4. kilpailupäivä

Sukset luistivat koleassa kelissä

Räyskälä 30.7. 2019

Helteet ja kesä olivat muisto vain, kun Räyskälässä valmistauduttiin uuteen kilpailupäivään koleassa ja tuulisessa säässä. Ennusteet povasivat runsaasti pilviä ja suurta lauttautumisriskiä, ja vähän ennen kahdeksaa taivaalle poksahtelivat ensimmäiset kumpiaiset ja sää näytti kehittyvän nopeasti yli. Molemmille luokilla annettiin aluetehtävät kolmen käännealueen kautta, ja hinaukset päästiin aloittamaan kahdeltatoista melko pilvisen taivaan alla. Kentän lähellä oli kuitenein kelpo nostoja, ja koneet kokoontuivat suuriin ryppäisiin odottamaan lähtölinjan aukeamista.  Linjat aukesivat, ja koneet suuntasivat kohti ensimmäistä käännealuetta, Kisakeskus Pohjan luoteispuolella. Jonot kulkivat reitin suunnassa, ja useat koneet lensivät ensimmäisen reittivälin myötätuulessa 135km/h – 165 km/h keskinopeudella. Purjelentosää parani lounaisrannikkoa kohti, mutta käännyttäessä kohti toista käännealuetta, Avoin Loimaa ja Racing Koski TL, alkoi meno takkuilla. Pilvilautat estivät auringonpaisteen ja kunnon nostojen synnyn, ja myös reipas vastatuuli hidasti menoa. Aikaisin lähteneet pääsivät kääntämään vielä lennettävässä säässä, mutta  varsinkin myöhempänä hinatussa Racing luokassa osalla piloteista oli vaikeuksia, ja neljä jäi matkan varrelle. Viimeisenä käännealueena oli Karkkila, jossa kilpailijat kävivät vain piipahtamassa kelin ollessa kuolemassa.

Racing luokassa tulosluettelo oli tuttua luettavaa. Harri Hirvola oli jälleen pitelemätön ja otti jo neljännen päivävoittonsa nopeudella 114.05 km/h. Hirvola oli ainoa, joka ylitti  satasen keskinopeuden, ja on ilman täydellistä epäonnistumista liitämässä kohti vakuuttavaa suomenmestaruutta. Kakkosena ja kolmosena olivat  Aku Jaakkola nopeudella 97.42 km/h ja Kristian Roine nopeudella 96.27 km/h. Edellä mainittu kolmikko pitää myös hallussaan kärkisijoja kokonaistuloksissa neljän lennetyn päivän jälkeen.
Avoimessa luokassa saatiin uusi päivävoittaja, kun monet kotimaiset ja kansainväliset kisat käynyt Martti Sucksdorff (WS) lensi kotiin keskinopeudella 99.90 km/h. Martti ”Suksi” Sucksdorff on arvonimeltään lentokapteeni, joka myönnettiin hänelle pari vuotta sitten pitkästä ja ansiokkaasta urasta harraste- ja ammatti-ilmailun parissa.
Pojasta polvi paranee. Sucksdorffin poika Petri Sucksdorff (EZ) lensi hienosti kakkoseksi keskinopeudella 99.03 km/h.

”Lennettiin ehkä turhan varovaisesti, mutta siinä kelissä se taisi sittenkin olla oikea ratkaisu” päiväkakkonen kommentoi omaa suoritustaan. Petri kuuluu suomalaisen kilpapurjelennon tulevaisuuteen ja on jo edustanut Suomea purjelennon maailmanmestaruuskisoissa Puolassa 2018. Kolmanneksi Avoimessa lensi Räyskälän Ilmailukerhon puheenjohtaja Kai Kuusela (2A) nopeudella 96.13 km/h. Avoimen kokonaistuloksissa on neljän päivän jälkeen reilun 250 pisteen johdossa Hyvinkään Ilmailukerhon Hannu Halonen ennen Räyskälän Ilmailukerhon Sami Rissasta ja Lauttasaaren Ilmailukerhon Mikko Nurmista.

KE

Tehtävät ja tulokset
Facebook sivusto
Kilpailukoneiden liveseuranta

Pilvijonoja tehtävän suuntaan Päivävoittaja Avoimessa Martti Sucksdorff (WS) Päiväkakkonen Avoimessa Petri Sucksdorff (EZ)
Close Menu