Räyskälä-Säätiön tiedote 4/2016

11.5.2016

Kevätsää on hellinyt lentäjiä ja kentällä se on tietysti näkynyt mukavana tohinana ja leveinä hymyinä. Säätiön ja PIK:n peruskurssit pyörivät ja opekurssikin aloitti lento-osansa. Kauden ensimmäiset purjelennon lupakirjahakemukset on lähetetty, onneksi olkoon Jari ja Jarmo!
Kentälle saapui viime viikonloppuna historiallinen Viima, jonka lentämistä saadaan toivottavasti ihastella mahdollisimman usein. Uusi Viimalentäjäkin syntyi, eikä sitä hymyä taideta ihan hetkeen Karin kasvoilta pois pyyhkiä.
 
Avointen ovien päivää vietettiin äitienpäivän aattona ja se sujuikin mukavasti, kiitos talkoisiin osallistuneiden! Päivän aikana kenttään ja kentän toimintoihin kävi tutustumassa kolmisen sataa harrasteilmailusta kiinnostunutta. Tämä tapahtuma järjestettiin kevyemmällä konseptilla, jotta ensi elokuiseen - jo perinteiseen – ilmailupäivään riittää talkoointoa isompaankin rypistykseen. Varatkaahan jo kalenterista lauantai 20.8. yhteiseksi puuhapäiväksi Räyskälässä ja ilmoittakaa myös minulle osallistumisestanne.
 
Saunat siirtyivät kesäaikaan ja molemmat saunat lämpiävät päivittäin. Kaikkihan saunavuoroajat tietävät, mutta kertauksen vuoksi ja muistin virkistykseksi: Isolla saunalla naiset klo 18-20 ja miehet klo 20-22. Pikkusaunalla miehet klo 18-20 ja naiset klo 20-22. Tilaussaunoista ja muista poikkeuksista ilmoitellaan sitten aina erikseen minun toimestani.
 
Kenttävesi on vihdoin saatu toimimaan! Talven jäljiltä ilmeni pumppaamon päässä vikaa, jonka korjaamiseen tarvittavia osia odotettiin kuin sitä kuuluisaa nousevaa kuuta. Mauri kiersi kaikki kentän vesihanat ja ilmoitti, että nyt toimii. Muistattehan, että kenttävesi tulee suoraan järvestä eikä niin ollen ole suositeltavinta juomavettä.
 
Tulevan viikonlopun lauantaina 14.5. on kuppilanlenkillä moottoripyöräkoulutusta.
Sunnuntaina 15.5. kentällä kurvaillaan Porsche-slalomia. Autoille on varattu kentästä Pilhu-hallilta Särkjärven rantaan oleva alue, eli kiitotiet 12L/30R ja 12R/30L on suljettu ilmaliikenteeltä tapahtuman ajan.
 
Pankan Timo pääsi hyvään vauhtiin Lyhtynä ja on jo ehtinyt mm pidellä briefingejä, koordinoida Säätiön ASKien käyttöä ja lennellä tarkkareita. Timo on järjestellyt myös osuuskunnan vintturia Räyskälään. Vintturilla tullaan toimimaan kentän moottorilentoaikojen ulkopuolella eli aamuisin klo 9.00 saakka ja arki-iltaisin klo 19.00 jälkeen, viikonloppuiltaisin klo 18.00 jälkeen. Lisätietoja vintturin saapumisesta ja sillä toimimisesta on piakkoin saatavilla.
 
Ilmaillaan ihmiset! –mari-