Räyskälä-Säätiön tiedote 1/2017

21.2.2017

Helmikuinen tervehdys Räyskälästä
 
Aurinko on jo pikkuhiljaa aloittanut jokakeväisen urakkansa Räyskälässä: Lumet pitää sulattaa, talvihorteiset ilmailijat herättää ja kevätpalaverikausi käynnistää.
Tällä viikolla kentän ravintola on auki päivittäin. Noutopöydän lounasta voi nautiskella katsellen erilaisten hälytysajoneuvojen kurvailua kenttäalueella ja halliaukiolla. Lounaslistalla on hyvää kotiruokaa, lista on nähtävillä mm Räyskälän facebook-sivulla. Ravintola avaa ovensa kesäkauteen niin, että se on avoinna vkl 1.-2.4. ja aloittaa päivittäisen aukiolon pe 7.4.
 
Motelli
Halpuutimme motellin huonehintoja! Jos lentopäivä venähtää pitkäksi, niin ei huolta: majoitu edullisesti ja mukavasti motelliin ja olet ensimmäisenä konejaossa aamulla. Kysy myös tarjous pidempiaikaiseen majoittumiseen!
Kurkkaa lisätietoja http://www.rayskala.fi/palvelut/motelli
 
Lyhty 2017
Vietä kesä Räyskälässä ja saa siitä palkkaa:
Edellisvuosien tapaan Räyskälä-Säätiö hakee palvelukseensa kesä-ajaksi lentopuolen yleishenkilöä eli LYHTYÄ. Hakijalta edellytetään mm. voimassaolevaa purjelennon opettajan kelpuutusta. Toimenkuvaa ja toimiaikaa voidaan jossain määrin räätälöidä. Pääpiirteissään työnkuvaan kuuluu mm. 

  • koordinoida lentotoimintaa eri harrasteilmailulajien kesken
  • lentää purjelennon tarkastus-, koulutus- ja tutustumislentoja
  • suunnitella ja toimittaa ilmailukeskuksen aamubriefing

Lisäksi työtehtäviin voi kuulua myös muita, Ilmailukeskuksen päivittäiseen toimintaan liittyviä töitä. Säännöllistä työaikaa ei ole.
Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi minulle (mari.heikkila at rayskala.fi) 15.3.2011 mennessä. Annan myös mielelläni lisätietoja.
 
Puutyökurssin teoriaosuus
Pe 24. – su 26.3.2017                Motellin Iso luokka, Räyskälä                       Hinta 100 euroa
Kurssin vetäjänä toimii Pentti Saaristo
Perjantaina kokoonnutaan Motellin Isoon luokkaan klo 18.
Kurssin hinta sisältää opetuksen lisäksi kattavan kurssimateriaalipaketin sekä paperisena että sähköisessä muodossa ja todistuksen kurssin suorittamisesta.
Kurssilaiset voivat varata majoituksensa mukavaan tarjoushintaan ja nauttia keväisestä Räyskälä-viikonlopusta hyvässä seurassa saunoen, grillaillen ja ulkoillen.
Ravintola ei ole auki, mutta pikkuluokan keittiö ja iso grilli ovat käytettävissä ruoanlaittopuuhiin.
Lisätietoja kurssista: ilmailuaitta@gmail.com
Ilmoittautumiset ja majoitusvaraukset: office@rayskala.com
 
Kauden avaus
ASK:t ja DW ovat lentovakuutuksissa 24.3.2017 alkaen ja EW:kin jo 1.4. eteenpäin. Hinauspäivystys on automaattisesti viikonloppuina, mutta huhtikuun ajan kannattaa arkihinauksen saatavuutta katsella joko Räyskälän kalenterista: http://www.rayskala.fi/kalenteri  tai kysyä ajoissa minulta.
 
Opettajapalaveri la 15.4. klo 10 Iso luokka, Räyskälä
Kevät tulee ja perinteinen purjelennon opettajapalaveri sen myötä. Asialistalla on tuttujen aiheiden lisäksi pari yhdessä keskusteltavaa kohtaa, joilla tähdätään turvallisuuden lisäämiseen sekä mallien ja käytänteiden yhdenmukaistamiseen. Palaverissa keskustellaan opetustekniikasta; Koulutuspäällikkö Jukka Munde kertoo omista metodeistaan ja sitten vertaillaan ja jaetaan omia, työkalupakkiin kertyneitä ja hyväksi havaittuja opetuksellisia keinoja. Laskukierroskuviosta keskusteleminen on myös asialistalla: Otetaanko käyttöön maastolaskussa opetettava laskukierroskuvio vai pysytäänkö nykyisessä. Totutusti tilaa on myös vapaalle keskustelulle muista esille tulevista asioista.
 
Hinaajapalaveri la 15.4. klo 14 Iso luokka, Räyskälä
Räyskälän hinaajakaarti kokoontuu tuumimaan tulevan kauden kiemuroita opettajien jälkeen samana päivänä. Kerrataan hinauskuviot meluvaimennusalueineen, lennontallentimien käyttö ja muuta yleistä hinaamisen liittyvää asiaa.
 
Vielä pari kalenteriin laitettavaa merkintää:
26.2. vietetään kylätoimikunnan järjestämää Laskiaisriehaa leirikeskuksella klo 12 alkaen. Sisätiloissa on esillä valokuvia Räyskälän alueelta vuosien takaa. Näyttelystä bongaa toki myös kuvia lentokentän historiasta. Ohjelmassa on kisailua, sään salliessa pulkkamäkeä ja arpajaiset. Perinteistä laskiaisruokaakin on saatavilla. Mennään porukalla riehailemaan!

4.3. klo 10 – 14 kykitään Räyskälän pilkkimestaruudesta. Tule mukaan leppoisaan koko perheen ulkoilupäivään. Ilmoittautuminen klo 9.30 Ison saunan parkkipaikalla (osanottomaksu on aikuisilta 5 euroa, nuoret ja lapset ilmaiseksi). Sarjoina yleinen ja nuoret alle 15 vuotta. Paljon kivoja pikkupalkintoja!
 
Sähkö- ja leirintämaksut
Niitä on vielä muutamilla suorittamatta. Olkaa ystävällisiä ja hoitakaa nämä pikaisesti pois päiväjärjestyksestä.
 
Mari