3. kilpailupäivä

Löytyykö kisoista HH-miesten voittajaa?

Räyskälä 29.7. – 3. kilpailupäivä

HH-miehet eli Harri Hirvola (EH) ja Hannu Halonen (W) jatkoivat vakuuttavia esityksiään kisojen kolmantena kilpailupäivänä, kumpikin voitti oman luokkansa jo kolmannen kerran näissä kisoissa. Hirvola tykitti Racing luokan ykköseksi lähes näytöstyyliin keskinopeudella 117.44km/h. Toiseksi lentänyt Aku Jaakkola (AJ) hävisi Hirvolalle vajaat neljätoista minuuttia ja kellotti keskinopeuden 108.51 km/h.
”Meni ihan hyvin, kärkisijoilla ollaan ” Jaakkola tuumaili suhteellisen tyytyväisenä noustessaan koneesta tehtävän jälkeen. Hirvola ja Jaakkola edustivat Suomea reilu viikko sitten Slovakiassa päättyneissä purjelennon EM-kisoissa.
Avoimessa luokassa taistelu päivävoitosta oli tiukempaa, mutta sen vei taas kerran Hannu Halonen keskinopeudella 119.52 km/h. Halonen on kuitannut kolmesta ensimmäisestä kilpailupäivästä täyden potin eli 3000 pistettä ja johtaa Avointa luokkaa lähes 200 pisteellä.  Kakkostilalle lensi Lauttasaaren Ilmailukerhon Mikko Nurminen (AL) nopeudella 116.18 km/h.
Maanantain sää oli tyystin erilainen kuin kaksi ensimmäistä päivää. Yön aikana kylmä rintama oli viilentänyt sään, ja jo  yhdeksän aikoihin ilmestyi taivalle päivän ensimmäiset kumpupilvet, jotka enteilivät runsasta pilvisyyttä ja suurten pilvilauttojen syntymistä. Jämijärven suuntaan suuntautuville tehtäville (Avoin 381 km ja Racing 332 km) lähdettiin kahdentoista ja yhden välillä lähes täyden pilvikaton alla pilvirajan ollessa vähän päälle 1000 metriä. Sää kuitenkin kuivui, ja Avoimen luokan pohjoisimman käännepisteen Lamminkosken tienoilla, Parkanon pohjoispuolella, lennettin jo kuivatermiikissä. Loppujen lopuksi päivän keli oli ennustettua parempaa, ja koneet saapuivat maaliin neljän aikoihin. Pari tuntia myöhemmin koneet oli laitettu yöpuulle sekä pisteet laskettu, ja suurin osa kilpailuporukasta suuntasi Räyskälän legendaarisiin saunoihin.
Loppuviikon sääennuste näyttää purjelennon kannalta lupaavalta, ja vaikuttaa siltä, että pitkästä aikaa purjelentokisoissa Suomessa lennetään jokaisena kilpailupäivänä.

KE

Tehtävät ja tulokset
Facebook sivusto
Kilpailukoneiden liveseuranta

Aku Jaakkola ja Discus-2 ”Alfa-Juliet” Tehtävä 29.7. Avoin luokka Tehtävä 29.7. Avoin luokka
Close Menu