11.2.2021 Uutiskirje 2/2021

Räyskälän tiedote 2-2021

Talviset terveiset Räyskälästä

Lumipeite on pysynyt eteläisessä Suomessakin jo hyvän aikaa ja Räyskälän kentän latu on ollut aktiivisessa käytössä.
Kiitoteillä ei ole talvikunnossapitoa, joten lentotoiminta muilla kuin suksilla varustetuilla lentokoneilla ei onnistu tämänhetkisellä lumitilanteella. Kiitoteillä 30 L / 12R on ajokoulutustapahtuma 15.2.–19.2. välisen ajan.

Saunaremontti etenee

Saunaremontti etenee aikataulussaan ja uusitut tilat saadaan käyttöön maaliskuun alkupuolella. Märkätilojen pintatyöt ja putkityöt ovat lähes valmiit. Panelointityöt ja sähköasennukset ovat käynnissä. Uusi talvitiskipaikka ja uusi vaunujen WC:n tyhjennyspiste ovat työn alla. Ulkopuolisia töitä jää vielä odottamaan lämpimämpiä aikoja mutta ne eivät estä muun osan käyttöönottoa. Tarkempi käyttöönoton ajankohta ja saunavuorojen alkaminen ilmoitetaan erikseen.

Poliisien kurssit ja motelli

Poliisit aloittavat jälleen kevätkauden koulutussession. Kurssit alkavat 4.4. ja kestävät 4.6. saakka. He ovat varanneet koko motellin kapasiteetin ja motelli pidetään suljettuna em. ajanjakson.

Ilmoituksenvarainen koulutusorganisaatio (DTO)

EASA:n määräysten mukaisesti aiemmin käytössä ollut kansallinen koulutuslupakäytäntö on poistunut ja se on korvattu ilmoituksenvaraisella koulutusorganisaatiolla (DTO). Traficom on hyväksynyt Räyskälä-Säätiön em. organisaatiota koskeneen ilmoituksen, joten säätiö voi aloittaa uusien koulutusohjelmien mukaiset koulutukset. Säätiön ilmoitus sisältää purjelentokoulutuksen (mukaan lukien TMG-laajennus ja pilvilento) sekä purjelennon opettajien kertauskoulutuksen, moottorilennon PPL(A) ja LAPL(A) koulutukset, NF(A) yölentokoulutuksen, TMG->SEP tai SEP->TMG luokkakelpuutuskoulutuksen sekä kuumailmapallokoulutuksen.
Ultrakevytkoulutus jatkuu kansallisen koulutusluvan alaisuudessa.

Säätiön koulutusorganisaatio on:
vastaava edustaja                                               Esko Lehtonen
koulutuspäällikkö                                               Antti Lehto
apulaiskoulutuspäällikkö purjelento               Riku Rissanen
apulaiskoulutuspäällikkö TMG                         Mika Viljanmaa
apulaiskoulutuspäällikkö moottorilento        Juha Volotinen
apulaiskoulutuspäällikkö kuumailmapallo    Olli Luoma
turvallisuuspäällikkö                                          Jukka Munde

Purjelennon kurssit 2021

Ensi kesän purjelentokurssien osalta peruskurssien ja esittelykurssin ajankohdat ovat selvillä. Purjelennon peruskursseja (lento-osuus) pidetään kaksi, ensimmäinen kurssi on 14.6.-2.7. ja toinen kurssi on 12.7.-30.7. Purjelennon esittelykurssi lennetään viikonloppukurssina, kurssipäivien ollessa 22.-23.5. ja 29.-30.5.

Opettajien kertauskoulutus

Uudet koulutusohjelmamme sisältävät myös opettajien kertausseminaarien pitämisen. Ensimmäiselle kertausseminaarille on suuri tarve johtuen uusista koulutusohjelmista ja EASA määräysmaailmaan siirtymisestä. Ensimmäinen Räyskälässä toimiville FI(S) kelpuutuksen omaaville lennonopettajille suunnattu seminaari pidetään etäseminaarina Teamsin välityksellä sunnuntaina 7.3.2021 klo 9:00-17:00.
Tiedossa oleville opettajille on kutsu lähetetty sähköpostilla. Jos joku opettaja on jäänyt ilman kutsua, voi asiasta laittaa ilmoituksen sähköpostilla osoitteeseen esko.lehtonen@rayskala.fi viimeistään 28.2.

Lyhdyn etsintä edelleen käynnissä

Ensi kesän lyhty on edelleen haussa. Jos sinua kiinnostaa monipuolinen kesätyö ilmailun parissa niin laita viestiä osoitteeseen esko.lehtonen@rayskala.fi. Työn kesto ja muut ehdot voidaan sovittaa tarpeen mukaisiksi.

Talvisin terveisin
-esko