Räyskälä-Säätiön tiedote 9/2017

1.8.2017

Elokuu = puuhakuu Räyskälässä
 
Koska Hämeessä ollaan, niin nyt aletaan tältä kesää vasta pääsemään kunnolla vauhtiin!
Ilmailutoiminta on vilkasta. Hinauksia saa päivittäin syyskuun alkuun saakka ja siitä eteenpäin ainakin viikonloppuisin. Kolmoskurssin oppilaat lentävät Kessun ohjauksessa ja etenevät ilmailijan urallaan vauhdikkaasti.
Kentän uusin halli nousee huimaa vauhtia Räyskälän Ilmailukerhon toimesta. Kannattaa aika pikaisesti poiketa katsomaan, jos haluaa vielä nähdä hallin rakentamistyötä.
Ilmailuviikonlopun askelmerkit alkavat myös olla kohdillaan. Nyt kun kaikki muistavat ottaa osaa tapahtuman markkinointiin, niin saamme tänäkin vuonna valtaisan määrän ilmailusta kiinnostunutta väkeä tutustumaan rakkaaseen Räyskäläämme.
EFRY GP-purjelentokisa lennetään totutusti kahtena peräkkäisenä viikonloppuna 18.-20.8. ja 25.-27.8. Kisaan mahtuu mukaan vielä monta loppukesän kaahailua kaipaavaa pilottia. Osallistumismaksu on nimellinen 50 euroa ja ilmoittautua voi kisan ensimmäiseen briefingiin saakka. Motellista kannattaa kysyä edullista majoitusta tämänkin kisan ajalle.


 
Keppejä keskuskolmiossa

Räyskälän Ilmailukeskuksen kehittäminen ja infran parantaminen on vihdoin etenemässä suunnitelmista toteutukseen. Tehtävää on paljon, joten hallitus on pohtinut toteutusjärjestystä näille kaikille kalliille kehittämisen osa-alueille. Tärkeysjärjestyksessä ensimmäiseksi toteutuskohteeksi nousi jo pitkään suunnitelmissa olleen ajoharjoitteluradan päällystäminen. Näin saadaan pidettyä poliisien koulutustoiminta jatkossakin Räyskälässä, parannetaan merkittävästi ilmailumahdollisuuksia sekä lentoturvallisuutta ja lisäksi mahdollistetaan yhteistyö uusien ajokoulutukseen keskittyneiden toimijoiden kanssa.

Räyskälä-Säätiön merkittävin yksittäinen yhteistyökumppani on jo vuosikymmenten ajan ollut poliisin moottoripyöräkoulutustoiminta. Koulutus tapahtuu yhtäaikaisesti lentokauden kanssa huhti-kesäkuussa ja elo-syyskuussa, kestäen vuositasolla kolmesta neljään kuukautta.

Moottoripyöräpoliisien koulutuksen asfalttiajo-osuudet on tähän saakka toteutettu kiito- ja rullausteillä, mikä on ajoittain aiheuttanut ilmailijoille hankaluuksia ja haittaa, etenkin jos ilmailukäyttöön ei ole saatu tuulen suunnan mukaista kiitotietä. Lisäksi kiito- ja rullausteiden kunto on saavuttanut elinkaaressaan sen pisteen, että pitkä yhteistyö poliisin kanssa on vaarassa katketa. Päällysteet eivät enää ole turvallisia moottoripyöräkoulutuksen näkökulmasta.
 
Keskuskolmion alueelle on merkittynä kepeillä radan pohja. Maansiirto- ja asfalttikoneet saapuvat alueelle elokuun alkupäivinä ja rata on valmis syyskuun aikana. Samalla kertaa asfaltoidaan muiden maksajien toimesta uusi rullaustie Lentolaakson hallilta 08:lle, Lentolaakson hallin edusta ja poliisien varikon piha.
 
Ratahankkeeseen on Emo ry myöntänyt Räyskälä-Säätiölle 70 000 euron tuen. Summa taitaa olla -tähän mennessä- suurin Räyskälä-Säätiölle koskaan myönnetty tuki.
Ajoharjoittelurata maksaa itsensä aika pikaisesti takaisin ja alkaa sen jälkeen kerryttämään mukavaa lisäpottia kiitoteiden päällystämistä varten. Ajoharjoittelurata otetaan täysipainoisesti käyttöön ensi kevään koulutuksissa.


 
Wlan-järjestelmän päivitystyöt
 
Alueen kattava wlan-järjestelmä saatetaan tämän ja ensi viikon aikana jälleen ajan tasalle. Paljon uutta rautaa asentuu useampaan kohteeseen ja softapuolikin päivitetään kuntoon. Räyskälä-Säätiö toivottaa kaikille iloista surffailua ja tuloksellista etätyöskentelyä!
 
-mari-