Postia Räyskälästä 4/2018

23.5.2018

Tervehdys Räyskälästä,

Säät hellivät ilmailijoita nyt oikein urakalla. Suomenennätyksiä ja suorituslentoja syntyy liukuhihnalta! Matkalentoviikon runsas osallistujajoukko on saanut lentää tehtäviään joka päivä. Toivottavasti saan tuloslaskennasta yhteensä lennetyt kilometrit viikon päätteeksi teille kaikille kerrottavaksi. Matkalentoviikolle voi vieläkin osallistua. Tehtäviä laaditaan tarvittaessa eritasoisille piloteille niin, että kokemattomimmatkin uskaltautuvat harjoittelemaan matkalentämisen hienoutta ja toisaalta kokeneet kisakonkarit pääsevät treenaamaan itsensä huippukuntoon tulevia Masterseja ja SM-kisoja silmälläpitäen. Vaviskaa ruotsalaiset! Taidettiin tässäkin käynnistää uusi perinne?

 

Opastetut kenttäkierrokset
Seuraava opastettu, maksuton kenttäkierros järjestetään lauantaina 2.6. Kierros starttaa kahvilarakennuksen edestä klo 10. Kierros tehdään jalan ja on kestoltaan n 1-2 tuntia. Heinäkuinen kenttäkierros tehdään lauantaina 7.7. Ennen kierrokselle lähtemistä avataan Jannen kisat ja käydään kuuntelemassa kilpailun ensimmäinen tehtävänanto briefing.

 

Lentokoneiden päällystyksen jatkokurssi - projektina Saab Safir
Korpikenttien harrastetoiminnassa on tekninen osaaminen isossa roolissa. Harrasterakenteisten koneiden ylläpitäminen, huoltaminen ja mahdolliset vauriokorjaukset ottavat aikaa ja rahaa. Mikäli osaaminen ilmailuyhteisössä on päässyt hiipumaan, niin edelliset potenssiin 2.
Toimiva lentokone on ilmailuyhteisön ydin ja Suomen lentokausi on vaihteleva mutta lyhyt. Mitä vauhdikkaammin huollot ja korjaukset saadaan tehtyä, sen parempi. Mitä enemmän osaamista omalta tai naapurikentältä löytyy, niin aina vaan parempi.

Räyskälässä tämä kohdattiin jälleen, kun toisen hinauskäytössä olevan Pawneen siivenkärki otti laskussa maahan. Vaurioita tuli, mutta osaamista löytyi ja kone oli poissa hinausrivistä ainoastaan kolme päivää. Jos osaamista ei olisi ollut, niin kesä olisi ollut jo pitkällä, ennen kuin kone olisi ollut jälleen käytössä ja euroja olisi kulunut huomattava määrä sekä korjaamiseen että menetettyihin hinauksiin. Kiitos taitavan ja toimeen tarttuvan osaajajoukon asia oli kunnossa nopeasti.

Legendaarinen Pentti Saaristo on ottanut seuraavaksi parin kuukauden projektikseen Saab Safirin kaikkien kangasosien päällystystyön. Päällystäminen tehdään perinteisiä tapoja noudattaen, nykyaikaisilla materiaaleilla. Pentti ottaa jatkokurssilaisia mukaan työhön erikseen sovittaviksi ajankohdiksi. Ohjelmassa on päällystämisen lisäksi mm niittien poistoa ja niittaamista, metallisten perusrakenteiden tarkastamista ja pohjakäsittelyä, kumitankkien tarkastusta jne.

Tähän mielenkiintoiseen ja harvinaislaatuiseen projektiin on nyt mahdollista päästä mukaan osaamistaan hiomaan!

Paikka: Räyskälä, majoitusrakennuksen huoltotila
Aika: sovittavissa Pentin kanssa, 21.5. alkaen
Hinta: 50 euroa

Kaikki jatkokurssin käyneet saavat todistuksen kurssista.

 

Uutiskirjeemme lähetetään MailChimp -nimisen sähköpostipalvelun kautta, joka on rekisteröity EU:n ulkopuolelle Yhdysvaltoihin.
Jos haluat saada jatkossakin Räyskälän tiedotteet, sinun EI tarvitse tehdä mitään. Postituslistalta eroaminen onnistuu helposti yhdellä klikkauksella tiedotteen alalaidasta.
Postituslistalle pääsee liittymään rayskala.fi-kotisivumme alaosassa sijaitsevan linkin kautta.

 

Olen lomalla viikon 22. Säätiön puhelimeen ja office(at)rayskala.fi osoitteeseen vastaa sinä aikana totutusti Mari Lehtinen.

ilmaillaan ihmiset -mari-