Postia Räyskälästä 6/2018

25.7.2018

Tervehdys Räyskälästä,


Heinäkuu kulkee kohti loppuaan ja loistavat säät vain jatkuvat! Nytkin Poonit pörrää taivaalla ja lapsilauman iloinen mekastus raikuu Ison saunan rannasta. Kyllä kelpaa olla räyskäläläinen. Hinausmäärissä 2K paukkui täyteen jo reilu viikko sitten ja uusia pursipahveja on tälle kesää Räyskälästä haettu 8 kpl ja kolmella on lupakirjatarkkari hyvinkin lähellä. Onnea tuoreille purjelentäjille! Jannen kisat ja nuorten PM-kisat lennettiin vaihtelevissa säissä Ken Eklöfin varmakätisellä johdolla. Kisaorganisaatio toimi huippunsa viritettynä ja jokainen osa-alue hoidettiin loistavasti maaliinsa. Kiitos koko porukalle!

Hinauslippuja saa ostettua nyt Smartumin ja Edenredin lisäksi myös ePassilla! Tervetuloa lippuhankinnoille toimistolleni.


 
Paljon on jo tälle kesää puuhattu, mutta siltikin tapahtumatarjonta jatkuu vilkkaana. Kaikille löytyy tehtävää ja nähtävää:

Purjetaitolentotapahtumaa vietetään 4.-5.8. Viikonlopputapahtuman tavoitteena on tutustuttaa purjelentäjiä taitopurjelentoon turvallisesti opettajien ja tuomareiden avustamina. Päivien aikana lennetään ohjatusti harjoituslentoja opettajien kanssa ja edistyneet lentäjät pääsevät harjoittelemaan valmentajien ohjauksessa. Halukkaiden kesken lennetään harjoituskilpailu. Tapahtuman järjestäjänä toimii Urheilutaitolentäjät ry. Lue lisää.

Ilmailuviikonloppu 25.-26.8.
Suosittu ilmailuviikonloppu järjestetään, kuten aikaisemminkin, pohjoismaisena purjelentopäivänä. Tänä vuonna juhlapäivä osuu myöhempään ajankohtaan, toivotaan kelien silti suosivan. Ilmailuviikonlopun talkoisiin saa kaikki osallistua. Toivon, että ilmoitatte osallistumisestanne niin hyvissä ajoin kuin mahdollista. Järjestelyjä kun on helpompi tehdä, jos tietää että käsiparejakin löytyy. Edullisia esittelylentoja purjekoneilla toteutetaan tänäkin vuonna, joten kaikki kerhojen kaksikot lennonopettajineen tulevat tarpeeseen. Lentokaluston esittelijöitä, purjekoneen purku- ja kasausnäytöksen tekijöitä, opastajia kentälle ja takaisin.. jokaiselle löytyy jotakin hommaa. Ilmoittautua voi minulle tai käyttää viimevuonna käyttöönotettua sähköistä ilmoittautumiskaavaketta Rayskala.fi kotisivullamme.

Uutena lisänä ohjelmatarjontaan on tänä vuonna ideoitu kirppis. Pöytiä levitetään I-halliin ja peräkärry/takakontti-myyntipaikkoja infomökin ja bensapousarin välissä. Myyntipaikka maksaa 5 euroa/pv. Lisätietoja ja paikkavaraukset voi tehdä ”kuppilan”Roosalta puh 040-7628924.

Kun tapahtuma julkaistaan Räyskälän fb- ja kotisivuilla, niin toivon kaikkien osallistuvan tapahtuman jakamiseen ja mainosten levittämiseen. Toimistolta saa hakea paperisia mainoksia ilmoitustauluja varten viikonlopusta lähtien.
 

Kesän viimeiset kilpailut pidetään elokuun kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. EFRY GP kaahaillaan pe 17.- su 19.8. ja pe 24. - su 26.8.2018. Ilmoittautumaan pääsee osoitteessa www.rayskala.fi/gpkisa. Muutama nimi lisää listalle lisää samassa suhteessa kisanjärjestämismotivaatiota.
 

Syksyn kurssitarjontaa on suunniteltu täyttä höyryä. Nyt kannattaa olla aktiivinen ja ilmoitella kurssitarpeistaan, niin katsotaan mitä saadaan syksyn ja talven tarjottimelle. Suunnitteilla on ainakin työnimellä Avustaja-akatemia kulkeva koulutussarja, jonka on kaavailtu sisältävän mm rajoitettuun radiopuhelimen hoitajan kelpuutukseen tähtäävän koulutuksen sekä putken kanssa liikkumisen ja peruuttelun opiskelua, koneen kasaamista ja purkamista, teippailua ja tankkaamista… kertokaa ihmeessä, mitä tähän koulutussarjaan vielä lisättäisiin niin rakennetaan siitä yhdessä mahdollisimman kattava.

Muita keskusteluissa esiin nousseita koulutustarpeita on ainakin moottorinhuoltokurssi, lujitemuovikurssi sekä uusinta suositusta ”purjekoneen paperit kuntoon”-kurssista. Olkaa minuun yhteydessä ja kertokaa osallistumisinnokkuudestanne ja/tai uusista ideoistanne: mari.heikkila(at)rayskala.fi, 0400-921 260.

ilmaillaan ja ilmailutouhuillaan ihmiset -mari-