Räyskälä-Säätiön tiedote 7/2016

18.7.2016

Kesä kulkee viuhuen eteenpäin. Räyskälä Masters ja juhannus ovat tässä kohtaa enää mukavia muistoja. Jannen kisoja koitetaan parhaillaan lentää, kunhan vaan säiden säätäjät hoitaisivat hommansa. Uusia purjelennon lupakirjoja on Räyskälässä yhteensä kasassa jo kymmenkunta ja vielä on kursseja sekä kesken että alkamassa.

Ilmailupäivä
Ilmailupäivää vietetään 20.8. Ilahduttavasti talkoolaisia on jo ilmoittautunutkin, mutta tietysti vielä mukaan mahtuu ja tarvettakin on. Lauantaiksi 20.8. on suunniteltu kaikenlaista kivaa ilmailutohinaa sekä harrastajien että yleisön riemuksi. Kyseessä on purjelentäjien juhlapäivä, joten tapahtumassa mennään purjelento edellä, muita ilmailun lajeja kuitenkaan unohtamatta. Viikonlopusta tiedotetaan kaikin käytettävissä olevin keinoin, siispä oletettavaa on että paikalle saapuu purjelennosta ja ilmailusta kiinnostunutta yleisöä. Toivottavasti oikein runsain mitoin.

Meillä on jälleen loistava tilaisuus näyttää kuinka kivaa ja innostavaa ilmailu onkaan, kuinka kertakaikkisen mahtava paikka on Räyskälä ja miten mukavia ilmailunharrastajat ovat! Käytetään tilaisuus hyväksi ja tehdään porukalla tästä tapahtumasta iloinen, rennon asiallinen ja jätetään ihmisten mieleen kuva mukavasta Ilmailukeskuksesta helposti lähestyttävine ilmailun harrastajineen.
Viimevuotinen tapahtuma toi Räyskälään valtavan määrän ilmailusta kiinnostunutta väkeä. Jokainen talkoolainen oli tarpeen. Tälle vuodelle odotetaan ja toivotaan tietysti samanlaista väenpaljoutta, joten talkoolaisia tarvitaan runsaasti.

Toivon, että mahdollisuuksienne mukaan ilmoittaudutte etukäteen minulle.

Esittelylennoille pääsee juhlan kunniaksi hyvin edullisesti: 90€/500m, joten odotettavissa lienee tänäkin vuonna hyvä määrä innokkaita tutustumislentäjiä. Tarvetta on ryhmien ja esittelylentäjien opastajista kuppilalta starttipaikalle ja tietysti takaisinpäin. Kaikki Räyskäläläiset hanskaavat tämän, joten ilmoittautukaa rohkeasti!

Purjekoneita ja innokkaita maaesittelijöitä mahtuu vielä mukaan, tässä on oiva tilaisuus kerhoilla innostaa uusia harrastajia lajien pariin, kurssille ja lentäviksi jäseniksi. Maaesittelyn lisäksi ohjelmassa on ainakin kerran/päivä purjekoneen kasaus- ja purkunäytös.
Jotta tilaisuus toimisi joustavasti ja turvallisesti, tarvitaan muutama keltaliivinen pitämään silmällä ihmisten kulkemista moottorilentämisen alueilla. Ainakin kuppilan edessä ja tankkipaikalla on oltava huolehtimassa turvallisuudesta. Tapahtuman tarkempi aikataulu ja jaettava mainos on pian saatavilla.

VGC Rally

Ensi viikolla käynnistyy kansainvälinen Vintage Gliders Rally. Vanhoja purjekoneita ja niiden intohimoisia harrastajia saapuu nauttimaan Räyskälän legendaarisesta Ilmailukeskuksesta. Monista vierailevista vintagekoneista puuttuu radio. Tästä ja muustakin vanhojen koneiden Räyskälässä lentämiseen liittyvästä saatte lisätietoa tämän viikon perjantain briefingissä ja infopaketti laitetaan tutustuttavaksi myös rayskala.fi sekä Räyskälän Fb-sivuille viikonloppuun mennessä VGC-tapahtuman johtajan Vesa Airaksisen toimesta.
Osa vieraiden puukoneista saa majapaikan Lentolaaksosta, osa piloteista pitää koneensa putkessa ja osalle on sovittu paikka II-hallin purjelentopäädystä. Tämä aiheuttaa kaikille hallipaikan omaaville vaivaa ja osallistumista VGC-talkoisiin omalta osaltaan: Osa omista koneista on laitettava putkiin ja osa siirtyy toiseen halliin. Tämä on asianosaisilla kerhoilla jo tiedossa. VGC rallin aikana 25.7.-4.8. kaksikot löytyvät siis III-hallista ja suurin osa kerhojen yksipaikkaisista putkista koottavina.

Ettei VGC-talkoot koskisi vain hallipaikkalaisia, niin lauantaina 30.7. on jälleen sellainen päivä, että halliaukio tulee olla tyhjänä koneista. Kentällä ajetaan viimevuotiseen malliin Vintage Drags-tapahtuma, missä fiilistellään nostalgisissa tunnelmissa vanhoilla kiihdytysautoilla. Tapahtumapäivänä on lentäminen mahdollista, mutta kuvio on sama kuin volkkaritapahtuman aikana:

Kiitotiet 12L/30R ja 12R/30L ovat suljettuina lentoliikenteeltä pe 29.7. klo 19.00- la 30.7. klo 19.00 (paikallista aikaa) välisen ajan.

Halliaukio tulee olla tyhjänä koneista ja putkista perjantaina 29.7. klo 17.00 mennessä. Koneet voi siirtää turvaan joko Pussinperälle tai kakkos- ja kolmoshallien väliin putkissa tai kasattuna 08:n päähän, normaalille purjekoneiden pysäköintialueelle. Lauantaina klo 19 jälkeen koneet saa jo omille paikoilleen.

Lentäminen on siis mahdollista tapahtuman aikana: Purjekoneet tulee olla vietynä 26/08 alueelle perjantain 8.7. AIKANA. Lauantaina siirtely ei enää onnistu.

Lisätietoja asiasta antaa Lyhty Timo Pankka puh. 040 173 2331, lyhty@rayskala.fi

Alueelle myydään pääsylippuja. Saan ilmailijoita varten rannekkeita, joita voi hakea minulta torstaista 28.7. lähtien.


Moottorilentotoimintaa koskien muistutan, että VGC-tapahtuman ajan voimassa on pidennetyt toiminta-ajat: Hämeen ELY-keskus on päätöksellään (Dnro HAMELY/334/2016) hyväksynyt poikkeamat Räyskälä-Säätiön ympäristöluvassa määritettyihin toiminta-aikoihin. Moottorikoneilla tapahtuvat nousut ja laskut ovat sallittuja päivittäin klo 8-21 seuraavina ajanjaksoina:
- Räyskälä Masters, purjelennon SM-kilpailu ajalla 11.-18.6.2016
- Vintage gliders Rally(VGC) ajalla 25.7.-4.8.2016

Ilmaillaan ihmiset! -mari-