Räyskälä Säätiön tiedote 11/2015

25.8.2015 

Tervehdys Räyskälästä,

MahtavanValtavanSuurensuuri KIITOS kaikille loistavasta ilmailuviikonlopusta!

Hyvällä Räyskälä-fiiliksellä ja ison talkooporukan voimin saatiin kuulkaa aikaan uusi perinne. Koko viikonlopun ajan me teimme sellaista ilmailutyötä, joka taatusti kantaa hedelmää monella tavalla. Innokkaat harrastajat esittelivät lajejaan ja harrastusvälineitään. Kiinnostuneet pääsivät kyselemään, koskettamaan ja kokeilemaan. Kentällä oli niin paljon nähtävää, tehtävää ja koettavaa, että ihmiset eivät malttaneet lähteä pois. No, Räyskälässähän on hyvä olla.

Ilmailua tehtiin tutuksi molempina päivinä useille sadoille ihmisille. Esittelylentoja tehtiin purjekoneilla 68 kpl ja todella monta kymmentä innokasta kävi myös moottorin voimalla taivaalla. Lennokkipajassa syntyi lennokkeja hirmuista tahtia: valmiiksi asti lennokkinsa sai ainakin 65 onnellista koneenrakentajaa. Ratsastusta ehti harrastamaan 115 lasta, äitiä, isää ja mummia. Simulaattoriin jonotettiin kärsivällisesti ja lennokit herättivät paljon kiinnostusta. Purjekoneen kasaus ja purku on yleisölle aina yhtä vaikuttava esitys. Purjelennon esittelyluennot kokosivat tasatunnein hyvän määrän asiasta kiinnostuneita. Kuumailmapalloilu kiehtoi yleisöä ja moottoripyöräpoliisit saarrettiin vankalla väkijoukolla heti, kun pyöränsä parkkiin saivat.

Kaikkialla näkyi iloisia, innokkaita ja hyväntuulisia ihmisiä, katsoipa sitten yleisöä tai harrastajia tekemässä talkootyötä. Kiitos kun olette niin huippuihania!

Ensi vuotta silmälläpitäen toivon, että mietitte mitä voisimme tehdä toisin ja miten ja lähetätte minulle aiheesta postia mari.heikkila@rayskala.fi – osoitteeseen.

Sikajuhlat
Riku Pee kävi toimistolla kertomassa tämän vuoden sikajuhlien perustietoja, hulppeanhieno mainos tapahtumasta on luvassa kuulemma viikon päästä. Eli: Tänä vuonna sikajuhlat järjestetään Nuorisoilmailijoiden toimesta 26.9. klo 20 alkaen I-hallissa. Pääsymaksu on 20€. Luvassa on lihansyöjille sikaa ja kasvisvaihtoehtoa voi etukäteen varailla riku.pee(at)hotmail.com. Illan bändinä viihdyttää Okalinnut. OPM, kuten ennenkin. Kaikki mukaan! Motellissa on jo jonkin verran varauksia, ottakaapa ajoissa yhteyttä majoitusasioissa.


29.8.
Kuten jo tiedättekin, ensi viikonloppuna kentällä vietetään Motorgin kesäpäiviä. Molemmat kiitotiet 30/12 ovat kiinni lauantain ajan. Tyhjennetään halliaukio perjantaipäivän aikana pysäköidyistä koneista niin, että II-hallin seinustalla voi olla putkia ja tietysti hallien välissä ja pussinperällä. Sunnuntai on jo normipäivä Räyskälässä.


–mari-