Räyskälän tiedote 4 / 2012

21.5.2012

Aktiivikausi on pyörähtänyt mukavasti käyntiin, joskaan ei ihan ongelmitta. Toimintatavoissa ja asenteissa on parantamisen varaa. Yksi vakava rullausvaurio ja muutama muukin ongelmatilanne on käynyt. Vakavimmilta on onneksi vältytty. Turvallinen toimintatapa lähtee asenteesta ja muiden huomioonottamisesta!

Lisäksi harrastavan väen keskuudessa esiintyy hyvinkin individualistisia piirteitä, joista haluan mainita muutaman.

  • Blokataan omalla koneella tai perävaunulla rullaustie niin, että ohitse ei mahdu
  • Pakataan hallit (esim. 20.5.) siten, että oma kone mahtuu mutta useita ilmassa olleita ei huomioida
  • Starttipaikalla vitkastellaan. On kaikkien velvollisuus auttaa muita pääsemään ilmaan ja pois laskualueilta. Lekobensa on tunnetusti kallista.
  • Risteäviä ratoja käytetään samanaikaisesti ja koneita jätetään kentälle muiden esteiksi.

Eli mielummin ”me” – hengessä kuin ”minä itse”.

LYHTY 2012

Toivon, että aloituskappaleen ongelmiin saadaan ryhtiliike kun uusi Lyhty aloittaa työt. Riikka Marjamaa (PIK) aloittaa työt asteittain 24.5. ja on töissä ainakin elokuun puoliväliin saakka. Onnea ja menestystä vaativan ja vastuullisen toimen hoidossa!

Olemme sopineet niin, että 13.7. saakka Riikka toimii ”Lyhty-harjoittelijana” ja sitten loppukauden Lyhtynä. Kentän päällikkyyttä ei tänäkään vuonna siirretä, mutta kerrottakoon jo tässä että Lyhdyllä on allekirjoittaneen ja Säätiön hallituksen täysi tuki työlleen. Yhteystiedot – ja toimintamalli informoidaan ensimmäisessä briefingissä.

Aamubriefingit saadaan vihdoin käyntiin viimeistään nyt tulevana viikonloppuna 26.5.–27.5.

Tulevia tapahtumia

Lauantaina 26.5. Räyskälän alueella järjestetään Turva 2012 yhteistoimintaharjoitus (http://www.vapepatampere.fi/TURVA%202012_mainos.pdf). Lentotoimintaan harjoituksella ei ole vaikutusta vaan se tapahtuu pääasiallisesti puolustusvoimien ja lentokentän laita-alueilla. Tämän vuoksi alueella liikkuu palo-, pelastus-, ja puolustusvoimien ajoneuvokalustoa, joita ei siis pidä turhaan säikähtää.

Lauantaina 26.5. starttaa myös Säätiön peruskurssi II/2012, koneena OH-546. OH-817 on vapaana tulevan viikonlopun, yksi esittelykurssilento on varattuna la 26.5. klo 13.00. Muutokset tilanteessa ovat toki mahdollisia.

Sunnuntaina 27.5. kentällä on moottoripyöräkoulutusta ns. kuppilan lenkillä. Liikkuvan Poliisin ajot loppuvat kevätkauden osalta 2.6. Kiitos toimivasta yhteistyöstä!

Hallintoneuvoston kokous pidetään 31.5. klo 18.30 SIL-luokassa. Kutsut on lähetetty uusille hallintoneuvoston jäsenille viime viikolla.

Jannen Kisat ja 18-m SM-kisat alkavat 3.6. Vielä ehdit ilmoittautua!

Suviseurojen rakennustalkoot jatkuvat pääosin lauantaisin ja kesäkuun puolivälistä eteenpäin päivittäin.

Lentopaikan eikä kaatopaikan päällikkö

Otsikko kertonee enemmän kuin tuhat sanaa. Mielikuvalta ei voi kuitenkaan välttyä vaikka oma toimikausi loppuu aikanaan loppukesän/-syksyn aikana. On sitten seuraajan helpompi aloittaa ns. puhtaalta pöydältä. Paljon on saatu tässäkin suhteessa aikaiseksi mm. viime vuonna, mutta parantamisen varaa on edelleen. Kuvakollaasi voidaan ottaa vahvistukseksi, jos epäileviä tuomaita esiintyy. Useimmille teille uskon kyllä riittävän kun kierrätte aluetta lävitse ”sillä silmällä”. Ainakin itselleni toissaviikkoinen kierros kenttä- ja leirintäalueella osoitti siivoustalkoiden tarpeellisuuden, sanoisinko pakollisuuden. Kaikkea tarpeellista on kertynyt nurkkiin, ja meille on tulossa merkittävä määrä vieraita seuraavan kolmen vuoden aikana. Romuautoista on päästy jo eroon, mutta etenkin vaunualueella on paljon tarpeetonta tavaraa.

HLU:n leiritoiminnan vuoksi ns. Varjokujalta siirretyt vaunut ovat jättäneet jälkeensä erinäisen määrän tavaroita (pöytäryhmiä jne). Nämä tulee siirtää välittömästi pois jos leirintä on lopetettu pysyvästi. Paikkoja osoitetaan uusille leiriytyjille ja vanhan käyttäjän tulee siivota jälkensä.

Säätiö järjestää siivoustalkoot kenttä/vaunualueella touko/kesäkuun vaihteessa. Lisätietoa on luvassa mm. aamubriefingissä. Omatoimista siivousta voi meistä jokainen tehdä vaikka tymäpäivinä, kun ottaa huomioon, että normaalit roskikset eivät ole huonekalujen tai muiden sinne kuulumattomien jätteiden sijoituspaikka.

I-, II- ja III-hallien siivoustalkoot pidetään 15.6–16.6 jatkuen tarpeen vaatiessa seuraavaan viikkoon. Kaapit saa jättää paikoilleen, mutta kaikki muu ”tarpeellinen” roina on siirrettävä pois ja hallit lakaistaan. Työ on tehtävä osissa halli / hallin pääty kerrallaan.

I- ja II-halli tulee olla tyhjennettynä 22.6 aamuun mennessä. Kaikki ulkoalueet (halliaukio, pussinperä, keskuskolmio) tulee tyhjentää perävaunuista, kellukkeista ja muista tavaroista. III-halliin siirretään ensin kaikki Säätiön paikalle jäävä omaisuus. Säilytyskapasiteetti on siis varsin rajallinen muiden osalta. Lentoleirien myötä mm. koneiden määrä on toki tuntuvasti pienempi kuin ns. normaalitilanteessa. Ugh.

Suviseuroista tärkeää!

  • Asuntovaunuja kysytään edelleen. Jos haluat vuokrata asuntovaunusi tai – autosi Suviseuralaisille, ota suoraan yhteyttä Olli-Pekka Vänttiseen (045-885 1361). Vuokraushalukkuudesta voi ilmoittaa myös Internetissä www.suviseurat.fi/2012/majoitus
  • Jos vuokraat vaunusi, sovi suoraan vuokraajan kanssa käytännön asioista. Säätiöllä ei ole resursseja vastata neuvonnasta
  • Kulkulupien jakamisesta tiedotetaan heti kun ne on saatu

Talousasioita ja Pirjo-Helenan terveisiä

Säätiön taloushallintajärjestelmien syksyllä aloitettu uusinta on vihdoin saatu päätökseen.  Viime vuoden laskutusta tarkastetaan vielä mahdollisten virheiden varalta. Eli, jos et ole saanut jostain käyttämästäsi palvelusta laskua, ota yhteyttä suoraan Pirjoon puhelimitse 0400-921260 klo 9-13 välisenä aikana arkisin tai sähköpostilla

Samaten, jos tämän vuoden leirintälappu ei ole tullut, ota samoin yhteyttä Pirjoon asian selvittämiseksi. Ja muistattehan uuden käytännön – mitään maksuja ei enää suoriteta oma-aloitteisesti Säätiön tilille vaan kaikista lähetetään lasku, myös sähkömaksuista (ilmoitettujen kulutuslukemien mukaisesti).

Jos leirintä on lopetettu, Säätiö vuokraa käytetyt vaunupaikat eteenpäin, eli mitään ”ikuisuuspaikkoja” ei ole tiedossa.

Muutos Säätiön toimiston palveluajoissa

Parantaaksemme palveluamme olemme tehneet seuraavat muutokset. Vuosia jatkunut 24/7 tyyppinen palvelumalli ei ole tehokas eikä mielekäskään. Tämän vuoksi toiminta jatkuu seuraavasti:

Ensisijaisesti yhteydenotot toivotaan tehtäväksi sähköpostilla osoitteeseen   Omat henkilökohtaiset osoitteet ovat käytössä edelleen, mutta keskitetty järjestelmä on tehokkaampi. Esim. mahdollisten poissaolojen aikana useampi henkilö pääsee lukemaan tulleen yhteydenoton.

Toimiston puhelinaika on arkisin klo 09.00-13.00. Suora ”lankanumero” 020 7438 810 ja allekirjoittaneen 0400-591 625 kääntyvät Pirjolle kun en pääse vastaamaan. Majoitus– ja tilavarausasiat hoidetaan kuten ennenkin PH:n kanssa.

Lopuksi

Kevät on ollut perinteiseen tapaan vilkasta harrastamisen aikaa. Lehdon Antin yli 900km kuivalla koneella on yksi kevään huippusuorituksista. Useita yli 600km lentoja on tehty. Tästä on hyvä jatkaa. Säätiö tarjoaa ensimmäisestä tämän vuoden 1000km lennosta (jos tulee useita, OLC – säännöt ratkaisevat) virvoittavan palkkion Cafe 26 tiloissa purtavan kera.

Keskittykää ja asennoitukaa turvalliseen toimintaan, ottakaa tarpeeksi aikaa kauden ensimmäisten lentojen huolelliseen valmisteluun. Ettei käy mitään. Keskittyminen koskee toki kaikkia lentoja.

Seuraajan hausta sen verran, että paikka tulee välittömästi auki kun toimenkuva ja haettavan henkilön kriteerit ovat selvillä. Lisätietoja saa Harry ”Hansa” Sundströmiltä. Olen itse töissä ainakin 13.7.2012 saakka, jatko on toistaiseksi auki johtuen mm. rekrytointiprosessin etenemisestä.

Eli, lentäkää ja nauttikaa. Paras päivä voi olla vaikkapa juurikin huomenna.

Riku