Räyskälä-Säätiön tiedote 5/2016

9.6.2016

Kevät ja alkukesä ovat tarjoilleet hyviä ilmailusäitä, purjelentäjille jopa useita varsinaisia karkkipäiviä. Kiitettävästi olette kelejä hyödyntäneetkin, ensimmäinen tonni tuli hinauksissa täyteen jo 4.6 ja tätä kirjoitettaessa hinauksia on kertynyt tasan 1111. Vintturiosuuskuntakin on tehnyt jo muutamia vinttaustestejä. Tonnit on paukkuneet myös purjelennossa. Riku ja Markku Rissanen lensivät huiman 1 037,1 kilometrin matkan 4.6, onnea vielä kerran!

Peruskurssit ovat pyörineet hyvin. Ensimmäiseltä kurssilta tulos oli kaksi lupakirjaa ja nyt käynnissä olevalta kurssilta saadaan lisää. Kolmas peruskurssi alkaa 20.6. ja siellä on vielä pari paikkaa vapaana. Lisätietoja kursseista voi kysellä joko minulta tai Lyhdyltä.

Räyskälä Masters käynnistyy lauantaina 11.6. Kilpailua johtaa Hannu ”Wille” Halonen. Osanottajia on kahteen kisaluokkaan ilmoittautunut yhteensä 38, joten kovat kisat on tulossa. Toivottavasti myös sään haltija suosii. Räyskälä Mastersin sivut löytyvät osoitteesta: www.rayskala.fi/masters

Jannen kisat lennetään 16.-24.7. Kisanjohtajana toimii Timo Pankka. Kisaan on jo ilmoittautunut 10 konekuntaa. Ilmoittautumisaikaa on 1.7. saakka.  Lisätietoja Jannen kisoista löytyy osoitteesta: www.rayskala.fi/jannenkisat

Hämeen ELY-keskus on päätöksellään (Dnro HAMELY/334/2016) hyväksynyt poikkeamat Räyskälä-Säätiön ympäristöluvassa määritettyihin toiminta-aikoihin. Moottorikoneilla tapahtuvat nousut ja laskut ovat sallittuja päivittäin klo 8-21 seuraavina ajanjaksoina:
- Räyskälä Masters, purjelennon SM-kilpailu ajalla 11.-18.6.2016
- Vintage gliders Rally(VGC) ajalla 25.7.-4.8.2016

Juhannusta juhlistetaan tänäkin vuonna. Kokkoa varten on kertynyt hurja määrä oksia ja risuja kentän reunojen viimekesäisestä raivauksesta. Kokko sytytetään puoliltaöin Särkjärven rannassa. Kentän ravintola on auki ainakin klo 20 saakka ja mikäli asiakkaita on, niin tarjoilu toimii myöhempäänkin.

Juhannuksen jälkeen ti-ke (28.-29.6.) on kentällä Poliisihallituksen ja Polamk:n yhteistoimintana moottoripyörätestausta kiitotiellä 12L/30R. Kulku 08/26 kiitoteille onnistuu.

Niin ikään perinteinen volkkaritapahtuma, eli Boxer Speed Day järjestetään Räyskälässä 8.-10.7. Lentäminen on mahdollista, mutta erityisjärjestelyihin on varauduttava. Halliaukio tulee olla tyhjänä pe 8.7. Koneet voi siirtää turvaan joko Pussinperälle tai kakkos- ja kolmoshallien väliin putkissa tai kasattuna 08:n päähän, normaalille purjekoneiden pysäköintialueelle. Sunnuntaina alkuillasta koneet saa jo omille paikoilleen.

Ravintolarakennus eli tutummin kuppila on saamassa parhaillaan uutta väriä pintaansa. Värimaailma ei juuri entisestä isommin muutu, seinät on vaaleanharmaat ja pielet tummemman harmaat.

Aikaisemmin suuresti tykättyjä kenttäkierroksia on taas ohjelmassa. Seuraavat kierrokset pidetään 2.7. ja 6.8. Maksuttomat kierrokset starttaavat kuppilalta klo 10.

Masa P:n puutarha on laajentunut. Alueelle on noussut kaikkien yhteiseksi iloksi hyötytarha, käykäähän tutustumassa. Masalan puutarhassa voi käydä oman halunsa mukaan joko rapsuttelemassa, kastelemassa, oleskelemassa tai satoa keräämässä. Puutarhailoja!

Ilmaillaan ihmiset! -mari-