Räyskälä-Säätiön tiedote 8/2014

5.9.2014

1. Uusi toiminnanjohtaja on valittu

Ville Söderström on valittu Räyskälä-Säätiön toiminnanjohtajaksi. Hän on toiminut yrittäjänä Torniossa. Hänellä on ilmailutaustaa sekä purje- ja moottorikone että helikopterilentäjänä. Ville Söderström aloittaa Räyskälässä 1.10.2014. Toivotamme Villen tervetulleeksi uuteen tehtäväänsä.

2. MM 2014 kilpailuiden tulos

MM-kilpailut päättyivät jo viikkoja sitten. Kilpailut sinällään sujuivat erittäin hyvin ja osanottajat olivat tyytyväisiä. Sekä osanottajien ja että stewardien alustava palaute on myös ollut positiivista, osoittaen että Suomessa osataan järjestää hyviä purjelentokilpailuita. Sää tietenkin olisi voinut suosia vähän paremmin mutta kaikki osallistujat totesivat, että siihen asiaan kilpailuiden järjestäjät eivät voi vaikuttaa mitenkään.

Taloudellisesti taas operatiivinen tulos ei ole tyydyttävä ja se on noin plus miinus nolla majoitustuotot mukaan huomioiden. Suurimpia asioita, jotka tähän vaikuttivat, ovat laskettua vähäisemmiksi jääneet hinaustulot, isoksi paisunut kentän vesijärjestelmä, tilaisuuksien järjestelykulut ja kaapeliasennukset. Toisaalta on myös todettava, että Räyskälässä on siten tehty myös paljon hyvää ja pysyviä investointeja. Nämä investoinnit olivat arvoltaan noin 23 000 euroa. Alue on siivottu roskista, on saatu valokaapeliyhteys, on liitytty Kaartjärven vesihuoltoon, parannettu leirintäalueen sähkön jakelua, ja tietenkin on saatu mainetta että kilpailujen järjestelyt toimivat moitteettomasti.

Kun otetaan huomioon Ilmailuliitolta ja OKM:ltä vielä mahdollisesti saatava tuki, koko lopullinen viivan alle jäävä tulos on kuitenkin positiivinen, noin 30 000 euroa. Kansainvälisen ison purjelentokilpailun hyvä tulos vaatisi suurempien sponsorien tukea tapahtumalle, joita ei valitettavasti pystytty hankkimaan tälle kilpailulle. Tulevaisuudessa meidän on pystyttävä ennakoimaan tarkemmin kaikkien hankkeidemme kustannukset kokonaisuudessaan eikä esimerkiksi pelkkinä materiaalihankintoina.

3. Vaunut sähkölinjan lähellä

Sähköfirma Elenia, joka vastaa alueemme läpikulkevasta sähkölinjasta, on ilmoittanut, että vaunujen ja autojen etäisyys linjan uloimmasta kaapelista mitattuna on oltava vähintään 5m. Pyydämme tarkastamaan, että tätä turvallisuusvaatimusta noudatetaan.

4. Varastokopit

Leirintäalueelle mahdollisesti suunniteltavat varastokopit on oltava yhdenmukaisia. Näiden koppien koko saa olla enintään n. 3x2m, ja niihin majoittuminen ei ole sallittua.

Terveisin
Vesa Airaksinen
Räyskälä-Säätiö

PS. Olethan liittynyt jo Räyskälä-Säätiön sähköpostilistalle?

Sähköpostilistaa käytetään yhdessä verkkosivujen kanssa pääasiallisena tiedotuskanavana.
Sähköpostilistalle voi liittyä osoitteessa http://rayskala.fi/mailman/listinfo/rayskala_rayskala.fi