa ravintolalta, siellä kelpaa maksuvälineeksi pankki- ja luottokortit. Edenredit ja muut vastaavat kortit toimivat vain toimiston pankkikorttikoneessa.

Ravintola Huhkajalampi

Ravintola palvelee joka päivä AVI:n suomien rajoitusten puitteissa.

Poliisien kurssit ja motelli

Poliisit ovat aloittaneet tämänkeväisen kurssituksen ja koko motelli on varattu WC- ja suihkutiloineen yksinomaan heidän käyttöönsä.  Myös Pikkuluokan takana oleva ns. ”hinaajan kämppä” on heidän käytössään.

Leirialueen käyttäjillä on käytössään uusitut saunarakennuksen loistavat WC-, peseytymis- ja tiskaus/pyykinpesupaikka.

Purjelentokurssit 2021

Ensi kesän purjelentokursseille on tullut jo ilmoittautumisia mutta kursseille mahtuu vielä mukaan.

Kurssien aikataulut:
Purjelennon peruskursseja (lento-osuus) pidetään kaksi, ensimmäinen kurssi on 14.6.-2.7. ja toinen kurssi on 12.7.-30.7. Nämä kurssit eivät sisällä teoriakoulutusta, josta voi erikseen tiedustella Suomen Urheiluilmailuopistolta osoitteesta: urheiluilmailuopisto.fi
Purjelennon tutustumiskurssit lennetään viikonloppukursseina, ajankohdat ovat 20.-23.5. ja 27.-30.5.

Lyhdyn etsintä edelleen käynnissä

Ensi kesän LYHTYä ei ole vieläkään löytynyt. Lyhdyn tehtävän kesto ja työnkuva voidaan muokata yhteisesti sovittavalla tavalla. Jos sinua kiinnostaa monipuolinen kesätyö ilmailun parissa, laita viestiä osoitteeseen esko.lehtonen@rayskala.fi, tai soita 040 6723 243.

Ilmailuterveisin
-esko