13.2.2023 Uutiskirje 1/2023

Hyvää helmikuuta kaikelle väelle! Tammikuu jo taputeltiin, vuosi on alkanut reippaasti, ja toivottavasti jatkuu samaan malliin; Patrian komposiittikurssilla leivottiin uusia osaajia, oppia oli hakemassa 9 henkilöä. Räyskälän ilmailuyhteisöstä löytyy tietoa, taitoa ja henkilöitä tätä osaamista opetustyöllä jakamaan; kurssimateriaali on Hannu Korhosen käsialaa, teoriaosuuden veti Jari Lyytinen, Reijo ”Tikli” Mäkeläinen ja Riku Pennanen opastivat käytännön harjoituksissa kolmen päivän lähiopetusosuudella. Muonitus sujui mallikkaasti edellisvuoden tapaan Eliisan Pietilän toimesta. Lämpimät kiitokset teille kaikille tämän koulutus- ja palvelukokonaisuuden mahdollistamisesta.

Liukasajoharjoittelua kentällä
Talvellakin kentällä tapahtuu, ja niin tänäkin vuonna; Räyskälän pääkiitotiellä 30/12 harjoitellaan liukkaan kelin ajamista tiistaista perjantaihin 14.-17.2., ja tämän toiminnan vuoksi kiitotie 12L/30R ja 12R/30L on notamilla suljettu harjoituksen ajaksi.

Pilvilentoteoriat Räyskälässä
Tulevalle lentokaudelle suunnitellaan peruskurssien lisäksi pilvilennon opetusta. Pilvilento on upea tapa harrastaa purjelentoa, suosittelen lämpimästi tämän kelpuutuksen hankkimista. Räyskälässä ilmatila-asiat ovat hyvällä mallilla, joten pilveilijöille riittää pintoja. Teoriaopetus järjestetään Räyskälässä 4.-5.3. motellin isossa luokassa, hinta 50€ sisältäen kurssimateriaalin ja laadukasta opetusta, maksu maksetaan säätiön tilille OP-Loppi FI26 5253 1520 0119 91 tai paikan päällä korttimaksuna. Asiasta kiinnostuneet voivat ilmiantaa itsensä ja ilmoittautua mukaan joko sähköpostitse anu.vahteristo@rayskala.fi tai puhelimitse 0400921260 mielellään 24.2. mennessä.

Ravintola Huhkajalampi
Pilviteoriaopintojen lomassa ja kevään avausta odotellessa pääsee jo appeen äärelle; ravintola Huhkajalampi palvelee lauantaina 4.3. klo 10–17 ja sunnuntaina 5.3. klo 10–14; tarjolla kahvilatuotteet, perusburgeriannokset ja muut pikkulämpimät. Maksutapoina käteismaksu tai Mobile Pay, kanta-asiakkaille myös laskutusperusteinen tili. Korttikone ei valitettavasti ole käytössä.

Autohistoriallisen seuran kevätajo Räyskälään
Autoharrastajille ja kevätpäivän viettäjille on tarjolla silmänruokaa, hyviä tarinoita ja mukavaa juttuseuraa lauantaina 4.3., kun Autohistoriallisen seuran jäsenet upeilla ajoneuvoillaan kurvaavat Räyskälään evästauolle puolen päivän jälkeen alkuiltapäivästä. Sään suosiessa mukana voi olla jopa 60 menneiden vuosikymmenten kaunista ajopeliä, joten tämä päivä kannattaa varata päiväajelulle Räyskälään ja varata jokunen kolikko pullakahvikustannuksiin.

Räyskälän päärakennus
Räyskälän iImailukeskuksen kehittäminen jatkuu, ja isoja asioita mietitään; ravintolarakennuksen elinkaari alkaa olla päättymässä, eivätkä pintaremontit ja huolellinenkaan ylläpito enää riitä. Tätä asiaa on arvioitu hallituksen kokouksissa, ja on päätetty aloittaa Räyskälän päärakennus -hankkeen suunnittelu. Alkuvaiheessaan olevan suunnittelun tarkoituksena on selvittää mahdollisuudet toteuttaa rakennushanke sellaisella tavalla ja aikataululla, että se parhaiten palvelee ilmailukeskuksen, loma-asukkaiden, Räyskälän kylän ja Lopen kunnan tarpeita. Hankesuunnitteluvaiheen jälkeen suunnitellaan ja haetaan rahoitus, tehdään investointisuunnitelma, kannattavuuslaskelmat ja investointipäätös. Hankesuunnitteluvaiheelle on haettu ja saatu Leader -tukea. Jos asia etenee hyvin, niin parhaassa tapauksessa meillä on vuonna 2024 käytössämme uusi ja hieno palvelukeskus.

SM-kisat ja Räyskälä Masters 10.-17.6.
Lentokausi on jo ovella ja varsin lähellä myös kesän kisat. Koronavuosien jälkeen päästään kisaamaan myös Räyskälä Masters siinä laajuudessa, joka tuo ilmatilaan kansainvälistäkin väriä. Motelli palvelee kisamajoittujia tuttuun tapaan, mutta kysyntää voi olla myös asuntovaunuista; jos oma vaunu on vailla asukkaita kisa-aikana, ja vuokrausidea tuntuu hyvältä, niin tietoa numeroon 0400921260 tai s-postiin anu.vahteristo@rayskala.fi.

Alkanut vuosi 2023 on Räyskälän harrasteilmailun juhlavuosi; virallinen ensilento raivatulla Räyskälän lentokentällä lennettiin 15.5.1963., ja Räyskälän ensimmäiset purjelentokilpailut pidettiin juhannusviikolla heti samana kesänä. Kisojen nimi oli silloin Ensimmäiset Räyskälän Kisat, ja nykyään kilpailu tunnetaan nimellä Jannen Kisat. Tänä kesänä Jannen Kisat lennetään 9.-15.7.2023 Horman Jannen muistoa ylläpitäen ja kunnioittaen; mukana luokka PIK 20 -koneille. Myös tämä legendaarinen konetyyppi viettää juhlavuottaan; ensilento tapahtui 10. lokakuuta 1973.

Juhlavuoden tapahtumista tiedotetaan erikseen, seuratkaa sivustoa!

Valoa kohti, hyvää kevättalvea toivottaen,
Anu

Scroll to Top