Postia Räyskälästä 7/2018

20.8.2018

Tervehdys Räyskälästä,

Ilmailupäivää vietetään pohjoismaisen purjelentopäivän kunniaksi valtakunnan laajuisesti lauantaina 25.8. Meillä tapahtumaa juhlistetaan ilmailuviikonloppuna eli 25.-26.8. klo 10-17. Räyskälän ilmailuviikonlopun tapahtumaa voi jakaa eteenpäin facebookissa. Suoramainoksia on jaettu tuttuun tapaan lähialueelle ja hiukan kauemmaksikin. Tapahtuman mainos on tällä viikolla sekä Karkkilan- että Lopen lehden etusivulla. Tapahtumasta on ollut ennakkojutut ainakin Hämeen Sanomissa, Aamupostissa, Lopen lehdessä ja Karkkilalaisessa. Ilmailuviikonloppu on myös esillä monissa sähköisissä minnemennä-palveluissa, joten toivotaan vähintäänkin yhtä runsasta osanottoa kuin aikaisempinakin vuosina. Säänhaltijahan se tässäkin tapahtumassa viimeisen sanasen sanoo, peukut pystyyn hyvän kelin puolesta. Kuten aina, talkooporukkaan mahtuu vielä muutama mukaan. Talkoolaisten briefing pidetään kuppilassa 25.8. klo 9.00. Tervetuloa!! Tässä vielä linkit kotisivujen ja facebookin tapahtumiin:
https://rayskala.fi/kalenteri/tapahtumat/ilmailuviikonloppu
https://www.facebook.com/events/645961502434819/

Liittyen hiukan ilmailuviikonloppuun, mutta ennen kaikkea koko harrasteilmailuun: Lueskellessani vanhoja Ilmailu-lehtiä sattui silmääni viisaita sanoja. Horman Jannen viimeisen kirjoituksen loppusanat Ilmailu-lehden joulukuun numerossa 1995 olivat: ”Asiamme edistyy, jos koko joukolla sydämestämme olemme mukana ja teemme parhaamme, itse kukin. Emme odota tumput suorana mitä joku tekee, vaan katsomme peiliin ja nähtyämme siellä tutut kasvot, kysymme: Mitä minä voin tehdä oma-aloitteisesti yhteiseksi hyväksi?

Muistetaan nämä sanat, kun seuraavan kerran kuppilalla/notskilla/starttipäässä/saunalla joku aloittaa tutun, paikkansapitävän valituksen siitä, että on niin vähän harrastajia/oppilaita/talkoolaisia/aktiivisia kerholaisia(ja miksei kukaan tee asialle mitään) ja käytetäänkin energiat sen miettimiseen, että miten asiat saataisiin paremmalle tolalle. Että mitä minä voisin tehdä ja mitä me voisimme tehdä yhteisen asian eteen. Kutsun erikseen syksymmällä kaikki aiheesta kiinnostuneet jakamaan ideoitaan ja keskustelemaan yhdessä, yli ja ohi kerhorajojen siitä, miten me yhdessä saamme asioita eteenpäin, nostetta purjelentoharrastuksen aloittamiseen ja jatkamiseen, talkoointoa harrastuskaluston ylläpitoon ja ympäristön viihtyisyyden parantamiseen.

EFRY GP:n ensimmäinen viikonloppu jäi harmittavasti kelien vuoksi lentämättä. Toivotaan myös GP:n vuoksi että ensi viikonlopun kelit ovat suosiollisemmat. Kisaamassa on kovia nimiä, joten olisi hienoa että pääsevät myös kaahaamaan.
Lauantaina 1.9. ajetaan Kahvakoplan toimesta endurosprintti lentokenttää ympäröivässä maastossa. Kiitotiet 12L/30R ja 12R/30L ovat suljettuna ilmaliikenteeltä 31.8. klo 19.00 -2.9. klo 09.00, eli lauantaipäivänä täytyy lentää muilta kiitoteiltä.

Ilmaillaan ihmiset -mari-