Räyskälä-Säätiön tiedote 3/2016

8.4.2016

Pooni pörrää ja kurssin lisäksi jo muutama muukin innokas lentäjä on avannut purjelentokautensa. Putkia putkahtelee halliaukiolle, hallit tyhjenevät talviasukeistaan, kuppila on päivittäin auki, vanualueella puuhataan tomerasti ja poliisit virittelevät toimintaansa käyntiin.. Kevät on tullut Räyskälään!

Kevään tulon myötä myös Lentolaaksoon kulkemisen tulee jälleen tapahtua maantietä pitkin. Kentän läpi on houkuttelevaa oikaista, mutta jo nyt alkukaudesta on onnistuttu suhaamaan autolla yli käytössä olevan kiitotien huomaamatta hinausyhdistelmää. Näiltä yhteentörmäys-vaaroilta vältytään, kun ei anneta niille edes mahdollisuutta!

Alkukauden tapahtumia

Poliisien kevätkauden ajokoulutus käynnistyy sunnuntaina 10.4. ja jatkuu 27.5. saakka.

Vantaan lennokkiharrastajien lennokkileiri pidetään Räyskälässä ajalla 22. - 24.4.

Saken Sarat – maaliinlaskutapahtuma lennetään vappupäivänä Suomen Urheiluilmailuopiston järjestämänä. Tapahtumassa on kaksi ”sarjaa”. Voit valita ilmoittaudutko kilpailusarjaan, joka tehdään maaliinlaskun SM-sääntöjä noudattaen tai sitten harjoitussarjaan, missä on loistava tilaisuus suorittaa harjoitussarat heti kauden alussa ja sen jälkeen vain nauttia matkalentämisen hekumasta koko tulevan lentokauden ajan. Kummassakaan sarjassa ei osallistumismaksuja peritä eikä etukäteisilmoittautumista vaadita, hinaukset toimii Räyskälän hinauslipuilla (1 lippu = 2x 250m). Osallistumalla jompaankumpaan briefingiin varmistat oikeutesi lentää Saken saroissa. Briefingit pidetään 1.5. kuppilalla klo 9.30 ja klo 14.00. Tapahtumaa johtaa Sakari Pyörre.

Räyskälän Ilmailukeskuksen avointen ovien päivää vietetään lauantaina 7.5. klo 10-16. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä Ilmailukeskuksen toimintaa ja toimijoita kaikille kiinnostuneille. Tarjotaan kävijöille mahdollisuus tutustua niin ilmailuharrastuksiin, harrastusvälineisiin kuin harrastajiinkin. Taivaallekin on mahdollisuus päästä: Esittelylentoja purjekoneilla sekä yleisölennätystä moottorikoneella. Tämä tapahtuma toteutetaan kevyemmällä konseptilla kuin elokuinen (jo perinteinen) Ilmailuviikonloppu. Toivottavasti koet Ilmailukeskuksen ja harrastusilmailun esittelemisen tärkeäksi ja pääset paikalle puuhaamaan kivassa porukassa. Ilmoita osallistumisestasi minulle mieluusti etukäteen, toki vasta paikan päällekin voi hetken mielijohteesta saapua - hommia kyllä löytyy.

Ilmailemaan ihmiset!

-mari-