Räyskälä-Säätiön tiedote 9/2016

25.8.2016

Ilmailupäivä

Kiitos mukavasta ja onnistuneesta ilmailupäivästä! Räyskälän iloista ilmailupäivää kävi viettämässä useampi sata vierasta. Säät suosivat ja koko päivän ajan lennettiin ja lennätettiin monenlaisilla lentokoneilla ja lennokeilla. Purjelentoon kävi taivaalla asti tutustumassa 24 henkilöä. Maanäyttelyssä, kenttäkierroksella, simulaattorilla sekä luennoilla lisätietoa lajista hankki valtava joukko kiinnostuneita.

Lennokkipaja oli jälleen suosittu ja samalla lajista innostuneille esiteltiin lennokkiharrastusta. Kuumailmapallo herätti monen mielenkiinnon lajiin. Ansaitusti Viiman harjoituslennot saivat paikallaolijat huokailemaan ihastuksesta, Moottoripyöräpoliisi ja paloautokyydit herättivät paljon kiinnostusta eikä islanninhevosilla tainnut juuri taukoa talutusratsastajilta olla.

Suuri kiitos kaikille talkoolaisille päivän onnistumisesta! Hyvällä fiiliksellä ja isolla porukalla teimme jälleen osaltamme harrastusilmailua tutuksi. Olette te ihania! Media huomioi Räyskälän ilmailupäivän hyvin sekä ennen että jälkeen tapahtuman. Kuten viime vuonna, niin nytkin toivon kommentteja ja parannusehdotuksia ilmailupäivän järjestelyistä, jotta seuraava tapahtuma olisi jälleen askeleen verran parempi.

Lentokauden päättäjäiset ja opepalaveri

Sikajuhlia vietetään lauantaina 24.9.2016 ja järjestelyvuorossa on Polyteknikkojen Ilmailukerho. Toimitan lisätietoa juhlasta lähempänä ajankohtaa. Nyt kannattaa kuitenkin jo kalenteriin piirtää ko viikonlopun kohdalle punakynällä varausrinkula. Tästä riemusta ei kannata jäädä pois.

Purjelennon opettajapalaveri pidetään sikajuhla-lauantaina alkaen klo 12 isossa luokassa. Koulutuspäällikkö Jukka Munde ja purjelennon päälennonopettaja/Lyhty Timo Pankka lähettävät Räyskälän opettajille palaverin asialistan pikapuoliin.

Pikkusaunan remontti

Pikkusaunaa remontoidaan viikonloppuina 10.-11.9. ja 17.-18.9. Ohjelmassa on ainakin terassin laajennus, uudet lauteet, paneelit ja kiuas. Saunaremonttia on jälleen suunnitellut ja rahoittanut kiitettävä vapaaehtoisjoukko, josta muistoksi saunan seinään tulee kiitostaulu. Kyllä taas kelpaa hyvällä fiiliksellä parantaa ilmailumaailmaa uusitun pikkusaunan lämmössä jatkossakin.

Mari lomailee

Vietän osan vuosilomastani 30.8.- 15.9. Lomani aikana kaima Mari Lehtinen vastailee puhelimeeni ja tutusti myös osoitteessa office@rayskala.fi.

Hinauksia saatavilla

Karjalaisen Petri lupasi päivystellä hinaushommia arkisinkin 4.9. saakka, jonka jälkeen hinauksia saa syyskuun loppuun saakka ainakin viikonloppuisin. Räyskälän tapahtumakalenterista kannattaa käydä katsomassa arkihinausten saatavuutta. Iso kiitos koko Pooni-porukalle ja hinausorja Petrille kesän hinaustoiminnan pyörittämisestä ja hinauskaluston kunnossapidosta. Pooni-osaston toiminnasta voisi isompikin lentofirma olla kateellinen.

Lyhty

Tämän kesän Lyhtynä on ansiokkaasti toiminut kaikkien tuntema Timo Pankka. Timantti-Timo on hoitanut ison urakkansa rauhallisin ja varmoin ottein, rautaisen kokemuksensa mukanaan tuomalla sitkeydellä. Timon pesti Lyhtynä päättyy 4.9, mutta jatkuu purjelennon päälennonopettajana toivottavasti vielä pitkään. Kiitos Timo kuluneen kesän puurtamisesta!

2017 kisat

Ensi vuoden kalenteriin sopisi mitä mainioimmin purjelennon SM-kilpailut. Jännityksellä odotan, mikä kerho kisat ehtii itselleen nappaamaan. Säätiö järjestää tietysti Jannen kisat, joiden päivitettyyn malliin palaan talvenmittaan tarkemmin. Vuonna 2018 Säätiöllä on järjestelyvuoro Mastersien tiimoilla ja siihen yhteyteen haetaan jälleen SM-kilpailut.

-mari-