Postia Räyskälästä 8/2018

28.8.2018

Tervehdys Räyskälästä,

Kiitos hienosta ilmailuviikonlopusta! 
Kävijöitä oli jälleen runsain mitoin, varovaisesti arvioituna viikonlopun aikana Räyskälän legendaariseen ilmailukeskukseen kävi tutustumassa parisen tuhatta kiinnostunutta kävijää.

Talkooporukka paiski hommia urakalla ja kaikki toimi moitteettomasti. Asiakaspalaute on jälleen ollut positiivista, monessa kohtaa jopa ilmailuhurmioitunutta. Lentämään pääsi yli sata innokasta vierasta, osa purjekoneella ja osa moottoroiduilla ilma-aluksilla. Lennokkeja rakentui hurjaa tahtia lennokkipajassa: Tänä vuonna valmistui ainakin 70 kappaletta, laskuissa mentiin jo jossakin kohdassa sekaisin.

Maanäyttelyssä koneiden ympärillä parveili paljon porukkaa ja piloteilla riitti vastailtavaa lukuisiin kysymyksiin. Purjekoneen kasausnäytös kiinnosti ja poliisimoottoripyörät piiritettiin heti, kun parkkiin pääsivät. Kaiken kaikkiaan ihan loistava viikonloppu, sunnuntain sadekuuroista huolimatta, ISO kiitos vielä kerran kaikille puuhaamassa olleille!

Pidetään lauantaina 1.9. palautekeskustelu tapahtuman tiimoilta. Mitä voimme tehdä vielä paremmin, missä on kehittämistä ja mitkä asiat pitää pitää juuri sellaisina kuin ne nyt olivat? Ja tietysti uudet ideat tulevia vuosia silmälläpitäen ovat hyvin tervetulleita! Tavataan SIL-luokassa klo 10, niin lentohalukkaat ehtivät sään kohdalle sattuessa vielä lentämäänkin. Kyllä te olette vaan niin mahdottoman hyviä ja ihania!

 

Syksyn tullen Lyhdyn pesti päättyy tältä kaudelta. Jorma Länsirinne on nyt kahtena vuonna ansiokkaasti toiminut ilmailukeskuksen kesäsesongin ajan lentopuolen yhteyshenkilönä. Kiitos Kessu että jälleen kestit meitä koko kesän! Kauden 2019 Lyhdyn pestistä kiinnostuneet voivat jo ilmoittautua minulle.

Ilmailukeskuksen ravintola on siirtynyt myös syksyisempiin aukiolo-aikoihin. Ravintola palvelee päivittäin 16.9. saakka ja sen jälkeen syyskuun kaksi viimeistä viikonloppua. Lauantaille 22.9. ravintola on järjestämässä lastenpäivää. Tapahtumassa on paljon nähtävää ja tehtävää, lapsiperheiden kannattaa seurata ravintolan fb-sivuja, jonne lisätietoja on tulossa pian.

Lentokauden päättäjäisiä juhlitaan lauantaina 29.9. Mitähän mukavaa on Nuorisoilmailijat ry meidän iloksemme I-halliin järjestäneetkään? Juhlinta käynnistyy illan hämärryttyä ja loppuu kun siltä tuntuu. Lisätietoja juhlien teemasta, ohjelmasta, aikataulusta ja hinnasta on tulossa PIKimmiten.

Suosittu Poronpolku-tapahtuma käynnistyy tänäkin vuonna ilmailukeskuksesta. Lauantaina 29.9. pyöräillään Poronpolun polkaisu ja sunnuntaina 30.9. on vuorossa jalankulkijat. Sunnuntaina kiitotiealue 12/30 Pilhuhallilta Särkjärven rantaan on varattu tapahtuman pysäköintiä varten, eli kiitotiet 12L/30R ja 12R/30L on suljettu ilmaliikenteeltä 29.9. klo 19.00-1.10. klo 09.00 välisen ajan.

Motellin, saunarakennusten, luokkien ja toimistojen puhtaanapidosta vuosien ajan vastannut Merja Tiilikka jää eläkkeelle vuoden lopussa. Haikein mielin toivottelen Merjalle mukavia eläkepäiviä ja käynnistän uuden siivousalan yrittäjän etsinnän. Mikäli olet kiinnostunut jatkamaan Merjan hommia, niin lisätietoja saa minulta mari.heikkila(at)rayskala.fi.

-mari-