Räyskälä-Säätiön tiedote 14/2015

23.11.2015

Tervehdys Räyskälästä
 
Talvi tuli perjantaina, ainakin poikkeamaan, ja ensilumen myötä sähköt meni. Päällystyskurssilaiset osoittivat sinnikkyydellään mallia, sillä perjantai-illan teoriaopinnot suoritettiin tunnelmallisesti kynttilänvalossa ja lauantain aamukahvivedet kuumennettiin kätevästi nuotiolla. Sähkö palasi kentälle lauantai-iltana, jolloin sitten vesi päätti olla tulematta hanoista ulos. Sunnuntaina olikin asiat jo mallillaan ja saunojat tyytyväisiä niin löylyihin kuin suihkuihinkin.
 
Facebookissa jo kerroinkin, kuinka kenttäalueen portille on laitettu uusi puomi (siihen I-hallin ja infokopin väliin) sekä sen, että nyt on II- ja III-hallien ovissa lukot. Lisätietoja puomista sekä avainkaappien sijaintitiedon, käyttöohjeet ja koodin saa soittamalla jommallekummalle Marille tai Maurille. Yhteystiedot löytyy mm rayskala.fi/yhteystiedot. Kulku Ilmailukeskuksen alueelle tapahtuu vain pääportista, lukitsimme väliportin talven ajaksi. Palaute lukitsemisvimmasta on ollut hyvin positiivista. Lukot aiheuttavat toki hieman lisäpuuhastelua halliin mennessä, mutta uskoisin pienen lisän omaisuuden turvaamisessa painavan vaa’assa kuitenkin reilusti enemmän.
 
Isolla saunalla vietetään yksityistilaisuutta la 5.12. Saunavuorot on järjestetty niin, että naisten vuoro on klo 16.30 – 17.30 ja miesten vuoro klo 18 – 19. Kulku saunaan tapahtuu poikkeuksellisesti leirintäalueen suihkutilojen kautta, sillä takkahuone on varattuna koko päivän.
 
Kaimani Lehtisen Mari kaipailee vielä muutamia vaunualueen sähkömittarilukemia. Lähetäthän lukeman osoitteeseen office@rayskala.com. Tästä juolahtikin mieleeni se, että estääkseni menemästä Mareista sekaisin avaan hiukan tätä meidän kuviota: Koska Lehtisen Mari on niin osaava ja puuhakas, niin hän hoitaa opiston kurssisihteerin töiden lisäksi säätiön laskutusta ja osittain toimistohommia. Osoitteesta office@rayskala.com vastailee siis Mari L.
Heikkilän Mari hoitelee sitten kaikki muut asiat ja vastailee osoitteesta mari.heikkila@rayskala.fi.
 
Ensi kesän kuvioita juonitaan jo täyttä päätä. Säätiö haki Racing-luokan SM-kisat ja niiden yhteydessä lennetään kansainvälisissä tunnelmissa ensimmäiset perinteiset Räyskälä Mastersit. Räyskälä Masters-kisasta saa jo nyt lisätietoa facebookista (Räyskälä Masters 2016) ja ihan pian aukeaa myös rayskala.fi:n alle oma kisasivu sekä SM- että Masters kilpailijoille. Kisaa johtamaan on suostunut voimakaksikko Hannu”Wille” Halonen ja Matias”Masi” Sucksdorff. Kisa-aika on 11.-18.6.

Jannen kisojen yhteyteen haimme nuorten SM-kisat. Näillä näkymin Jannen kisat lennetään 16.-24.7. Ajankohta on vielä hieman auki, kunnes pohjoismainen junnukisakalenteri löytää lopullisen muotonsa. Jannen kisoja on lupautunut johtamaan Ville Sarpola.

Kesän kolmas purjelentotapahtuma on Vintage Gliders Clubin kansainvälinen Rally. VGC2016 tapahtuma lennetään ja fiilistellään ajalla 25.7. – 4.8. Räyskälään odotellaan n 60 vintage-konetta ja muutamaa sataa vierasta. Kirjoittelen seuraavassa tiedotteessani enemmän VGC:stä, mutta nyt kannattaa jo miettiä, haluaako laittaa vaununsa vuokralle ko tapahtuman ajaksi.

Ympäristölupa-asia etenee nyt siinä vaiheessa, että lupa on ollut esillä ja määräajan puitteissa muistutuksia tuli 6 kpl. Laadimme parhaillaan muistutuksiin vastineita. Lupahakemuksen käsittely kunnan rakennus- ja ympäristölautakunnassa käynnistynee alkuvuodesta.


 –mari-