Räyskälä-Säätiön tiedote 2/2016

22.3.2016

Kevät tulee – oletko valmis?

Räyskälän purjelentokausi käynnistyy pääsiäisenä, toivottavasti myös lentokelit ottavat ajankohdasta onkeensa. Toinen hinauskone ja molemmat ASK:t ovat lentovakuutuksissa 25.3. alkaen.

Pääsiäisenä 817 on varattu ensisijaisesti peruskurssin käyttöön. Ennen taivaalle nousua on ohjelmassa kuitenkin yksi pienehkö muodollisuus: kaksikoiden kasaus. Siinä puuhassa on kaikkien kynnelle kykenevien apu enemmän kuin tervetullutta. Perjantaina 25.3. kootaan 817 HIK:n huoltoporukan johdolla ja pääsiäisen aikaan olisi myös 546 tarkoitus saada kasaan.

Hinausten saatavuutta kannattaa seurata Räyskälän tapahtumakalenterista. Lappalaisen Kari ja Väisäsen Markku hoitelevat perinteisesti yhteistuumin kevätkauden hinaushommat.

Hinauslipuista muistutus

Punaiset, ilman vuosileimaa olevat liput ovat käypää Räyskälä-valuuttaa tämän kauden loppuun saakka. Vuoden 2015 leimalla olevat liput käynnistävät hinauskoneen suoraan huhtikuun loppuun saakka ja ne voi tulla vaihtamaan toimistolleni vuoden 2016 lippuihin toukokuun loppuun saakka. Viimevuotiseen malliin 20 kpl hinauslippunippuja saa ostaa suoraan minulta. Kaikkien hinauslippujen hinnathan säilyivät ennallaan.

Hallien tyhjennys

Hallien tyhjennys talvisäilytyksessä olevista koneista ei onnistu vielä pääsiäisenä. Tämä kannattaa huomioida ennen kuin antautuu koneiden yleismaailmalliselle kasausvimmalle. Hallit tyhjenevät aikaisintaan 2.-3.4. viikonloppuna.

Uusi yrittäjä kuppilassa

Kuppilan uutena yrittäjänä aloitti Teija Jokelainen Ravintola Huhkajalampi-nimellä. Ovet avautuvat pitkäperjantaina ja anniskeluluvatkin ovat jo järjestyksessä. Mennään porukalla toivottamaan uusi yrittäjäperhe tervetulleeksi Räyskälään. Kaikkihan me se tiedetään, että kuppilan olemassaolo ja toimivuus on kentälle tuiki tärkeä asia. Tutustutaan yrittäjään, nautitaan ruuasta ja juomasta sekä tietysti aina niin hyvästä seurasta.

Kesän 2016 LYHTY

Räyskälän LYHTY kaudella 2016 on herra, joka tuskin isompia esittelyjä kaipaa. Pitkän linjan opettaja ja tarkastuslentäjä, joka omaa rautaisen purjelentokokemuksen. Positiivinen, yhteistyöhaluinen ja avulias Timo Pankka! Toivotetaan Timo lämpimästi tervetulleeksi hoitamaan Lyhdyn pestiä ajalle 30.4.-4.9.2016.

Kevään palavereita ja muita tapahtumia

Hinaajapalaveri pidetään lauantaina 2.4. klo 12 alkaen pikkuluokassa.
Kevään aikana on tarkoituksena järjestää myös jälleen Räyskälän kerhopomopalaveri, jonka ajankohta tarkentuu pikapuoliin. Opettajien kevätpalaveri kutsutaan erikseen kokoontumaan huhtikuun aikana.

Poliisien kevätkausi käynnistyy sunnuntaina 10.4. Alakerran tulee olla tyhjennettynä ja siivottuna poliisien käyttöä varten siihen mennessä.

PV:n lennokit valtaavat harjoituksellaan Räyskälän ilmatilan 11.-13.4. Noiden kolmen arkipäivän ajan on Räyskälän ilmatila suljettu tilapäisellä rajoitusalueella EFR262.

Säätiön kursseilla on vielä tilaa

Säätiön peruskursseilla on vielä tilaa. Räyskälän esitettä ja peruskurssi-infoa on jaettu alkuvuonna jo Matkamessuilla ja GoExpo-messuilla sekä useissa pienemmissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Esitteiden jakaminen ja purjelentokursseille innostaminen on meidän kaikkien yhteinen, tärkeä asia. Tule hakemaan esitteitä toimistoltani ja jaa osaltasi ilmailun ilosanomaa!

Avoimet ovet 7.5.

Merkitsethän kalenteriisi jo nyt keväisen Räyskälän avointen ovien –päivän: la 7.5. Tapahtuman on nimensä mukaisesti tarkoitus toivottaa kaikki kiinnostuneet tutustumaan kenttään ja sen toimintaan ilman mitään sen kummempia juhlallisuuksia. Tapahtuman suunnitteluporukkaan mahtuu mukaan, ota yhteyttä!

–mari-

PS. olen minilomalla 28.3.-1.4. Säätiön puhelimeen vastaa sinä aikana kyllä Mari, mutta sukunimeltään Lehtinen, eli tutummin OpistonMari.