2. kilpailupäivä

Tutut nimet kärjessä

Räyskälä 28.7.2019

Sunnuntaina sää jatkui kesäisen lämpimänä, ja koneet vietiin lähtöryhmitykseen pilvettömän taivaan alla lähes kolmekymmenen asteen helteessä. Purjelentosää oli ennustettu suhteellisen kuivaksi eli vähäpilviseksi. Klo 11:30, kun hinausten piti alkaa, sää oli vielä täysin pilvetön ja ”haistelijat” raportoivat heikkoa nostoa 800 metriin. Tässä vaiheessa pessimismi levisi osaan kilpailijoista, ja tehtäviä, Avoin luokka 422 km nopeustehtävä sekä Racing luokka 386 km nopeustehtävä, pidettiin aivan liian pitkinä. Kilpailunjohtaja Esko Lehtonen uskoi kuitenkin kelin kehittyvän hyväksi, eikä muuttanut tehtävien pituuksia. Ja niin klo 11:30 jälkeen ensimmäiset poutapilvet ilmestyivät taivaalle ja hinaukset käynnistettiin klo 12:15. Lentokeli oli hyvää ja nostot veivät reitillä parhaimmillaan 2000 metriin. Meteorologi Kristian Roineen suosituksen mukaan tehtävät annettiin tuulen suunnassa, joka lisäsi kilpailijoiden keskinopeuksia.
Tuloksissa jatkettiin kilpailussa siitä mihin lauantaina jäätiin. Oivan vireeseen juuri päättyneissä Slovakian EM-kisoissa päässyt Räyskälän Ilmailukerhon Harri Hirvola lähti tehtävälle viimeisenä ja saapui maaliin ensimmäisenä lyöden tulostaululle nopeuden 119.52 km/h, eikä siihen pystynyt vastaamaan kukaan. Hirvola voitti toisen kilpailupäivän 1000 pisteen saaliilla ja on nyt kokonaisjohdossa 1878 pisteellä.
Avoimessa luokassa ei vastaava ylivoimaa nähty. Hyvinkään Ilmaiulukerhon Hannu Halonen voitti päivän nopeudella 112.08 km/h ennen Räyskälän Ilmailukerhon Sami Rissasta, joka ylsi keskinopeuteen 112.03 km/h. Ajassa Rissanen hävisi Haloselle 1 minuutin ja 37 sekuntia, joka yli 400 km matkalla on todella vähän.
Maanantaina säätyyppi muuttuu viileämmäksi. Koillisesta saapuu kosteampaa ilmaa, joka helpottaa kilpailijoiden oloa, mutta tekee purjelentokelistä matalampaa ja lauttaantuvaa.
Kisat päättyvät lauantaina 3.8.

KE

Tehtävät ja tulokset
Facebook sivusto
Kilpailukoneiden liveseuranta

Päivävoittaja Harri Hirvola palkitaan 29.7. briefingissä Päivävoittaja Hannu Halonen palkitaan 29.7. briefingissä

 

Close Menu