8.1.2020 Uutiskirje 1/2020

Tervehdys Räyskälästä,

Hyvää uutta vuotta ja -vuosikymmentä! Vuotta on vaihdettu vaihtelevissa merkeissä. Toivon, että nyt alkanut vuosi on teille kaikille ilon, onnen ja ilmailun täyteinen. Räyskälän ilmailukeskuksessa vuosi tulee olemaan puuhakas ja tapahtumia pullollaan. Nyt on hyvä katsastaa ja kalenteroida tämän vuoden tapahtumat, koulutukset ja kurssit. Kurkista Rayskala.fi:n kalenteriin: Purjelentokisoja on luvassa näillä näkymin peräti viisi kappaletta, mikä lienee kaikkien aikojen ennätysmäärä! Peruskursseja on kalenterissa tuttuun tapaan kolme ja viime vuonna aloitettu tutustu purjelentoon-viikko on ottanut paikkansa peruskurssien rinnalla.

Opettajapalaveri

Räyskälä-Säätiön koulutuspäällikkö Jukka Munden kanssa olemme kutsuneet opettajapalaverin koolle lauantaille 25.1. klo 11. Mikäli Jukan kutsu ei ole tavoittanut sinua, niin ole yhteydessä Jukkaan tai minuun: laitetaan yhteystiedot ajan tasalle. Kokoonnutaan majoitusrakennuksen isossa luokassa.

Purjelentokurssit

Peruskursseilla on vielä tilaa. Ensimmäisen kurssi alkaa 10.4. viikonloppu- ja pyhäpäivämallina. Seuraava lennetään 28.6.-12.7. päivittäin. Kolmas, niin ikään leirimuotoinen kurssi on kalenteroitu ajanjaksolle 1.-16.8.
Tutustu purjelentoon– viikko pidetään juhannuksen jälkeen 22.-27.6.
Räyskälän esitettä ja peruskurssi-infoa jaetaan alkuvuonna jo Matkamessuilla (17.-19.1.) sekä muissa pienemmissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Esitteiden jakaminen ja purjelentokursseille innostaminen on meidän kaikkien yhteinen, tärkeä asia. Tule hakemaan esitteitä toimistoltani ja jaa pieniä nippuja hyväksi katsomiisi paikkoihin.

Hallitus 2020

Hallintoneuvosto osoitti tyytyväisyytensä hallituksen työskentelyyn ja valitsi joulukuisessa syyskokouksessaan erovuoroiset hallituksen jäsenet (Ilkka Jahkonen, Lauri Kangas ja Esko Lehtonen) jatkamaan uudella kaksivuotiskaudella. Hallitus 2020 kokonaisuudessaan on: Paula Borkowski, Ilkka Jahkonen, Lauri Kangas, Esko Lehtonen, Markku Mathlin ja Jouko Vuolahti. Onnea valituille!

Vuoden 2020 hinnasto

Hinnastoon tehtiin melko maltillisia korotuksia siihen nähden, miten historiallisesti olemme nyt kenttään ja infraan rahaa panostaneet. Uudet päällysteet kiito- ja rullausteillä sekä halliaukiolla ja uusi rullaustie eivät rakentuneet kokonaan Liikenne- ja viestintäministeriön tuella. Tuki oli toki merkittävä: 470 000 euroa, joka kattoi ehtojensa mukaisesti 75% tukikelpoisista kustannuksista. Ison saunan harmillisesti viivästynyt, mutta piakkoin alkava peruskorjaus toteutetaan niinikään tuettuna: Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi Säätiölle 100 000 euroa tätä hanketta varten. Hankkeiden vaatimaa omarahoitusta varten Säätiö joutui tietysti hakemaan pankista lainaa ja ne kustannukset näkyvät hinnastossa. Lainoissa kun on se toinenkin puoli, ne on maksettava takaisin.
Ison saunan remontti tulee jatkamaan rakennuksen elinikää merkittävästi. Kuinka mukavaa onkaan käyttää täysin uudistetun saunarakennuksen palveluita päivittäisessä Räyskälä-arjessa.

Lyhty

Edellisvuosien tapaan Räyskälä-Säätiö hakee palvelukseensa kesä-ajaksi lentopuolen yleishenkilöä eli LYHTYÄ. Hakijalta edellytetään mm. voimassaolevaa purjelennon opettajan kelpuutusta. Toimenkuvaa ja toimiaikaa voidaan jossain määrin räätälöidä. Pääpiirteissään työnkuvaan kuuluu mm.

  • koordinoida lentotoimintaa eri harrasteilmailulajien kesken
  • lentää purjelennon tarkastus-, koulutus- ja tutustumislentoja
  • suunnitella ja toimittaa ilmailukeskuksen aamubriefing
  • hallinnoida Säätiön purjelentokoneiden varauksia ja seurata ko koneiden käyttöä ja kuntoa.
  • koordinoida ilmailukeskuksen tapahtumia ja varauksia yhteistyössä muun henkilökunnan kanssa

Lisäksi työtehtäviin voi kuulua myös muita, Ilmailukeskuksen päivittäiseen toimintaan liittyviä töitä. Säännöllistä työaikaa ei ole. Lyhdyn koko työrupeama on n 4 kuukautta.

Kysy lisätietoja/lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi mari.heikkila at rayskala.fi 1.3.2020 mennessä.

-mari-

8.1.2020 Uutiskirje 1/2020